maanantai 20. lokakuuta 2014

Pipo ja pohdintaa.

Aina silloin tällöin työpäivien aikana mukaan tarttuu jotain. Vaikka asiakkaan vierusliikkeestä, taikka kivan näyteikkunan perusteella. Ollessani pienessä kaupungissa asiakaskäynnillä, bongasin kangasliikkeen jossa oli todella paljon pipoja ikkunassa. Jep, pipoja. Lisää pipoja vaan meille. Niitähän ei onneks vielä ole. No ajatuksena oli hankkia itselle joku kiva pipo. Ja hankinkin, musta-valkoisen. Helppohan näitä pipoja olisi itsekin trikoosta ommella, esimerkiksi Nannin blogissa oli helppo ohje. 


Mutta entäpä sitten, kun huomaat vasta autossa että pipo tuoksuu? Tiedätkö tuoksun vanhoissa taloissa, tuoksu joka tarttuu vaatteisiin? Onko se kosteuden tuoksua vaiko homeen? Sellainen epämiellyttävä tuoksu, joka tuntuu että on kankaaseen pureutunut tiukasti. Mikä auttaa? Hätäpäissäni kokeilin tuulettaa pipoa, tuloksetta. Tunnistan tuoksun koko ajan, mikäli laitan pipon päähäni. Entäpä pipon peseminen? Pesin pipon pesukoneessa, siellä se narulla on kuivamassa - ja mielestäni tuoksuu edelleen. Vai onko peli menetetty, pipossa on "se tietty epämukava tuoksu" ja sillä selvä? Ota tai jätä? Onko mitään vinkkiä tähän seikkaan jakaa?


Uusi työviikko olisi käsillä, tiukkaa puristusta koko viikko - minun kohdallani se tarkoittaa hotellielämää, sen verran liikkumista on tiedossa viikon varalle. Kerkeän sentään parina päivänä käydä halimassa perheen ja siirtyä seuraavaan kohteeseen. Tämä vaatii selkeästi oikeaa asennetta, ja kyllähän nyt yhdestä viikosta selviää vaikka päälaellaan seisoen? Eikö vaan? Mitä mahtaisi olla hyvää tasapainottelua reissuelämän kanssa? Kenties shoppailu? Ehkä kuitenkin nyt on parempi pysytellä poissa kaupoista, ja ottaa vaikka lenkkarit mukaan ja käydä purkamassa se sama energia ulkoiluun.

Joko sinä olet muuten kääntänyt katseen joululahjoihin? Vai kenties onnistunut jo tekemään ostoksia joulua ajatellen? Itselläni on muutama juttu mielessä, mitä hankintoja tulen jouluksi tekemään. Mutta ei puhettakaan mistään ostoksien tekemisistä vielä, sillä perheessä on kaapit tutkiva esikoinen, eikä mikään pysyisi salassa / jemmassa missään ( ja nyt se varmaan lukee tämänkin postaukseni). Muutoinkin kaappiin laitettuja tavaroita tuntuu säännöllisesti löytyvän neidin huoneesta, vaikka ollaankin sovittu ettei kaappeja tutkita ja kaivella. Syksyn tunnelmaan lienee sopii, että neiti ripottelee yksi kynttilä kerrallaan upeaa Partyliten kokoelmaa huoneensa lipaston päälle? Niitäkin juuri, mitä en olisi raaskinut ottaa edes laatikoistaan esille. Mitä minä oikeastaan niitä jemmailen siellä kaapeissa? Mutta miksi minua silti yhtä aikaa ärsyttää, kun kaappejani, ja niitä kätköjäni, kaivellaan?

Mukavaa viikkoa sinulle!

10 kommenttia:

 1. Auta, sellanen haju on kyllä hurja!! Minulla muutama kyläpaikka jonka jälkeen vaatteet heitetään suoraan pyykkikoneeseen (hajusteeton pesuaine miesten takia)!! Pesun jälkeen vaatteet ulkoilevat pari päivää.

  Muutaman joululahjan olen jo ostanut ettei rahanmeno tunnu kerralla niin isolta!

  Tsemppiä viikkosi!

  Sanna/wanharakkausblogista

  VastaaPoista
 2. Ihana Henna ♡
  Oih mitähän se saippua olikaan jota mulle kerran suosuteltiin. Oisko ollu sappisaippua tms.. en muista mihin mie sitä kaipasin mut sitä voisit kokeilla. Saa kuulemma ihan kaupoista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla onkin sappisaippuaa. Heitin pipon pakastimeen tänään, katsotaan auttaako ;)

   Poista
 3. Vähän jo hirvittää, kun joulu alkaa jo näkymään kaupoissa. Toisaalta olisi hyvä hankkia lahjoja vähitellen, ettei tule viime hetken paniikki. Reissuilta löytää usein myös jotain erilaista kuin kotikulmilta. Sinulla oli hauska toteamus lopuksi, ja niin tuttua meilläkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Just niin se meneekin että reissusta tuntuu löytyvän!

   Poista
 4. Pipoa voisi koittaa hetken liottaa etikkavedessä josko haju sillä lähtisi, onpa inhottavaa.
  Muutama lahjaidea on jo ajatuksissa, mutta en ole mitään tehnyt asian edistämiseksi vielä.

  VastaaPoista
 5. Tuttu tunne tuo haju, itse olen pessyt nestemäisellä pesuaineella ja lisännyt sekaan vanishiä. On lähtenyt hajut pois. Muutamia lahjoja on tullut jo ostettua :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentista, piristit sillä päivääni.
Tervetuloa uudestaan! <3