sunnuntai 19. huhtikuuta 2015

Vaalipullat.

Kävitkö sinä antamassa äänesi tänään? Me kävimme, ja äänestyspaikalla oli myöskin vaalikahvila järjestettynä. Haukkasin tuoreen korvapuustin kahvin kaverina, ja siitäpä se idea lähti. "Voisimme joku päivä leipoa korvapuusteja kotonakin" totesin miehelleni.
"Minä voin leipoa heti tänään" sanoi mieheni, ja niin hän tarttui tuumasta toimeen. Koti täyttyi ihanasta valmistuvan pullataikinan tuoksusta, kardemumman tuoksusta, ja myöhemmin uunissa paistui lämpimiä korvapuusteja päiväkahvin kaveriksi. 
 

Ohje näihin korvapuusteihin tuli napattua Sunnuntai- vehnäjauhopussin kyljestä. Olen aiemminkin valmistanut samalla ohjeella itse, ja pehmeitä maukkaita korvapuusteja saanut aikaiseksi. Joten uskallauduin kokemuksen perusteella suosittelemaan ohjetta miehellenikin. Minä sain lepäillä sohvalla katsellen leipomispuuhia keittiössämme. Aikamoista luxusta. Ohje näihin pulliin löytyy netistäkin täältä. Korvapuustit ovatkin aina olleet lempipulliani, ja lapsuudessa ne maistuivat taivaallisilta maidon kanssa. Ja näyttivät ne tänään maistuvan omille lapsillekin.


Uusi viikko alkamaisillaan, ja minulla on taas viikolla tiedossa kokouspäivä Helsingissä. Lähden keskiviikkona töistä suoraan ajelemaan ja saan ihanasta blogiystävästä seuraa pitsan merkeissä illansuussa. Voipi olla parempi, etten lähde edes tutustumaan kauppojen valikoimiin - etten onnistu saamaan yhtään ylimääräistä pakkomiellettä päähäni. Niitä kun tuppaa tulemaan jo ihan itselleenkin.

14 kommenttia:

 1. Nam mitä pullia! Ehdottomasti kävin äänestämässä jo ennakkoon tällä kertaa. Kivaa vaali-iltaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin!
   Taidankin jatkossa antaa mieheni tehdä meidän perheen pullat ;)

   Poista
 2. Äänestetty on ja nyt jännään, pääseekö oma ehdokkaani läpi! Herkullisen näköistä pullaa. Vitsit, kun keliakian vuoksi ei voi enää tehdä saati maistaa. Korvapuustit ja voisilmäpullat olivat suosikkejani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keliakia rajoittaa kyllä paljon. Herkuttelet jollain muulla sitten ;)

   Poista
 3. Sulla on kyllä tuuria siipan suhteen. Saat olla onnellinen tuollaisesta leipovasta puolisosta. A on kyllä harvinaisuus. Toki meilläki joskus innostuu leipomaan mutta veikkaan että A vetää voiton, jo pelkästään ikkunanpesulla 😁

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ha ha :D Joo, eihän mun tartte ikkunoita pestä tässä huushollissa. Vaan ne likaisimmat hommat hoidan, putkistot ja pöntöt :D

   Poista
 4. Hyvältä näyttää... Näitä kaipaan aikaani ennen keliakiaa... gluteeniton pulla ei vaan ikävä kyllä ole niin kuin vehnäpulla ;)

  VastaaPoista
 5. Ihana mies sulla! Harvoin miehet leipoo pullaa! Kivaa maanataita!

  VastaaPoista
 6. Äänestämässä käytiin! :)
  Alko kans tekee itte tehtyä pullaa mieli. :P

  VastaaPoista

Kiitos kommentista, piristit sillä päivääni.
Tervetuloa uudestaan! <3