maanantai 22. syyskuuta 2014

Syksyn sateet.

Mikä syksyinen päivä. Mikä maanantai. Aamu oli sateinen, tuulinen. Syksy oli saapunut, avokkailla oli vähän jo vilu. Lehdet lentelivät puista pitkin katuja, tuuli sotki hiuksia. Ulkona oli jotenkin jo kylmä. Sateenvarjolle olisi totisesti ollut tarvetta ja käyttöä tänään, mutta eipä sattunut mukaani vaikka aamulla varmistelin muiden mukaan sateenvarjot. Mitäpä minä sillä. Niin, pari kertaa kastelin itseni aika mallikkaasti. Mutta kotona illalla juniori haaveili jo lämpimästä kaakaosta takkatulen äärellä, mutta sai kuitenkin vielä tyytyä pelkkään lämpimään kaakaoon. Vaikkei takan lämmityskään varmasti kaukana ole jos tällaisiksi kelit muuttuvat. Huomiselle saattaa olla räntääkin jo luvassa, mikäli uskomista on säätiedotteissa.. Onko siellä muuallakin jo syksy saapunut ja kelit sen mukaiset? Joko oikeasti tässä pitäisi miettiä talvirenkaiden vaihtamista?


Vielä viikonloppuna tarkeni upeasti sukkahoususillaan, mutta nyt saa vetää kunnon vaatekerran päälle ulos mennessään. Voi sitä iloa koiraperheenä, kun pienet karvapallerot - vielä valkoiset sellaiset - tuovat tullessaan sisälle kuraa ja vettä. Lisäksi koirien karvat imevät melkoisesti vettä itseensä, että melkein alkaa hiustenkuivaajalla tällä menolla olemaan tarvetta. Liekö palkkapäivänä hurauttaisin eläinliikkeeseen ja hankkisin pojuille sadepuvut? Mutta ei sekään, että koirat kastuvat, vaan se miltä laminaattilattiat kotonamme näyttävät. Ahistaa. Aika paljonkin, ja tässä joutuu kasvattamaan itseäänkin suvaitsemaan asian. Olisikohan hankittava koirillekin kumisaappaat? ;)Syksyssä on parasta värikirjo puiden lehdissä, raikas ilma ja pimeät illat. Kynttilänvalo ja takkatuli. Mutta tuo vesisade, se hankaloittaa melkoisesti kaikkea. Märkää sateenvarjoa joutuu kuljettamaan mukanaan pitkin päivää. Vaatetuksen suhteen saa olla oikeasti tarkkana. Päivän päätteeksi on kuitenkin ihana rentoutua kynttilänvalossa ja vaikkapa uutta Elle-lehteä lukien, kuten minä nyt aion tehdä. Yritetään pysyä terveenä syksyn sadekeleissä, taistella pöpöjä vastaan ja enpä tässä laittaisi vastaan vaikka lumipeitekin saapuisi pian. Mieluummin lumi kuin vesisade. Vai mitäpä sinä olet mieltä? Mahtaako mieleni tästä ajatuksesta muuttua talven aikana lumikolan varressa?

Hrr, syksyisiä ilmoja sinne!

6 kommenttia:

 1. Hyih. Mie vihaan juuri tätä aikaa vuodesta kun alkaa oleen aina märkää. Nyt on ollu kaunis syksy mut loskaa ja vettä en kaipaa. Täälläkin nautitaan Elle-lehdesta :) lisää samanlaisuuksia meissä ♡ ihanaa päivää Henna.

  VastaaPoista
 2. Oikein shokkialku tälle syksylle tulikin. Meillä on tänä aamuna mittarissa yksi lämpöaste. Mistälapsillelämpimätvaatteet-ahdistus ;).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just niin, sama ahdistus oli aamulla täällä! Jaiks!

   Poista
 3. Kivoja kuvia. Syksyllä on just parasta kynttilänvalo ja pimeät illat. Mutta se märän sateenvarjon kantaminen ja mihin sen kädestään laskee jos on julkisilla liikenteessä, ärsyttää... ;)

  VastaaPoista

Kiitos kommentista, piristit sillä päivääni.
Tervetuloa uudestaan! <3