sunnuntai 22. maaliskuuta 2015

Keltainen hiipii hiljalleen.

Edelleen mun ääni on hukassa. Enkä oikein ulkona tykkää laisinkaan liikkua, meinaan hiekkatuulahduksissa yskiä keuhkoni riekaleiksi. Joten seinien sisäpuolella on viikonloppu sujunut rennosti ilman mitään erityistä aikataulutusta. Eilispäivä sujui siivouksen parissa, ja mieheni tarttui Kärcherin ikkunanpesimeen - mikä ihana fiilis! Ikkuna- ja peilipinnat kiiltävät puhtaina. Edes hetken aikaa. Muistatteko hetken kun lapset olivat pieniä, ja lähmäsivät ikkunan sormenjäljillään? Vai elättekö ehkä juuri sitä hetkeä? Meillä se hetki on takana, mutta kyllä ne koiratkin melkoisen sotkun saavat ikkunaan aikaan kun nousevat ulos katselemaan.
 

 
Paitsi että innostuin laittamaan raeruohot multaan kasvamaan, niin samalla kotiimme ilmestyi keltaista väriä lähestyvän pääsiäisen merkiksi. Vielä kun muistaisin, mihin mahdoin viime keväänä laittaa keltaiset sohvatyynyjen tyynynpäälliset säilytykseen. Varmastikin hyvässä säilössä?! Vielä palatakseni raeruohoihin, minun mielestäni ei ole pääsiäistä ilman raeruohoa. Joka vuosi olen raeruohon ja ohrankin kasvattanut, ja neidit ovat saaneet suihkepullolla kastella orastavaa ruohoa. Tänä vuonna päätin kasvattaa omiin söpöihin astioihin tyttöjen opettajillekin raeruohoa, laitan kuvat söpöistä astioista kun saan hiukan ruohoakin kasvamaan. Joko siellä ollaan viikonloppuna oltu samoissa puuhissa?


Viime yönä on täällä suunnalla ollut pakkasta, aamulla mittari näytti vielä -8astetta. Eli eilen täydessä touhussa ollut eteisen vaatekaappien järjestely ja pesuprojekti onko ollut turhaa, nimittäin paksuimpia toppavaatteita on urakalla pesty ja laitettu säilytykseen. Lisäksi talvisimmat ja paksuimmat huivit on nosteltu pois hyllyiltä. Toisaalta tämä ei voi olla kuin hetken juttu, nimittäin pari kuukautta ja ollaan ihan niinku kesässä. Ainakin viimeisimmät pakkaset hyödynnetty petivaatteiden raikastuspuuhissa tässä osoitteessa, pieniä iloja näistäkin pakkasista. Ja eipä sillä, kyllä minä mielellään takkaakin lämmittelen. Mä vaan niin tykkään takkatulesta. Ja lämmöstä.


Hauskaa sunnuntaita!

6 kommenttia:

 1. Oulussakin pakkasta oli aamulla 8,5. Piti laittaa lenkille talvijuoksuhousut. Lenkin jälkeen olenkin sitten tunnelmoinut puutarhakirjojen parissa. Kyllä se kesä sieltä tulee ja se ihana lämpö:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se tulee :) Me ollaan tunnelmoitu ensi talven loman suunnittelussa :D

   Poista
 2. Ihania pääsiäismuna-tuikkukuppeja :) Täällä kans samat ruohokylvö hommat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitti, ja kiva että sielläkin puuhataan pääsiäistä! :)

   Poista
 3. Kiitos muistutuksesta, en ole muistanut ostaa vielä rairuohon siemeniä, ehkä vielä ehtii:)
  Ikkunat meillä on vielä persemättä, läpi ei näe, meillä vielä tuo nuorin on aika kova nuohoamaan ikkunoita;)

  VastaaPoista

Kiitos kommentista, piristit sillä päivääni.
Tervetuloa uudestaan! <3