keskiviikko 24. syyskuuta 2014

Uusi kynttilänjalka?Pimeinä iltoina, kylminä päivinä on oiva tilaisuus sisustella talon sisäpuolella. Meillä ainakin tuntuu kynttilöitä ja kynttiläkippoja nousevan aika vahvaan tahtiin esille, mutta niitähän ei mielestäni ole koskaan liikaa. Taikka on niitä välillä liiakseen, kun niitä säilyttelee pitkin vuotta eri kaapeissa tilaa viemässä. Ehkä tosiaankin vähempikin riittäisi? Silti se on jännä juttu, miten sitä aina vaan katsoo uusia kynttilänjalkoja ja sisustuselementtejä. On erilaista tuikkukippoa, erilaista pöytäkynttilänjalkaa, monenlaista hurrikaania sekä tietenkin paljon erilaisia kynttilöitä. Jossain vaiheessa keräsin Iittalan kivi-kynttiläkippoja ja niitä löytyykin kymmeneittäin kotoa, samoin kuin muitakin klassikkokynttiläjalkoja. On vain ollut pakko saada niitä. Lisää ja lisää. Ja yllättäisinköhän mieheni kuinka pahasti, jos kertoisin saaneeni päähäni uudet kynttilänjalat? Olen nimittäin löytänyt Iittalan valikoimasta parikin kivaa vaihtoehtoa..


Ihan ensimmäinen kynttilänjalka mikä mielessäni on, Iittalan Lantern kynttilälyhty. Tämä on monena vuotena ollut hankintalistalla, mutta aina jäänyt kauppaan lähes kahdeksankymmenen euron hinnan vuoksi. Mutta tämä olisi upea sisustuselementti myös, sekä käytännöllinen tähän huusholliin sillä poltan erityisesti tuikkukynttilöitä tukkupakettikaupalla. Löytyykö ehkä sinulta tämmöinen tai tällaisia ihanuuksia omasta kodistasi?


Sitten se kynttilänjalka, mitä nyt voisin heti kotiuttaa kotiini - on nämä ihanat nappulat. Materiaali on maalattu teräs, sekä kynttilänjalka on yhtäaikaa moderni että ajaton. Miinusta siitä että tässä tulee polttaa kruunu- taikka antiikkikynttilöitä, ja niitä en juurikaan kotiini osta. Osaisinko tosiaan polttaa pitkiä kynttilöitä, vai olisivatko nämä vain sisustuselementteinä ja joutuisivat haudatuiksi kaappien perälle? Niin, nimenomaan kun haluaisin näitä nappula-kynttilänjalkoja useamman kappaleen..


Mutta mutta, tämä ihanuus - Nappula kynttelikkö on jotain upeaa. Muutoin sama periaate kuin nappula kynttilänjaloissa, mutta tässä pystyy polttamaan myös tuikkukynttilöitä. Tämä on aivan älyttömän upea! Niin on kyllä hintalappukin, 209€. Mitähän mieheni mahtaisi tuumata kun laittaisin tämän ostoslistalle? Rouvan on vaan ehdottoman pakko tällainen hankkia talven varalle? Vai onko sittenkään?


Voisin hyvin mielelläni ajatella joulupöytään, taikka olohuoneen tason päälle myöskin tämän Allas-kynttelikön. Kynttelikkö on valurautainen ja näin ollen ajaton, sekä istuisi sisustukseemme vallan mainiosti. Ehkäpä joulunajan lahjatoive taikka hankintalistalle laitettava juttu? Vai onko tämä jo liian tylsä?

Kaikki kuvat olen lainannut Iittalan sivulta, www.iittala.fi. Käy kurkkaamassa onko siellä ehkä omia lemppareita sinulle myös. Nämä ihanuudet joutuu ehkä joka tapauksessa käydä katsomassa ihan paikanpäällä, ja sitten unohtaa tai saada aikaan yksi pakkomielle lisää uudesta kynttilänjalasta.

Joko sielläkin on kynttiläsomisteet
kaivettu esille?
Ja onko niitä koskaan liikaa?

9 kommenttia:

 1. Kynttilöitä ei voi olla koskaan liikaa :) Minullakin on ostoslistalla uusia kynttilänjalkoja, ehkä juuri noita Nappuloita.

  Mukavaa loppuviikkoa !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nappulat on kyllä kivoja!
   Mahtavaa loppuviikkoa sinne myös :)

   Poista
 2. Mä olen myös haaveillut tuosta ekan kuvan kynttilänjalasta jo siitä asti, kun sen ekan kerran bongasin. Haaveeksi se nyt saa jäädäkin, kun ostin toisen yhtä hintavan lyhdyn :) Kynttilöitä on kyllä kiva poltella :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taidettiin sitä Stockalla kesällä yhdessä ihailla.
   Oi, sinne kotiutettu lyhty! <3

   Poista
 3. Ei, kynttilöitä ei kyllä koskaan ole liikaa. Ihanaa kun on taas pimeää iltaisin ainakin jo niin voi sytyttää kynttilöitä, tosin harvassa on ne illat tällä hetkellä kun ehtisi/jaksaisi iltaisin mitään muuta ajatella kuin nukkumista :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hah :) just niin, taikka mennä enää sammuttelemaan niitä. Tällein iltakuuden -seitsemän aikaan on paras aika sytyttää kynttilät.

   Poista
 4. Kaikki on aivan ihania! Tykkään kovasti nappulasta ja lanternista :) Ottaisin kyllä ne mielelläni itsellenikin. Ihanaa tulevaa viikonloppua sulle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo kaikki on kyllä ihania. Iittala rules! :)
   Ihanaa viikonloppua sinne myös <3

   Poista
 5. Iittalan Lantern lyhty on tarjouksessa ensi viikolla alkavilla Sokoksen 3+1 päivillä lauantaina hintaan 59,95 € =)

  VastaaPoista

Kiitos kommentista, piristit sillä päivääni.
Tervetuloa uudestaan! <3