keskiviikko 25. helmikuuta 2015

Bloggaajaksi?

Koen olevani aikamoinen amatööri bloggaamisessa ja bloggaajana. Valokuvaamisessa ja kuvien ja ohjelmien käytössä. Kuinka käyttää erilaisia ohjelmia, muokata kuvia ja jo pelkästään blogisivua. Vieläkään blogisivuni ei ole sellainen, mitä sen haluaisin olevan, mutta se tuntuu olevan minulle toissijainen seikka kun vain juttua syntyy. :)
Alussa arastelin ajatusta bloggaamisesta, mitä siitä itse saisin ja lukisiko tosiaan joku minun höpinöitäni. Edelleenkin koen bloggaamiseni olevan hyvin pienimuotoista eikä lukijoitakaan ole kertynyt liiakseen, vaikkakin sitäkin ihanempia ihmisiä siellä ruudun takana jaksaa lukea ja kommentoida tekstejäni. Lisäksi sieltä ruudun takaa löytyy ihmisiä, joihin minulla on ollut ilo tutustua ihan livenäkin. Bloggaamisessa on omat juttunsa. Ensinnäkin pitäisi syntyä niitä ajatuksia mistä kirjoittaa, olla aikaa ja taitoa kirjoittamiselle. Tehdä kenties yhteistyötä ja verkostoitua. Huomaan olevani aivan lapsenkengissä bloggaajana.

Alussa epäröin koko ajatusta omasta blogista. Mitä ihmiset ajattelisivat minusta, ja millaisen kuvan mahdan tuoda itsestäni. Haluanko että ystävät ja tutut lukevat minun elämästäni ja että kaikki kirjoitukseni olisivat julkisia. Tästä syystä saatan edelleenkin harkita mistä kirjoitan ja miten, sekä millaisia valokuvia laitan. Kuitenkin tekstini ovat spontaaneja, sen enemmän niitä etukäteen miettimättä luotuja sekä omalla tyylilläni toteutettuja. Kuitenkin blogielämä näyttää vain osan minuudesta ja elämästäni, ruudun takana on aivan samanlainen reilu kolmekymppinen arkielämänsä kanssa taiteileva perheen äiti. Pakkomielteitä minulla on ollut, on nyt ja tulevaisuudessa, ja pysyy varmasti aina. Blogini koko ajatus liittyy näihin pakkomielteisiin, niiden naurettavuuteen sekä koukuttavuuteen - miten ne välillä tuntuvat hallitsevan minua. Kuitenkin blogissa on helppo kärjistää asiat, piirtää ne hiukan kuvitetusti. Normielämä ei ole mustavalkoista ja aina helppoa. On helpompi kirjoittaa iloisia asioita kuin kertoa kaikki synkimmät ja herkimmät asiat elämästäsi. Blogi onkin varmasti yksi bloggaajan näkemys asioista, mutta ei vastaa identiteettiäsi taikka arvomaailmaasi täysin. 

Blogimaailman kautta voi myös löytää jotain odottamatonta. Kuten ystävän. Aivan eri paikkakunnalta. Niin minulle kävi. Miksei useammankin ystävän. Lisäksi uudenlaisia näkökulmia asioihin, ideoita ja valitettavasti myös uusia pakkomielteitä. Blogimaailma koukuttaa, joka päivä luen samat blogit. Jälkeenpäin kun miettii, bloggaaminen olikin todella hyvä ajatus. Toisaalta voisin olla valmis yhteistöihin ja verkostoitumiseen myös, ja voisin harkita blogilleni omia facebook-sivujakin. Vai olenko sittenkään valmis? Mitä menetettävää tai pelättävää minulla on?Kiitos teille kaikille ihaille lukijoilleni. Ja tervetuloa mukaan uudet lukijat! Arvostan kommenttejanne, ja toki saatte laittaa postaustoiveita minulle.<3

16 kommenttia:

 1. Ihania kuvia! Näkee, että nautitte toistenne seurasta ja olette niin rennosti :) Ihanat hattutytöt <3 Samaa bloggaus aihetta just täällä olen kirjoitellut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Jaana! Kun tuun Ouluun, ehdottomasti nähdään mekin <3

   Poista
 2. Onpa hauskan tyylikkäät hattukuvat teistä :). Blogi on kiva harrastus. Itsekin olen miettinyt pitäisikö perustaa blogille fb-sivut. Jotkut lukijat haluaisivat sitä kautta saada päivityksiä. Mutta ihan vielä en ole viitsinyt niin paljon panostaa :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti.
   Panostaa - se lienee se taikasana minullakin, bloggaaminen ei saisi olla liian työlästä tai aikaavievää..

   Poista
 3. Bloggaaminen on kyllä kivaa, ja se koukuttaa niin ovelasti :) Ja on niin mukava tavata uusia samanhenkisiä ihmisiä!
  Minä perustin jo fb-sivut, mutten ole julkaissut niitä vielä... kun en oikein tiedä mitä niillä tekisin. En hirveästi käytä fb:a kun oikein näe siinä pointtia?!?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin se koukuttaa! Ja muistan kun näit minut :D istutaan joskus kupilliselle ja ihmetellään somea ;)

   Poista
 4. Koskaan ei voi tietää, että mitä bloggaaminen tuo tullessaan...siis vaikka niitä ystäviä. Itse olen tämän blogini myötä saanut paljon sellaista mitä en olisi saanut ilman blogia.

  VastaaPoista
 5. Löytyipä täältä ihana blogi! Kirjoitat aidosti ja kuvasi ovat laadukkaita. Jään lukijaksi:)
  Tulehan vastavierailulle Villa Kardemummaan. Minäkin muuten vastasin jokin aika sitten tuohon seitsämän kysymyksen haasteeseen:)

  VastaaPoista
 6. Ihanat hattupäät ❤️ Bloggaamisen onni on juuri siinä , että voit toteuttaa juuri sellaista blogia kuin haluat :)

  VastaaPoista
 7. Kiva kirjoitus. On tämä bloggaaminen vain koukuttavaa puuhaa. Arki menee menojaan, mutta jotenkin blogien pariin on kiva rauhoittua. Se on ihan oma hetki, jossa pääsee eri maailmoihin :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentista, piristit sillä päivääni.
Tervetuloa uudestaan! <3