keskiviikko 26. marraskuuta 2014

Huonekuusi.

Tänään se asettui olohuoneeseemme, nimittäin huonekuusi. Olen jo aiemmin ihaillut näitä minimalistisia kuusia, joissa on ehkä aivan kevyt havun tuoksu kostutettuna taikka suihkepullolla sumuteltuna. Muutoinhan kyseessä on helppo kasvi, kasteluksi riittää 10 päivän väli taikka sumuttelu ja suoraan auringonvaloon sitä ei suositella. Mutta siis, paistaako täällä edes aurinko tällä hetkellä. No ei. Mustaa ja pimeää on. Heti aamun aloittaa hämärässä ja kotiinpalatessa on hämärää. Onneksi on kynttilöitä reilusti. 


Onko huonekuusi sinulle jo tuttu?


Tällä hetkellä tuntuu että sekä blogimaailma ja instagram on näitä vihreitä ihania huonekuusia täynnä. Itse nappasin tämän mukaan Tokmannilta 9,99€ hintaan, kestää minkä kestää - ja toivotaan ettei koirat syö tätä kasvia. Eikä se oikeastaan hassummalta näytä meidänkään olohuoneessa, vai mitä?


Huonekuusen neulaset ovat muuten pehmeitä, sekä oksat kasvavat suoraan vaakatasoon. Huonekuusesta saattaisi kasvaa jopa oikea puu, mikäli kasvuolosuhteet ovat ihanteelliset. Lisäksi kesällä huonekuusen voi siirtää myös ulos, mutta pakkasta se ei kyllä kestä. Katsotaan miten se voi olohuoneessamme, jossa lämmitämme takkaa, onko sitten liian lämmin paikka vai etsimmekö suosiolla viileämmän sijoituspaikan. Nähtäväksi jääkön, mutta toivotaan pitkää kasvuikää tälle ikivihreälle kasville. 

8 kommenttia:

 1. Äh, oikeesti vain 9.99? Maksoin pari vkoa sitten Plantagenissa 24.95€, mielestäni oli aika suolainen hinta havusta... :/

  Mutta pakko oli saada, kun kauniita ovat anyway!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin munkin oli pakko saada! :) Ja joo tuohon hintaan se oli.

   Poista
 2. Onhan ne söpöjä pikkukuusia. Toivottavasti viihtyy teillä pitkään :)

  VastaaPoista
 3. aaark en oo moisesta kuullutkaan mutta onpa ihana. Pitääpä käydä Tokmannilla tai jos tossa meidän Säästökuopassakin olisi moinen ihanuus myynnissä. Pidähän huoli, ettei sessut pistele sitä poskeen.

  VastaaPoista
 4. Tuttu puu, mieheni osti alkuvuodesta meille 14-vuotishäälahjaksi norfolkinaraukarian eli huonekuusen (hinta tais olla moninkertainen kun osti sen puutarhalta :D). Kuusi vietiin kesällä vanhemmilleni hoitoon kun oltiin monta viikkoa kotoa pois, siellä se on vieläkin ja voi hyvin <3 Nyt kuin luin tämän päivityksen tuli olo että pitänee se hakea huomenna takaisin :D
  -Suvi-

  VastaaPoista

Kiitos kommentista, piristit sillä päivääni.
Tervetuloa uudestaan! <3