sunnuntai 4. tammikuuta 2015

Luminen viikonloppu.

Voi mikä ihana viikonloppu. Ja huomenna starttaava viikkokin on normaali viikkoa lyhyempi. Eilen pihassa odotti melkoinen määrä lumitöitä, ja tulipa siinä ohessa tehtyä naapurinkin pihasta lumityöt. Mahtoi olla iloinen yllätys naapureiden illalla kotiutuessaan joulureissultaan. Ainakin meillä monesti reissun jälkeen on alkanut keskustelut jo autossa, että kumpiko tekee lumityöt.. Pieniä (tämä ei niin pieni tainnut ollakaan, mutta tulipa tehtyä ;) hyviä tekoja naapureille! Mä itse olen varmaan jotenkin friikki, sillä tykkään kovasti tehdä lumitöitä - mutten jäätyneitä tienvarsia, joihin aura-auto on tehnyt ison vallin taikka kun lunta on pihassa kymmeniä senttejä satanut kerralla. Ja enkä kyllä oikeastaan kiireisenä työaamunakaan niistä niin paljoa tykkää. Mutta pääsääntöisesti kivaa hommaa. Ja olipa eilenkin lumi kovin painavaa, ja ei ilman aura-autoa tälläkään kertaa selvitty. Hyötyliikuntaa - niihän sitä sanotaan?
 
Neidit auttoivat lumitöissä pyörittelemällä lumipalloja. Ja melkoinen taideteos lumipalloista tulikin. Jättilumiukko. Aikalailla minun mittaiseni. Eli, ei siis mikään jättiläinen. Mutta niinkuin lasten mittakaavassa.. Mitähän lie yritän selittää? Olipa miten oli, normaalia isompi lumiukko se on. Yön aikana ollut pakkanen on kivasti jäädyttänyt sen muotoonsa. Illalla laitoimme sille ulkoroihun vierelle valaisemaan.
 
 

Minusta tuntuu, että erityisesti talven aikana minulla kuluu aivan järkyttävä määrä lyhtykynttilöitä, tuikkuja ja kynttilöitä. Erityisesti tuikkuja minulla menee varmasti satoja, en edes tiedä miten paljoa. Pitäisikö joku vuosi säästää kaikki poltetut tuikkujen "kuoret" ihan vain tutkimusmielessä? No ei kai sentään.. Rakastan kynttilöiden tuomaa lämmintä valoa, ja sitä tunnelmaa. Vaikka joulu meni jo, niin kynttilöitä meidän osoitteessa palaa pitkin vuotta - myöskin kesällä. Mä taidan olla melkoinen kynttilähullu, ja erityisesti tykkään partyliten monenmoisista kynttilöistä mutta harmikseni heilläkin on tuntunut olevan reilu hinnannousu.. Oletko ehkä huomannut samaa? Vai onko sinulla kenties jotain muita kynttiläsuosikkeja? Mun toiset suosikit ovat ehdottomasti Balmuirin pallokynttilät, joita tulikin ostettua kotiin työmatkan aikana Stockmannilta jemmaan 20% alennuksesta.


Olohuoneesta siirtyi varaston hyllylle tekokuusi ensi joulua odottelemaan, mutta jotain tunnelmaa piti kuitenkin sinne jättää. En vain osannut sopeutua pimeään, vaan jotain valoa piti vain saada. En tiedä ymmärrätkö mitä tarkoitan. Kaipa se on just sitä tunnelmaa. Se fiilis, mikä tulee tunnelmavaloista saapuessa olohuoneeseen. Miten olohuone tuntuu viimeistellyltä näin. Nämä paperivalopallot ovat ystäväni miehen tekemiä, ja kyllä omassa mielessäkin on tämä DIY-idea jonkun aikaa ollut. Koska lie saisin idean toteutukseen ja sitä rataa.. Kuulemma tyttönikin osaisi näitä valmistaa, jos vain hankkisin materiaalit - niin ainakin esikoinen uhmaa. Ilmapalloja. Paperinarua. Limaa ja vettä. Valosarja. Pitäisikö siis siirtää idean toteuttaminen suoraan jälkipolvelle?


Muistatte varmaan kun pohdiskelin, hankkisinko Pauligin kapselikahvikoneen? Ja ehkä arvasittekin, että kun saan päähäni jonkin pakkomielteen - toteutan sen? Ainakin kahteen kertaan kirjoittelin aiheesta, täällä ja täällä. Nyt lienee aika kertoa miten tämän kahvikoneen kävi meidän taloudessa.

Nimittäin Cupsolosta tuli kerrasta hitti! Kyllä - mikä mahtava hankinta! Meidän neidit on olleet myöskin ahkeria koneen käyttäjiä, nimittäin Tazza-kaakao on erittäin herkullista kapselimuodossa. Itse olen kokeillut erilaisia latteja ja kahvijuomia, nyt myöskin perinteinen Juhlamokka löytyy kapselina. Mieheni suosikki on espresso ja thai latte. Voin siis puhua tämän kapselikahvinkeittimen puolesta, eikä tämän hankkiminen harmita tippaakaan. Innostuttiin eilen illalla iltalenkin jälkeen esikoisen kanssa valmistamaan todelliset herkkukaakaot - vaahtokarkeilla! Nam!


Rentoa sunnuntaita!

7 kommenttia:

 1. Tiedätkö, että mullakin on pakkomielle... haluan tehdä tänä talvena lumiukon... Nyt häipyi vaan lumet. Mä vielä teen sen ;)

  VastaaPoista
 2. Palokan Iittalan myymälässä on nyt noita Balmuirin pallokynttilöitä -50%. Ostin itselleni mustat ja keltaiset. Vinkkinä vain kun ovat normaalisti aika hintavia. Valkoiset eivät olleet alessa.

  VastaaPoista
 3. Mie tykkään kans lumitöistä, siinä tulee se ulkoilu ja hyötyliikunta samassa. Miestä aina kiellän tekemästä lumityöt että ne jäis mulle :D
  Noita Festivoja olen katsellut meillekin.

  VastaaPoista
 4. Hieno iso lumiukko! Mulla kans menee tuikkuja monen monta pussia...Erikoiskahvit on kyllä hyviä :) Mukavaa maanantaita!

  VastaaPoista

Kiitos kommentista, piristit sillä päivääni.
Tervetuloa uudestaan! <3