sunnuntai 11. tammikuuta 2015

Perunarieskat.

Mulle monesti arkena aamupalat on se mun vaikeus, nimittäin oikein mikään ei maistu kiireessä. Myöskin samat aamupalavaihtoehdot maistuvat jossain vaiheessa puulta. Ilman kahvia en kuitenkaan pysty kotoa lähtemään. Viikonloppuisin aamujen ehdoton valtti on kiireettömyys, sekä mahdollisuus leipoa aamiaispöytään jotain lämmintä aamukahvin kaveriksi. Kuten esimerkiksi perunarieskat, mitä tänä aamuna meillä nautittiin uunilämpiminä. Ne onkin helpoista helpointa valmistaa valmismuusista. Oletko ehkä sinäkin kokeillut?
 

HELPOT PERUNARIESKAT
 
1ps valmismuusia valmistettuna
1 kananmuna
1tl leivinjauhetta
1/4 tl suolaa
2-3dl vehnäjauhoja
 
Valmista valmismuusi. Jäähdytä muusi, ja lisää siihen kananmuna. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja suola keskenään. Lisää muusin sekaan. Jaa taikina uunipellille ja taputtele jauhoja apuna käyttäen taikinasta hyvänkokoisia rieskoja. Paista uunissa n.10minuuttia kunnes pinta on kauniin ruskea.
 
Ja eikun herkuttelemaan. Nämä ovat melkoista herkkua vielä silloin, kun voi sulaa rieskan pinnalle. Tästä annoksesta riittää noin 3-4 hengelle aamiaistarpeeseen rieskoja, mutta kannattaa kerralla valmistaa isompi annos niin voi myöhemminkin päivällä herkutella. Aikaa näiden valmistaminen ei juurikaan ota kauempaa kuin uunin lämpeneminen, joten voisin suositella näitä myöskin pikaleivonnaisina vieraiden yllätysvierailulle. ;)
 
Rentoa sunnuntaita!

4 kommenttia:

  1. Minä teen vastaavia usein muusin jämistä ohrajauholla. Suurta herkkua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin nämä on! Myöskin hiivaleipäjauhoilla tulee maukkaita, nyt vain löytyi pelkkiä vehnäjauhoja.

      Poista
  2. Ihania! Maistus varmaan mullekin :) Mukavaa maanantain jatkoa <3

    VastaaPoista

Kiitos kommentista, piristit sillä päivääni.
Tervetuloa uudestaan! <3