sunnuntai 18. tammikuuta 2015

Kaunista.

Minusta tuntuu, että pienetkin yksityiskohdat voivat olla niin kauniita. Pienetkin jutut tekevät asioista merkityksellisiä, kauniita ja erityisiä. Tästä syystä minulla monesti joko puhelin taikka kamera ikuistaa kauniita hetkiä, asioita taikka muistoja. Kovin monesti työpäivän aikana bongaan kauniita asioita, ja napsuttelen kuvia. Myöskin yhtä monta kertaa olen auton joutunut pysäyttämään työpäivän aikana ikuistaakseni maiseman taikka jotain muuta. Mieheni onkin joskus verrannut minua japanilaisiin, tiedättekö heidät lomakohteissa napsimassa valokuvia? Rakastan valokuvaamista, ja mieluusti voisin harrastaa sitä vieläkin enemmän ja ammattimaisemmin. Jääkaapin ovessa odottelisi valokuvauksen perusoppimäärään vapaapääsy, mutta miten sekin on vain jäänyt toteuttamatta? Saati mistä se johtuu, että vaikka olen ahkera valokuvaaja, niin niiden valokuvien teettäminen muistikortilta tuntuu olevan äärettömän vaikeaa?
 
Tänään sunnuntaina on ollut juuri ihana rento päivä kotona, piti siivota - mutten vain jaksanut, niin olkootsa! Nytkin nautiskelen juniorin kanssa elokuvaa kahden hiljaisuudessa olohuoneessa, ja iltapäivällä sain nauttia saunan lämmöstä. Sohvalta käsin ihastelin joululahjaani, Artekin Kanto - puukoria. Kuinka kauniilta halot näyttävät tässä valkoista maalattua pintaa vasten. Kuinka puiden oma väri sopii kotiimme harmonisesti. Vaikka kotimme onkin hyvin valkoinen, niin puun väriä on kuitenkin esillä. Kuten takan takana keittössä meillä on massiivitammipöytä sekä ruokapöydän tuolien jalat ovat myöskin tammea. Tämä puukori on kuin tehty tälle paikalleen, kaunis juuri tässä ja juuri näin!
 Valo, ja sen luoma tunnelma on myös mielestä jotain erityisen kaunista. Onpa se sitten joulunajan tunnelmavaloista, taikka muutoin valaisimista esilletullutta. Esimerkiksi Block-valaisin antaa mukavaa tunnelmaa orkideoiden takaa. Yhtä aikaa lämmintä tunnelmaa, että samalla kaunista hehkua. Tykkään todella olohuoneen katossa olevista kattoon upotetuista valoista, sekä mahdollisuudesta säätää niiden kirkkautta fiiliksen mukaisesti. Ennen tähän kotiin muuttamista haaveilinkin korkeasta vinosta katosta olohuoneesta seuraavassa kodissa, jossa olisi valaisimet upotettuina kattoon - mutta tämä on ihan yhtä hyvä vaihtoehto. Ja ainahan niitä haaveita saa olla. Ja mitähän sitten mahtaisin sen korkean vaakakaton jälkeen haaveilla?Luinkin jossain blogissa kodin sisustamisesta, sekä in/out olevista seikoista. Ja se pisti miettimään myöskin omaa kotiani ja sisustamistyyliäni. Väittäisin että ihan meidän jokaisen koti on kaunis sellaisenaan, jokaisen yksityiskohdan kera. Jokaisella pienellä asialla on myös merkitystä kokonaisuudessa. Kodissa olevat sisustuselementit ehkä kuvastavat myöskin arvomaailmaa, sekä muistoja. Ainakin minä tunnustan monella esineellä olevan erilaisia tunnearvoja minulle. Tärkeintä oman kodin sisustamisessa on kuitenkin ehdottomasti sen toimivuus sekä viihtyvyys, että oma koti tuntuu todellakin omalta kodilta ja siellä viihtyy. Minun kotini on sellainen, vaikka monta juttua voisinkin laittaa hankintalistalle, mutta olisiko ne oikeasti aivan välttämättömiä?  


Tässä, kylläkin todella surkeassa kuvassa, näkyy se musta kevyttoppatakkini, jonka bongasin -70% alennuksesta. Takki löytyi ihan sattumalta Seppälästä ja hintaa sille jäi parinkymmen euron kieppeille. Ja täytyy tunnustaa, että ihan jokaisena työpäivänä olenkin tämä takki päällä kotoa lähtenyt. Tämä takki varmasti lähtee myöskin Lontoon reissulle mukaan, ja pakkaan sen pieneen omaan pussiinsa matkalaukkuun - ei ainakaan vie liiakseen tilaa. Hyvä hankinta, ja mihin hintaan. Ainut miinus annettakoon siitä, että autoni penkki on sen näköinen tällä hetkellä kuin olisin kyninyt kanan.. :D


Katselepa ympärillesi, ja ihmettele kuinka paljon kauneutta onkaan ympärilläsi. Väittäisin että saatat nähdä joitain asioita eri tavalla, kun katsot eri näkökulmasta. Joskus kameran linssin läpi näkee esineiden kauneuden uudella tavalla, ja onkin oikeastaan ehdotonta kuvata asioita erilaisista kulmista. Silmä tottuu moneen asiaan, ja niistä tulee arkisia, eikä niihin kiinnitä huomiota samalla tavalla kuin alussa. Lisäksi ihmisen mieli on erikoinen, mitä enemmän katsomme sisustuslehtiä taikka sisustusblogeja, sitä enemmän alamme todennäköisesti kritisoimaan omaa kotiamme. Ihastellaan sisustusblogien täydellistä järjestystä, ja kauhistellaan sekasotkua omassa olohuoneessamme. Mutta siinäpä se ero onkin, esimerkiksi sisustuslehtien kuvat ovat mainoskuvia, eikä vastaa välttämättä sitä totuutta kuin kodissamme. Ainakaan minä en voi sanoa, että voisin ottaa koska vaan lehtikuvaajan ikuistamaan kotimme järjestyksen ja kauneuden. Minun kotini on elämistä varten, ja kyllä se vaatii hoitamista täydellisen järjestyksen saavuttamiseksi. Silti se on minulle kauniin kotoisa jokaisen yksityiskohdan kera.
 
Mahdankohan katsella maailmaa tällä hetkellä kauneuslasien kautta? Vai onko välillä vain hyvä pysähtyä ja ihastella? Olla onnellinen just tästä hetkestä ja kaikesta ympärilläsi? Mitä kaunista sinä huomaat omassa kodissasi juuri nyt?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista, piristit sillä päivääni.
Tervetuloa uudestaan! <3