tiistai 21. lokakuuta 2014

Macarons, macarons.

Niin, macarons. Macarons taitaa olla tämän hetken yksi hitti-tuote ja muotisana. Monelle se herkku, mitä pakko saada ainakin maistaa. Monelle myöskin herkku, johon ei vielä ehkä ole tuttavuutta tehnyt. Itselle se oli se tuote, jota oli pakko myöskin itse valmistaa. Pidin aina näitä söpöjä macaronseja haasteellisina valmistaa, mutta innostuin niitä itsekin valmistamaan kesällä. Täällä jaoin ohjeeni macaronsien valmistamiseen, tärkeä juttu taisi olla kananmunien ikäännyttäminen sekä malttaminen pitää ne pellin päällä huoneen lämmössä ennen paistamista. Ensi kerralla väriainetta voisi kyllä laittaa reilulla kädellä, sillä uunissa väri haalenee aika lailla. Mutta erittäin helppoja valmistaa, ainut miinus siinä, että näissä ei kauaa kestä kun kaikki syöty..

Oletko ehkä sinäkin valmistanut macaronseja?Mutta sitten Ladurée. Ystäväni toi minulle Tukholman tuliaisena ihanan rasiallisen, Laduréen macarons-herkkuja. Ja nämä olivat todellakin maineensa veroisia, aivan sanoinkuvaamattoman hyviä. Makuvaihtoehtoja tarjolla oli kuulemma todella reilusti, mutta kaikki nämä paketissa olleet maut olivat todella herkullisia. Ja se ääni, mikä macaronsista lähti - rapsahdus haukatessa. Sainko yksin nauttia nämä tuliaisherkkuni? En. Haukkasimme koko perheen voimin haukkauksia macaronseista, ja saimme maistella kaikkia makuja. "Joko ne äiti loppui?" Niin..Oletko sinäkin päässyt maistamaan kuuluisia Laduréen macaronseja kenties reissun päällä? Missähän kaikkialla näitä myydään Pariisin, Lontoon ja Tukholman lisäksi? Täytyy kuitenkin todeta että ystävyys on ihmeellinen asia, ystävä tuntee aika hyvin ystävänsä. Ja tämä tuliainen oli todella mieluisa. Mieheni tuumasi tyhjennettyämme rasian: "Ja tätä rasiaa ei kai saa hävittää?!" Lienee ei yllätyksenä tule, että tietenkin haluan tuon ihanan pahvirasian säilyttää?  

14 kommenttia:

 1. Joillekin näistä on tullut jopa riippuvuus..... sillä juuri ja juuri pystyn olemaan ilman pari viikkoa ja sitten on haettava Tampereen parhaita herkkuja Pyymäen Oman kahvilasta. Kokeilin tehdä itse, mutta resepti oli julmetun makea (mansikkatomusokeria ja valkosuklaata), joten herkut jäivät syömättä. Saa nähdä uskallanko yrittää toisella reseptillä, sillä makujen suhteen olen aika ronkeli (salted caramel, pistaasi ja vanilja ovat himoittuja).

  Silti mikään ei ole ollut Laduréen veroista, mutta reissussa nyt kaikki maistuu paremmalta :) Kyllä Laduréelta löytyy putiikkeja muualtakin, Dubaissa on mentävä ensitilassa hakemaan setti ja Nykissäkin näitä herkkuja myydään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän munkin pitää Dubaista ja Jenkeistä näitä päästä vielä syömään :))
   Kun tuun Tampereelle seuraavan kerran, käydään yhdessä testaa. Makutuomarit :)

   Poista
 2. Tuo rasiakin on niin kaunis ja myymälät ovat kuin jostain satuelokuvasta:) Että kiva tuliainen.

  T. Maija

  VastaaPoista
 3. Ihana ystävä joka tuo juuri oikeat tuliaiset! Pieni vaiva mutta aivan ihana ele ja yllätys! <3

  VastaaPoista
 4. Ihana ystävä. Itse en ole nuita koskaan maistanut mutta pian kait täytyy. Mies oli kyllä viisas, eihän tuollaista ihanaa rasiaa pois saa nakata.

  VastaaPoista
 5. Ihanan näköiset macaronsit. Itse en ole muuten edes maistanut, mutta tekisi mieli kyllä kokeilla tyttären tuleville syntymäpäiville.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa Niina kokeilla. Mutta voit jäädä koukkuun.. :)

   Poista
 6. Kiva, että oli mieluinen tuliainen <3 Nuo oli kyllä ihan älyttömän hyviä! En oo ite koskaan yrittänyt leipoa, vois kyllä joskus kokeilla.

  VastaaPoista
 7. Jokos macaronsit ovat syöty? Pitääpä ensi Tukholman reissulla ostaa macaronseja :) Eipä ole vielä tullut kokeiltua itse tehdä niitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan ne :) Käy ehdottomasti paikan päällä Tukholmassa.

   Poista

Kiitos kommentista, piristit sillä päivääni.
Tervetuloa uudestaan! <3