keskiviikko 15. huhtikuuta 2015

No se kinderpiirakka.

Niinpä niin. Minun piti tehdä pääsiäiseksi kaikkien huulilla oleva Kinderpiirakka. Se taitaa olla tämän hetken hitti leivonnainen. Instagram, facebook, nettisivut, blogit - jokapuolella on kinderpiirakkaa. Mitä upeampia lopputuloksia, ja jokainen ylistää tämän herkun makua. Mutta tekemättä jäi minulta, vaikkakin joka pääsiäinen olen jonkunlaisen kakun tainnutkin leipoa. Kiitos teille ihanille lukijoille, että seuraatte ja tekin huomasitte, ettei mitään pääsiäisleivonnaisen ohjetta tullutkaan tänä vuonna. Voi minun saamattomuuttani. Vai voisiko laittaa työkiireiden ja henkisen väsymyksen piikkiin osittain, ettei vaan jaksa mitään ylimääräistä - mieluummin lepään jalat pitkällään kun ollaan vapaalla. Mutta tänään se tapahtui, nimittäin meidän keittiössä valmistui Kinderpiirakkaa - parempi myöhään kun ei milloinkaan? Oletko ehkä sinä jo testannut Kinderpiirakan?

Ohjeita tähän herkkuun on varmaan yhtä montaa laatua kuin tekijää. Ensikertalaisena tämän piirakan kanssa täytyy sanoa, että vaikka leipomisessa onkin monta vaihetta niin lopputulos ja maku on sen arvoista. Laitan tänne ohjeen, mitä itse käytin. Esimerkiksi kotikokki.net sivustolta löytyy monta ohjetta Kinderpiirakkaan, ja itse vierailin myöskin Vaniljapullan blogissa, jossa oli hyvät ohjeet valmistamiseen. Ja vaude mitä lopputuloksia siellä olikaan, mietin jo hetken aikaa kehtaanko omaa lopputulostani laittaa tänne esille - mutta tällaista jälkeä tällä kertaa tästä keittiöstä saatiin aikaiseksi.


 
Kinderpiirakka
 
pohja:
6dl sokeria
5dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
4tl leivinjauhetta
6rkl leivontakaakaota
3dl kiehuvaa vettä
300g voita sulatettuna
4 munaa
 
voikreemi:
150g pehmeää voita
5dl tomusokeria
4tl vaniljasokeria
2 keltuaista
 
kuorrutus:
200g maitosuklaata
60g valkosuklaata
 
Sekoita pohjan kuivat ainekset keskenään. Lisää kiehuva vesi ja sulatettu voi vuorotellen. Sekoita ja lisää lopuksi munat taikinaan. Kaada taikina uunipellille ja paista 200asteessa uunin keskitasolla n.puoli tuntia.
 
Jäähdytä piirakkapohja hyvin ennen voikreemin levittämistä. Valmista voikreemi. Vatkaa pehmeä voi ja sokerit vaahdoksi sähkövatkaimella, lisää joukkoon keltuaiset sekoittaen vielä hetken aikaa. Levitä pehmeä kreemi piirakkapohjan päälle, ja laita pohja jääkaappiin siksi aikaa kun sulatat suklaita. Sulata suklaat ja levitä maitosuklaa pinnalle pienissä erissä, jottei se ennätä kovettumaan. Valkosuklaalla voit koristella pinnan tekemällä erilaisia kuvioita, itse kokeilin marmorointia. Aika helpontuntuista, mutta vaatii minulta vielä lisäharjoitusta. 



Kun tätä piirakkaa leipoo, totuus lyö vasten kasvoja - mitään kevyttä herkkua ei ole valmistumassa. Jospa vilkaiset ohjeen ainesosia, niin melkein koko voipaketti hujahtaa kerralla tähän herkkuun ja pari levyä suklaata. Eikä muuten sokeriakaan säästellä. Me ei maltettu kuitenkaan odotella kinderpiirakan jäähtymistä, vaan käytiin heti käsiksi siihen kun mahdollista. Olisihan kuvia varten voinut leikata kauniimmat piirakkapalaset esille, mutta tämä on se totuus mitä syntyi mitään kaunistelematta. Ensimmäisessä kuvassa piirakkapelti on jäähtymässä takaterassilla, eihän tuommoinen kokonainen pelti mahdu edes jääkaappiimme. Onneksi sentään pakastimeen sain pellin mahtumaan, tosin tyhjensin yhden hyllykön kokonaan sitä varten. Nämä on näitä kotikeittiön haasteita leivonnassa. Mutta oli tämän valmistaminen kaiken sen arvoista, vaikkakin kovin montaa palasta ei tee mieli ottaa kerralla. On sen verran makeaa herkkua että!


Testaa säkin?

4 kommenttia:

  1. Tätä herkkua olen muutaman kerran maistanut ja voi luoja, se todellakin on tavivaallista.
    Pakko kai tätä on jossain vaiheessa meilläkin leipoa mutta ei missään nimessä ennen turkin reissua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, ehdottomasti leipomaan. Mutta kevyttä tää herkku ei ole.

      Poista
  2. Oi joi..Hyvältä näyttää! Joskus voisi testata :) Kivaa loppuviikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Testaa ihmeessä! On muuten helpompi leikata jäähtyneenä. ;)

      Poista

Kiitos kommentista, piristit sillä päivääni.
Tervetuloa uudestaan! <3