sunnuntai 19. lokakuuta 2014

Kaurasämpylöitä ja asu.

Pitkästä aikaa koko perheenä ravintolaruokailu. Pisteet sille. Pieniä iloja perhe-elämään ja arkeen. Liian usein tätä emme ole harrastaneet viime aikoina. Nyt kuitenkin päätimme lauantai-illan viettää yhdessä nautiskellen Fransmannin tarjoiluista, ja saipa miehenikin herkutella simpukoilla. Itse en edes suostunut maistamaan, enkä muuten etanoitakaan. Noloa sinänsä, koska meidän neiditkin söivät molempia. Olen nirso, aina ollut, ja taidan aina tulla olemaankin... Asennehan mulla ainakin on kohdillaan? :D


Neule - H&M
Mekko - H&M
Kengät - ParkWest
Laukku - Louis Vuitton
Koru - H&M
Kello - Michael Kors



Koska viikonloput juoksevat aivan liian nopeaa, ja erityisesti tämä sunnuntai on sateinen ulkona - sisällä piti keksiä jotain heti aamusta. Idea lähti kaurahiutalepakkauksesta, minäpä leivon aamiaiselle kaurasämpylöitä. Herätyskello soimaan, taikina alulle ja kohoamaan - neidit ylös ja sämpylöitä pyörittelemään. Ja voi kyllä ne maistuivat uunilämpiminä kahvin kanssa, suosittelen kokeilmaan ohjetta. Ohje on helppo, perustarvikkeista nämä sämpylät leivottiin meillä.


Kaurasämpylät

7dl kädenlämpöistä vettä
50g hiivaa
1 rkl suolaa
1rkl sokeria
6dl kaurahiutaleita
9dl vehnäjauhoja
1dl rypsiöljyä

1. Murenna ja sekoita hiiva kädenlämpöiseen veteen.
2. Lisää suola, sokeri ja kaurahiutaleet sekoittaen.
Lisää myös ½ jauhoista ja sekoita hyvin.
3. Lisää öljy ja loput jauhot. Alusta taikinaa,
kunnes irtoaa kulhon reunoilta.
4. Kohota hyvin.
5. Jaa taikina 18 palaan, pyörittele palat halutun
muotoisiksi ja nosta pellille kohoamaan.
6. Paista 225 asteessa 10minuuttia, ja nautiskele.



Meillä valmistui sekä sydämenmallisia, että perinteisen mallisia kaurasämpylöitä tänä aamulla. Ja se miten ihanalta koti tuoksuikaan leipomisen jälkeen! Kyllä nyt jaksaa taas asennoitua reissuviikkoon, nimittäin minä asun miltei koko viikon hotelleissa..

Sydämellistä sunnuntaita!

6 kommenttia:

  1. Mä olen myös tosi nirso, mutta etanoita olen maistanut =D Ihme! Ne muuten maistui lähes samalta kuin olisi tuhdissa voissa ja valkosipulissa uittanut herkkusieniä. Simpukoita jouduin maistamaan, kun olin opiskeluaikana jollain ruokakurssilla, missä tehtiin sinisimpukkakeittoa. Sillejä sun muita raakoja kaloja en ole maistanut, enkä kyllä maistakaan. Meillä lapset eivät ole onneksi yhtä nirsoja kuin äitinsä :D

    Ihanan näköisiä sämpylöitä :)

    Kauniita kuiva kauniista naisesta <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Hanna!
      Mäkin taidan olla perheen todellinen nirso..

      Poista
  2. En maistais minäkään vaikka muka olenkin kaikki ruokainen. Ihana toi neule, ja kaikki muutkin mut neule "pisti" ekana silmään <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No voi että, kiitos. Vanha neule, mutta vieläkin tykkään :)

      Poista
  3. Pirteä sinä ja ihanat sämpylät :). Teen kaurasämpylöitä silloin tällöin käyttäen aamupuuron jämiä taikinan pohjana. Mitä enemmän puuroa, sitä paremmat sämpylät :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Puuropohjasta onkin hyvä tehdä! Mä teen monesti perunarieskat muussin jämästä ;)

      Poista

Kiitos kommentista, piristit sillä päivääni.
Tervetuloa uudestaan! <3