lauantai 28. maaliskuuta 2015

Höyheniä ja vitsoja.

Viikonloppu. Ja palmusunnuntai kolkuttelee jo. Eilen kotiin tullessani sovitusti mukanani oli virpomisvitsatarvikkeita. Sovimme että mieheni lähtee etsimään itse risuja ja minä tuon muut tarvikkeet tullessani. Mukanani tulikin aikamoinen pakkaus kaikkea koristelumateriaalia: reilusti höyheniä, silkkipaperia, tipuja ja pieniä koristelumunia. Täytyy sanoa, että piti pitää silmät auki kun vuosien tottumuksien jälkeen en voinutkaan astella Tiimariin hakemaan tarvikkeita. Yllätykseksi pienetkin kaupat ovat petranneet askarteluvalikoimiaan.
 
Heti eilen illalla juniori aloitti vitsojen koristelun. Melkoinen värikattaus ja pääsiäistunnelma tuli näiden virpomisvitsojen kautta kotiin. Loppusilauksena huomenna vielä viimeistely pienillä koristelumunilla, sekä pienillä tipuilla oksilla. Muistan kuinka tärkeää omassakin lapsuudessa palmusunnuntai olikaan, kuinka kiva oli pukeutua noidaksi ja piirtää pisamat kasvoihin. Joten eipä ihme, että meilläkin neiti hihkuu onnea koristelupuuhansa lomassa. Onko siellä muuallakin innokkaita pikkunoitia tai ehkä samoja puuhia tiedossa?
 

Nappasin iltapalan hakureissulta Citymarketista mukaani söpön metallisen korin. Korin sisälle laitoin pari koristemunaa. Itseasiassa korin olin ajatellut juniorin virpomisreissulle mukaan palkkojen keräämistä varten. Korin hinta oli vain 3,50€ ja voin hyvin kuvitella laittamani myöskin narsisseja tämä korin sisälle, tai mikäpä ettei keväämmällä myöskin orvokkeja.. 

Koti alkaa täyttymään pääsiäistunnelmasta, raeruohot ovat hienosti itäneet ja kasvaneet. Pari istutusruukkua jopa työmatkani aikana oli ennättänyt homehtumaan. Liekö syynä ruukkujen päälle unohtunut kelmu ja liika kastelu? Jostain syystä itse olen tottunut alussa pitämään kelmua istutuksien päällä, mutta heti kun itämistä on näkyvissä niin olen kelmun poistanut. Voi harmitus silti. Vieläköhän tässä ennättäisi uudet raeruohot kasvattamaan ensi viikolle, pääsiäisviikonlopulle?


Kotoa löytyy tietenkin myös kukkoja. Ehdottomasti neitien taiteilut päiväkodeissa on myös hyvässä tallessa ja vuosittain pääsevät kodissamme esille. Yksi asia kuitenkin vielä on hoitamatta, nimittäin kindermunat hakematta. Joka vuosi haemme kennollisen kindereitä, onkohan niitä siinä kennossa yhteensä 24kpl. Kinderit ovat myös perheemme herkkua, joten osa joutuu luonnollisesti laaduntarkkailun kautta. :)
 
 

Onko kinderit hankittu virpojille?

2 kommenttia:

  1. Ihania kuvia! Vai laaduntarkkailu ;) Munat on hommattu, kyllä :) Leppoisaa iltaa sulle <3

    VastaaPoista

Kiitos kommentista, piristit sillä päivääni.
Tervetuloa uudestaan! <3