keskiviikko 3. joulukuuta 2014

Roadtrip.

Olenkohan koskaan maininnut asuneeni aikoinaan muuallakin kuin keskisuomessa? Ehkäpä en. Olen nimittäin asunut 2000-luvun alkupuolen Turussa. Opiskeluthan minut sinne pikkukaupungista ajoi, enkä ollut tainnut koskaan ennen edes Turussa käydäkään, kun sinne muutin. Ennätin työllistymään jo opiskelujen aikana ja sain mukavasti taskurahaa, sekä niiden jälkeen sain vakituisen työpaikan. Ja mikä parasta, ennätin hankkimaan ihania ystäviä ja rakastumaan sekä Turun kesään että talveen. Erityisesti joulun aikana tuo kaupunki laitetaan kauniiksi, sekä oman tunnelman antaa joulurauhan julistaminen - jota olen itsekin ollut paikanpäällä kuuntelemassa. Viimeksi Turussa pistäydyin kesällä, kun lähdimme risteilylle, mutta nyt sain parin päivän ajan luxusaikaa tässä kaupungissa. Miltä Turku sitten näytti minun silmin?
 
Sokos Wiklundin ikkuna oli kauniisti somistettu, sekä joululaulut raikasivat. Ihastelin kauniita esillepanoja, ja tartuin puhelimen kameraan. Vaikka eipä sillä, olihan siellä sisäpuolellakin kauniita esillepanoja - ja kuusenkoristeita.
Sain nauttia kupillisen kahvia ystäväni kanssa, ja taisimme vaihtaa kuulumisia parin tunnin ajan. Aika tuntui vain juoksevan liian nopeaa!


Turusta jatkoin matkaa takaisin keskisuomea kohti, matkalla pysähtyen Tampereelle. Tampereella tapasin Hannan, joka kirjoittaa omaa blogiaan "Mun korkeissa koroissa". Hanna on monesti maininnut ja suositellut Pyymäen Omaa Kahvilaa, ja erityisesti heidän macarons-leivonnaisia. Arvaatteko löysimmekö tiemme sinne? Ja pitikö niitä herkkupaloja maistella? No tottakai! Lautaselleni valikoin lakritsin ja vaniljan, vaikka mieluusti olisin maistanut myöskin pistaasia, karamellia, suklaata ja ja..
 
  

 

Päädyin yöpymään Tammer-hotelliin. Hotelli olikin aivan ihastuttava positiivinen yllätys, aivan Tammerkosken rannalla. Hotelli Tammer on rakennettu 1929, ja hotellia on remontoitu vanhaa kunnioittaen - rakennus on muuten museoviraston suojelema! Upea hotelli, annan kuvien puhua puolestaan. Mutta oletko ehkä sinäkin yöpynyt tässä hotellissa? 
 
 
Huoneessa näkyi myös sitä vanhaa kalusteissa, sekä massivissa ovissa. Myös kaikkien vesipisteiden lämpötilasäätimissä oli sitä vanhaa tunnelmaa. Myöskin jotain hauskoja moderneja yksityiskohtia löytyi. Nimittäin pesuaineissa oli hauskat tekstit, jotka pisti hymyilyttämään. Aika hauskoja, eikö?


 
Kävimme Hannan kanssa pienellä Tampereen kauppakierroksella, kuten esimerkiksi Cottonilla. Siellä olikin veronpalautus-shoppailuteema, jokaisesta 100€ ostoksesta saa 10€ alennusta - jokaisesta 200€ ostoksesta 20€ ja sitä rataa. Mitään ei kuitenkaan tarttunut mukaan. Suosittelen käymään tutustumassa liikkeen upeaan valikoimaan, esimerkiksi laukkuja oli todella upea valikoima, puhumattakaan Malene Birgerin ihanista talvihuiveista!
 
Sen sijaan Stockmannilta lähti mukaani vähän enemmänkin. Puolustuksena käyttäisin ajankohtaa, joulukuista teemaa. Eikä mikään kassien sisällä ollut edes minulle, vaikka yhtä ihanaa näitä olikin ostella. Minusta tuntuu että olen ollut viime aikoina sellainen tehoshoppailija, että joulupukki voi tänä vuonna ihan hyvin unohtaa minun paketit. En minä sitä Pauligin kahvikonetta edes tarvii, saahan niitä myöhemminkin jos sikseen tulee. Taidan testata jossain koekupillisen, kuka koneen omistaa..Takki - Benetton
Laukku - Louis Vuitton
Huivi- Louis Vuitton
 
Aikamoinen, mahtava roadtrip onkin minulla ollut. Vaikkakin aika kalliiksi nämä lompakolle taitavatkin tulla. Kiitos vaan ihanille ystäville tapaamisista ja yhteisistä kahvihetkistä! Nämä ovat sitä arjen juhlaa, ystävät, yhteiset hetket, keskustelut ripauksella shoppailua. Alkuvuoden olenkin sitten lompakko tiukalla, sillä keväälle on suunnitelmissa Lontoon matka - nyt kun vain oikea ajankohta löytyy ja lomat varmistuu, niin hotellia ja lentoja varailemaan. Tiukkaa säästökuuria edessä siis, nimittäin siellä ei vaan voi säästellä!
 
Joko on joululahjatoiveet mietittynä?

6 kommenttia:

 1. Meillähän on ollut melkein identtiset Tampereen visiitit... ;) !!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nii! Harmi Henna kun oltiin eri viikoilla, olis ollut mahtavaa nähdä :)

   Poista
 2. Turkuun tulin minäkin aikoinaan opiskelemaan - ja tänne seuduille jäin;) Ja joka vuosi rakastun Turkuun yhä enemmän.
  Tampereen Hotelli Tammerissa olen yöpynyt lukuisia kertoja - sekä työmatkoilla että huvimatkoilla;) - ja Tampereestakin tykkään kovasti!
  Kyllä ystävien tapaamiseen käytetyt pennoset aina takaisin tulevat - ystävät ja heidän kanssaan vietetty aika on sen verran arvokasta!

  VastaaPoista
 3. Mielettömiä joulukoristeita ja fiilistä!
  Ja nuo macarons-leivokset on ihan pop! Nam!
  Hurmaavaa joulun hiipivää odotusta ja lämmin tuulahdus täältä oliivipuun alta!

  VastaaPoista

Kiitos kommentista, piristit sillä päivääni.
Tervetuloa uudestaan! <3