sunnuntai 21. joulukuuta 2014

Valkoinen kuusi.

Kotonamme on parin joulun ajan ollut valkoinen kuusi. Kyllä, tekokuusi. Jostain syystä sellainen piti vain saada, koska värinsä puolesta se sopii sisustukseemme sekä on roskaamattomampi kuin oikea havukuusi. Tosin ei käy kieltäminen, että tästäkin valkoisesta kuusesta tulee pientä silppua sitä kootessa kasaan että laatikkoon pakatessa. Silti edelleen siitä tykkään, enkä lainkaan kaipaa vihreää oikeaa kuusta. Enkä varsinkaan kaipaa sitä havusotkua kuusta ulos viedessä.. You know! Mutta siis, onko ehkä sinullakin valkoinen tekokuusi vai aito oikea havupuu?


Kuusen koristelun perään juniori onkin jo kovasti kysellyt, mutta eilisen joulusiivouksen tohinassa emme sitä jaksaneet veivata paikoilleen. Täytyy vielä mainita, että onko inhottavampaa siivouskohdetta kuin uuni? Varsinkin kun sinne uunin pohjalle on mukava kerros palanut kiinni kinkunrasvaa? No ei ollut kiva juttu, mutta hoitaa sekin homma piti. Mutta siis asiaa, lupasimme heti aamulla neidille kuusen koristelun, joten eikun kuusi ja koristeet esiin. Ainakin koristelija oli heti paikalla, ja kaunis kuusesta tulikin.

Kuusessa on vuosien mittaan kerääntyneitä kuusen koristeita, nimittäin viime joulunaikana hamstrasin niitä melkoisesti - ja täytin neitien joulukalenterit erilaisilla kuusenkoristeilla ja muilla pikkuesineillä. Lisäksi muotoilimme rautalangasta enkeleitä viime vuonna, ja niitäkin lenteli tänäkin vuonna kuuseen. Vielä ne karkkikepit puuttuvat, mitä esikoisen tuli kuuseen laittaa koristeeksi - liekö neiti syönyt jo jokaisen karkkikepin pois? Nythän olisi muuten aivan loistoaika hankkia kuusenkoristeita ja yleensäottaen joulukoristeita, sillä esimerkiksi lähiprismassa näytti koristeet olevan jo puoleen hintaan! Eikun hamstraamaan siis?

Meillä oli tänään ns.perhepikkujoulut. Mitä lie se tarkoittakaan sanana, mutta todellisuudessa vietimme vähän niinkuin aattoillan etukäteen appivanhempien kanssa. Itse virallisen jouluaaton vietämme omalla perheellä rauhallisesti, joulusta ja herkuista nauttien. Nyt voidaankin tämä ilta sulatella jouluruokia ja tätä ähkyä, ja pohdiskella mahtaako enää jouluaattona nuo jouluruoat laisinkaan maistua vai haetaanko jo vaikka pitsaa.. :D

 
Meillä oli aika mahtava pre-joulu tänään, mites sun sunnuntai on kulunut? Toivottavasti kuvista tulee esille tänään kodin ja mielen vallannut jouluntunnelma. Hyvää joulunodotusta sinne ruudun taakse, enää kolme yötä jouluun on.. 

10 kommenttia:

 1. Hienosti välittyy tunnelma tänne asti. Meillä tuli oikea kuusi tänä vuonna, mutta neulasia tuli jo koristeluvaiheessa tosi paljon. Ehkä meillekin tulee tekokuusi jossain vaiheessa. Se olisi varsinkin mieheni toive :)

  VastaaPoista
 2. Kyllä tunnelma välittyy myös tänne - ja olipa kuusi valkea tai vihreä, teko tai aito, pääasia, että se on kodissa, jossa siitä tykätään!
  Oikein hyvää joulunaikaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, niin samaa mieltä! Ihastuttavaa joulua sinne myös! <3

   Poista
 3. Meillä ei ole ollut varmaan 10 vuoteen joulukuusta (oon joka toinen joulu töissä ) mutta nyt on, valkoinen tekokuusi!
  Sunnuntai on kulunut töissä kuten kaksi seuravaakin päivää. Mies oli pessyt saunan tänään, ihana tuoksu odotti töistä tullessa.
  Joulutunnelma välittyi tänne, meilläkin on niin mukava fiilis kun saatiin valkea maa :)
  -Suvi-

  VastaaPoista
 4. Voi kuinka ihania kuvia noi kolme alinta teistä <3 Sulle käy muuten erittäin hyvin myös punainen! Mä olisin halunnut pari vuotta sitten valkoisen tekokuusen, mutta oltiin varmaan liian myöhään liikenteessä, kun oli tarjolla vaan melkoisia karahkoja =) Joten vihreällä kuusella ollaan menty, lauantaina tuotiin kotiin ja koristeltiin ja nyt on jo silmät punaiset ja nenä vuotaa... ehkä ensi juoluna olisi tekokuusen aika. Koristeet meillä on hyvin hillittyjä eli värejä löytyy valkoista, hopeaa, lasia ja mustaa.

  VastaaPoista
 5. Meillä on kanssa valkoinen tekokuusi, vielä melko pieni sellainen. Hommasin sen joskus ennen lapsen syntymää kun vielä puolison kanssa kahdestaan oltiin ja niin se vaan on jäänyt meille ainoaksi kuuseksi. Toisaalta puoliso on myös sen verran allerginen ettei aito kuusi kävisi edes vaihtoehdoksi mutta ehkä jonain vuonna voisi ostaa uuden isomman tekokuusen ja antaa pojalle tuon pienemmän omaan huoneeseen kun niin siitä tykkää :)
  Kaunista joulunaikaa teidän perheelle!

  VastaaPoista

Kiitos kommentista, piristit sillä päivääni.
Tervetuloa uudestaan! <3