tiistai 31. maaliskuuta 2015

Kysymyksiä.

Sain aika hauskan haasteen Nannilta, joka kirjoittaa Suortuva Lifestyle blogia. Haaste on kiertänyt bloggaajilla, ja sen ideana on kertoa hiukan bloggaamisen taustoista. Pohditaan kuinka itse on päättänyt aloittaa bloggaamisen sekä muita mielenkiintoisia seikkoja. Nämä on sinänsä hauskoja, koska tykkään lukea toisten vastauksia ja sitä kautta ymmärtää, tutustua toiseen siellä ruudun takana paremmin. Monestakin blogista tulee pintapuolinen kuva ihmisestä ruudun takana, eikä mielestäni blogin kuulukaan olla kuin päiväkirja, jonne voisi ihan mitä vaan kirjoittaa. Jonkunlainen yksityisyys on myös mielestäni hyvä pitää sekä itse ainakin tykkään mieluummin lukea positiivisia, persoonallisia blogeja. Mutta haasteen kysymyksien kimppuun..

1. MILLAINEN ON HYVÄ BLOGI?
Mielestäni hyvä blogi on persoonallinen. Blogin kautta välittyy aitous sekä aito elämä, ripauksella luxusta taikka haaveilua. Itse tykkään blogeista, joissa on reilusti kuvia. Monesti kuvilla voikin olla vahvempi sanoma kuin pitkällä tekstillä. Itse en niinkään kriittisesti katso kuvien laatua, vaikkakin nostan hattua työlle kuvien eteen. Nimittäin omassa arjesssakaan ei aina ennätä kuvia napsimaan blogia varten. Mielestäni hyvästä blogista saa vinkkejä sekä ideoita, välillä jopa ne saattavat herättää itsessäkin shoppailun / sisustamisen intohimoja.   

2. MISTÄ SAIT IDEAN PERUSTAA BLOGIN?
Blogin perustaminen oli vähän hassu juttu. Ihastelin ystäväni blogiharrastusta, ja kivoja kuvia. Jonain päivänä hän ehdotti "perusta sinäkin blogi, se on helppoa", naurahdin. Kuitenkin jäin miettimään asiaa, ja blogin perustettuani en kuitenkaan siitä puhunut edes tälle ystävälleni. Koin olevani niin amatööri asian suhteen, kokeilevani kantavatko siipeni siinä.


3. ENTÄ MISTÄ SEN NIMI KUMPUAA?
Blogini nimi "pakkomielteitä" kumpuaa omista pakkomielteistäni. Ja niitähän minulla riittää. Ei vain shoppailun saralla. Pakkomielteeni on myös pyykkien silittäminen, enkä voi sietää puhtaita pyykkikasoja kodinhoitohuoneen pöydällä. Lisäksi pakkomielteenä voi toimia esimerkiksi tietyt tavat kotona, kuten valojen räpsyttely pois päältä. Mieluummin meillä minun mukaani oltasiin vaikka kynttilänvalossa kuin valot päällä joka huoneessa. Mutta niin, blogin nimi on saanut alkunsa pakkomielteistä - eniten niitä tulee hankintojen suhteen joita on vain "ihanälyttömänpakkosaadaihanjustnytheti". Ja todellakin järki ei leikkaa sillä pakkomielteen hetkellä, vaan jälkikäteen saan mietiskellä itseni kanssa että mitähän tuli tehtyä..

4. MILLAINEN ON SINUSTA TYLSÄ POSTAUS?
Tylsä postaus, onko sellaisia? Ehkä sellainen joissa fiilis on täysin negatiivinen kaikkea kohtaan.

5. MIHIN HALUAISIT SEURAAVANA MATKUSTAA?
Jos saisin matkustaa just sinne seuraavana, minne haluaisin niin se olisi Hawai. Mutta eipä se taida olla tässä tilanteessa mahdollista, ehkäpä sitten kun neidit ovat isompia ja voimme tehdä mieheni kanssa kahdelleen reissun. Seuraava reissu voisi suuntautua esimerkiksi Italiaan, toisaalta minua kiehtoo nähtävyydet sekä ostosmahdollisuudet. Ehkäpä vuokra-auto Gardajärvellä. Italia ehdottomasti kuuluu meidän perheen ehdottomiin matkakohteisiin. Matkakuumeen helpottamiseen kuitenkin tiedossa on reissu ensi talvena, että kiva kuitenkin reissata. Ihan kaikilla se ei ole niin helppoa, enkä itsekään halua kerskailla reissuillani, koska kyllä niihin pitää ihan joka kerta säästää. Ja tietenkin tehdä kompromisseja.


6. PARAS MATKAKOHDE, JOSSA OLET KÄYNYT?
Mielestäni muistot on se, joka tekee matkasta kuin matkasta hyvän ja ikimuistoisen. En oikein osaa eritellä parasta matkakohdetta, vaan jokaisessa on sitä jotakin. Olen nauttinut ns. aikuisten reissuista paljon, ja huolettomuudesta ilman lapsia. Ehkä yksi mieleenpainuvimmista on 30v synttäreiden juhliminen Pariisissa Eiffel-tornin alla, mieheni yllätti aika mahtavalla lahjalla. Toisaalta todellinen lepoloma auringossa oli Thaimaan Phuketin rannoilla nauttien ihanasta tunnelmasta, kauniista maisemista ja halvoista hinnoista.

7. KERRO JOTAIN HAASTEEN LÄHETTÄJÄSTÄ.
Haasteen lähettäjä Nanni on minulle tullut tutuksi blogimaailman kautta, ja olenkin saanut hänestä ihanan ystävän. Asumme eri kaupungeissa, mutta silti puhelimet ovat laulaneet ja olen saanut Nannin meille kyläänkin. Haasteen lähettäjä kirjoittaa ihastuttavaa lifestyle-blogia ja jaksaa panostaa valokuviin, sekä aitoihin tunnelmiin teksteissään.

8. TENNARIT VAI KORKKARIT?
Tilanteen mukaan. Mieluummin jalkaani sujautan mukavat korkkarit, ja lähes kaikissa kengissäni onkin korkoa. Toisaalta pidemmillä reippailuilla mieluummin laitan jalkaani lenkkarit, mutta esimerkiksi converset eivät vaan ole minun jaloille hyväntuntuiset. Sopiva korko jalan alla tuntuu parhaimmalta, sekä sopivan naiselliselta.

9. PELOTTAVIN KOKEMUKSESI?
Hmm. Minusta tuntuu, että olen ennättänyt elämäni aikana kokemaan monenlaista. Eniten olen pelännyt synnytystä, taikka sektiota. Kaksi kertaa. Vapisin ja tärisin, eikä hoitajien "ei mitään hätää" yhtään helpottanut. Toisaalta taas arjessa kokemuksena hiljattain sattunut kolari oli myös aika pelottava, kun pystyi toteamaan ettei ennätä tekemään mitään ja kolahtaa. Ihmisenä minusta pelko purkautuu vasta hiukan viiveellä, ja saankin aikaan aikamoisen horkkamaisen vapinan.

10. MIELEISIMMÄT KESÄKUKKASI, MITÄ NE OVAT JA MIKSI?
Mieleisimmät kesäkukkani ovat pionit, ja onnekseni viime kesänä sain niitä myöskin omaan pihaani. Pionit ovat isokukkaisia, näyttäviä ja yhtäaikaa todella herkkiä kukkia. Katsotaan saadaanko onnistuneesti omat taimemme kasvamaan ja kukkimaan tulevana kesänä. Kesällä tykkään erikseen hankkia puutarhoilta erilaisia amppeleita, erityisesti petuniat ym ovat makuuni.  


Tällä kertaa en haasta ketään. Mahtavaa jos jaksoit lukea vastaukseni loppuun saakka. Pääsiäisvapaat ovat jo ihan lähellä, onko teillä jo suunnitelmia pääsiäisvapaiden varalle?

9 kommenttia:

 1. Voi - hyvin jaksoin:) Näitä on kyllä kiva lukea, kun ihmisistä löytää ihan uusiakin puolia;)
  Hyvää hiljaista viikkoa sinulle <3

  VastaaPoista
 2. Ihana Henna kun jaksoit vastailla tähän. Minusta tää oli kiva haaste ♡

  VastaaPoista
 3. Minä jaksan näitä kyllä lukea ;) kiva tutustua paremmin !
  Mulla on vähän pidempi pääsiäisvapaa, huomenna jo vapaapäivä ja menen töihin vasta ensi keskiviikkona :) vähän sukulointia tiedossa, muuten lepäilyä .
  Mukavaa pääsiäistä ❤️

  VastaaPoista
 4. Minä tykkään lukea kysymyshaasteita. Ne kertovat aina jotain uutta :).
  Matkustaminen on ihanaa. Mutta vietävän kallista tosiaan. Täälläkin säästetään jo seuraavaan reissuun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Matkustaminen on ihanaa, mutta niin kallista. Nyt säästelemään. :)

   Poista
 5. Hauskoja kysymyksiä ja kiinnostavia vastauksia! Meillä pääsiäisvapaat sujuvat ihanassa rauhassa kotona köllötellen - tuskin maltan odottaa...!

  VastaaPoista

Kiitos kommentista, piristit sillä päivääni.
Tervetuloa uudestaan! <3