sunnuntai 5. lokakuuta 2014

Joko on aika piparkakuille?

Oletko ehkä huomannut jo kaupoissa pientä jouluista fiilistä? Taikka ehkäpä kotien pihoille ja parvekkeille ilmestyneet tunnelmavalot? Minä olen. Ja pieni jouluinen fiilis tuli meidänkin kotiin, kun juniori halusi kaupparetkeltä pipareita. Piparkakut kastetaan maitoon, annetaan pehmetä ja herkutellaan. Näin minäkin tein lapsuudessani, ja olenpa tainnut kahviinikin niitä lillutella. Melkoista herkkua. Joulunalla meillä paistuu useampi kilo omatekoisia piparkakkuja myös, ja niitä kuluu, ja niitä leivotaan uudelleen ja uudelleen. Itse käytän Sunnuntain piparitaikinaa, mielestäni se on parhaimman makuista ja nopeakäyttöistä. Teetkö sinä itse taikinan, mikäli teet, jakaisitko ohjeen? Jokohan kohta voisi aloittaa glögikauden? En tiedä onko parempaa yhdistelmää kuin glögi ja piparkakut joulunherkuissa, jos ei lasketa niitä joulusuklaita. Ja oikeastaan riisipuuro reilulla kanelilla ja sokerilla on myös aika herkkua. Pitäisiköhän kuitenkin vielä vähän rauhoittua tässä jouluaiheessa, eikä vielä ole aikomus viritelläkään mitään jouluvaloja ulos. Kuitenkin mielestäni alkaa olla hyvä aika Happy Lights- valoille talon sisäpuolella tunnelmaa tuomaan, ne eivät mielestäni ole liian jouluisia. Oletko ehkä samaa mieltä? 


Viikonloppu sujui aikalailla rennosti kotona, ja hävettää että ne pihahommat jäivät taas tehdyksi. Takapihalla on pari ruukkua viimeisiä kesäkukkien rippeitä, voi mitä kauhistuksia, mutta saavat odottaa jotain tehokasta arki-iltaa taikka ensi viikonloppua. Ei ne ruukut sieltä taida mihinkään karata? Taisipa imurikin jäädä makuuhuoneeseen, sitäkään hommaa emme saaneet loppuun vietyä, tosin oli tälle sunnuntaille ohjelmaa vähän jokaiselle. Vaikka on vapaata, miten silti voi olla yhtä aikaa kiire? Taikka aika loppua kesken? Mitä siellä muuten puuhailtiin viikonloppuna?


Mahtavaa alkavaa viikkoa!

8 kommenttia:

 1. Pipareita nam. Meillä tehdään taikina anopin reseptillä kun se vaan on niin hyvää.
  Meillä siivottiin kaappeja kirpparille ja osan lasten kengistä jo sain myytyäkin ja osan laitoin toriin. Ihanaa maanantaita Henna ♡

  VastaaPoista
 2. Piaprit on kyllä hyviä ja kivoja käyttää jälkiruokiin ja juustokakkujen pohjiin! Kyllä ne hommat siellä odottaa ja eivät karkaa mihinkään :) Kivaa alkuviikkoa <3

  VastaaPoista
 3. Ihanaaa, kyllä piparit kohta alkavat maistumaan..hieman yritän vielä venyttää niiden ostamista :) Jooooo ehdottomasti kaamos valot esille vaan!

  VastaaPoista
 4. Hmmm...kuumaa glögiä ja piparkakkuja...kuulostaa houkuttelevalta!
  Ehkä kuitenkin aloitan vaikka kaakaolla ja pipareilla..vielä.
  Nauti joulun unelmoinnista ja tummuvista syysilloista!
  Korillinen lämpöä vielä täältä etelän auringon syleilystä! Minä tilaan valmiit piparit Suomesta!

  VastaaPoista

Kiitos kommentista, piristit sillä päivääni.
Tervetuloa uudestaan! <3