keskiviikko 10. joulukuuta 2014

Kiitollisuutta.

Viikonloppuna pääsin pistäytymään joulumyyjäisissä, vuosittain ne ovatkin erityisen suosittuja. Myyjäisissä oli monenmoista myyjää, leivonnaisia, käsitöitä, kaikkea mahdollista postikorteista havukransseihin. Juniori halusi ostaa kotiin pienen söpön piparimökin, jolla hintaa oli viisi euroa. Pieni hinta, pieni mökki. Mökki oli kuitenkin sen verran söpö, ettei sitä vielä ole neiti raaskinut edes maistaa. Ja siitähän se idea lähti, että kotiinkin piti hankkia valmiit piparkakkutalon muotit - meillä viikonloppuna leivoskellaan oma piparkakkutalo!
 
 
Ja kyllä, minulla oli Petit Noe olkapäällä! On se vaan ihana, ja niin näppärän kokoinen. Tykkään kovasti!
 
 
Teetkö sinä ehkä itse piparkakkutaikinan? Minä olen sen verran laiska piparitaikinan valmistaja ollut, että olen vuosien ajan pystynyt luottamaan valmistaikinaan. Oma suosikkimme "kotitekoisen makutestin" mukaisesti on Sunnuntain piparitaikina, ja siitä on tänäkin vuonna valmistettu useampi kilo pipareita. Viimeksi hoksasimme piparitaikinan sulattamismahdollisuuden mikroaaltouunissa, joten tämä avaa myös neideille mahdollisuuden tähän puuhaan - eikä tarvitse odottaa paria tuntia valmistaikinan sulamista, muutama minuutti mikrossa ja leipomaan!


Onko sinulla ehkä oma suosikkiohje piparitaikinan valmistamiseen? Nimittäin tänä jouluna minä vielä valmistan alusta loppuun saakka piparitaikinan kotitekoisesti, ei se niin vaikeaa voi olla. Ihana Nanni onkin laittanut oman piparitaikinaohjeensa minulle, saisinko jakaa sen täällä blogissa myös? Ja laittakaa ehdottomasti omia ohjeita esille myös, joulu on jo ovella ja monella muullakin tämä toimet varmasti mielessä.

Musta tuntuu että pari viimeisintä viikkoa on ollut aika mahtavia. Olen ollut sen verran onnekas, että nähnyt ihania ystäviä ympäri Suomea sekä ystäviä lapsuudenajoilta. Pieni yhteydenotto ja kaikki on mahdollista, esimerkiksi kun vierailin Tampereen Ideaparkissa - siellä oli myös ystävä lapsuudesta. Mahtavaa onkin se, kun ystäviin on sama yhteys kuin mitä vuosia taaksepäin. Turussa ollessani puolestaan sain viettää aikaa ystävieni kanssa, ja törmäsimpä tuttuun bloggaajankin. Vaikka hiukan hämilleni taisin mennäkin "Sinä olet Henna!" kommentista astuessani liikkeeseen. Olen myöskin saanut hoidettua mukavia joulujuttuja alta pois, ja päässyt osallistumaan aivan mahtavaan luentoon. Välillä onkin hyvä pysähtyä ja miettiä, mistä kaikesta onkaan syytä olla kiitollinen. Minä olen monestakin asiasta kiitollinen, ja pyrin etten pidä mitään asioita itsestäänselvyyksinä.


Mekko - Vila
Takki- Benetton
Laukku - Louis Vuitton
Kännykuoret - Marimekko
 
Kävimme ystäväni kanssa syömässä ihastuttavassa ravintolassa Turussa, aurajoen rantamaisemassa. Ravintola oli Tintå, kurkkaapa ruokalistaa - hyvin persoonallisia pitsoja, mutta yhtäaikaa hyvin hyvin herkullisia. Itse valitsin kylmäsavulohi-fetapitsan, ja täytyy sanoa että oli niiiiiin hyvää! Suosittelen ehdottomasti astumaan sisään ja kokeilemaan, mikäli Turussa liikutte. Tosin kannattaa tehdä pöytävaraus, sen verran suosittu paikka on kyseessä.


Kun hankin itselleni kännykkään uudet kuoret Marimekosta, niin kerroin siskollenikin heidän tämänhetkisestä alekampanjasta - kännykänkuoret ovat puoleen hintaan. Ja tottahan toki siskonikin halusi uudet kuoret puhelimeensa, ja nykyaikana ota puhelimella valokuva -> lähetä siskolle -> odota vastausta ->osta -> se on siinä! Täytyy vielä kommentoida, kuinka onnekas olenkaan kun minulla on sisko. Voimme aina tukeutua toisiimme, ja olemmekin aika samanlaisia - se mistä minä tykkään, siskonikin tykkää. Jopa lahjojen suhteen saatamme vahingossa hankkia samanlaiset jutut, ellei soiteta toisillemme ja varmisteta asiaa. Tällainen yhteys on monesti kaksosilla, mutta selkeästi voi olla myös 5v ikäeron omaavilla sisaruksillakin.Vink vink, jos puhelimesi kaipaa piristystä - kuoret Marimekossa ovat puoleen hintaan. Valikoimassa on ainakin iPhone 4 ja iPhone5 puhelimeen useita eri väri- ja kuosivaihtoehtoja. Mitkä on sinun suosikkisi tästä kuvasta?


Ystävyys on melkoinen voimavara!
Pidetään huolta toisistamme! <3

2 kommenttia:

  1. Saat jakaa reseptin myös täällä. Arvaa onko minunkin pitänyt se kirjoittaa blogiin mutta olen kokonaan unohtanut. Jospa nyt koittaisin muistaa. Kiitos vinkistä <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. <3 Eikun nyt jakoon reseptit. Jouluna jaetaan hyvää mieltä :)

      Poista

Kiitos kommentista, piristit sillä päivääni.
Tervetuloa uudestaan! <3