tiistai 2. syyskuuta 2014

Päiväunien kautta.

Mitä tiistai olisi ilman päiväunia? Onko ihan ok muuttaa suunnitelmia ja kömpiä päikkäreille? Ainakin minulle päiväunet teki tänään terää. Pieni lepohetki hektisen viikonlopun ja uuden viikon aloituksen jälkeen. Kuitenkin tuntui siltä etten oikein saanut itseäni heräämään ilman kahvia ja lempijäätelöäni, Trio-jäätelöä. Päikkäreiden jälkeen kuitenkin virtaa löytyi taas kuin pienestä kylästä. Tarkoitus oli käydä salillakin, mutta ihan niin paljoa energiaa ei kuitenkaan ollut..


Sain innostuksen vaihtaa lyhdyt roikkumaan kesäkukkien tilalle, ja niin hetkessä etupihalta lensivät kukat kaaressa bioroskikseen. Voin vain kuvitella naapureiden huokaukset, kun heitän isot kukat roskikseen. Nyt vain on se minun syksyni alkanut. Syksy, jolloin lyhdyt valtaa kynttilänvalollaan. Ensimmäiset kynttilät palavat pihalla lyhdyissä. Syksy, jolloin myöskin seinien sisäpuolella alkavat syksylliset sisustamistoimet. Verhojen vaihtoa, somisteiden vaihtoa, kynttilänjalkoja esille..

Ja neulominen. Se alkoi taas vallan innokkaasti, illanaikana innostuin neulomaan luistelijaesikoiselle harkkoihin päähän pannan. On ainakin lämmin kylmemmillekin keleille, ja hauskannäköinen glitter-yksityiskohdilla langassa. Olenkin syksyisin ja talvisin neulomisvimman vallassa, ja milloin valmistuu pipoja ja milloin kaulaliinoja. Jotain muuta olisi kiva kokeilla tänä vuonna. Ehkäpä esimerkiksi tyynyn päälliset? Onko siellä muitakin innokkaita neulojia kenties? Mitä sinä yleensä neulot?Tänään oli myös ensimmäinen sellainen syksyinen päivä, kun kaipasin kaulaliinaa kaulalle lämmittämään, ja olisin halunnut kietaista päälleni oikein lämpimän neulepaidan. Silti lähdin aamulla kotoa sukkahousu - hame linjalla. Pikkuhiljalleen pitää alkaa nostamaan esille kaappeihin syys- ja talvivaatteita, lämpimämpiä kenkiä ja saappaita. Olen päättänyt, etten hanki mitään tarpeettomia, välttämättömiä juttuja itselleni tähän hetkeen, vaan säästän jotain muuta varten. Jännitystä oikeastaan aiheuttaakin se, kuinka paljon neitien ulkovaateosasto pyörähtää uusiksi syksyn ja talven aikana..

Ihan pakko kuitenkin vinkata teille, mikäli kaipaat jotain syksyä piristämään omaan vaatekaappiisi, niin Stockmannin kanta-asiakasetuna on -20% yhdestä naisten vaatteesta. Ainakin mukavannäköisiä (kotiutettavan näköisiä) takkeja alkaa nettikaupankin valikoimasta löytymään.

Pirteää viikkoa sinulle!

7 kommenttia:

 1. Itsekin olen kyllä ollut niin väsynyt että mietin että nytköse vanhuus alkoi, ennen olen valvonut ja puuhannut, nykyään olen kuin tiskirätti, plaaah.
  Jaaps olisikohan stokkalla mulle sitä nahkarotsia josta haaveilen, harni vaan ku lompakko on onnettoman tyhjä tän syksyn.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lompakko täälläkin yskii vastaan monessa asiassa :)

   Poista
 2. Voi, olen ihan kade päiväunista:) Meillä harrastusrumba pyörähtänyt kunnolla käyntiin ja joka päivä on joku kuskaus, joten päikkäreistä ei viikolla voi kuin haaveilla..:(
  Meillä on kesäkukat iloisesti vielä ruukuissa ja lyhdyt kellarissa, mutta kutimet on täälläkin kaivettu esille. Pipoja ja kaulahuiveja ensihätään, neuletyyny olisit täällä sen jälkeen suunnitteilla, kunhan löytyy sopiva lanka.
  Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
 3. Saa muuttaa suunnitelmia ja pitääkin :) Se on sitä itsensä kuuntelemista :) En malta neuloa yhtään ku kaikki pitäis saada heti valmiiksi...Myönnän että otin myös tänään viiden minuutin tirsat...ja ne tekivät hyvää :) Huomenna sitten kuntosalille tai lenkille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :)) en mäkään malttanut lopettaa ennenku valmis!

   Poista
 4. Inspiraation iskiessä saa aikaan kaikenlaista, ja välillä ei oikein mikään ota sujuakseen. Niin kait sen kuuluukin mennä. Jonkun projektin alkaessa pitäisi valmista tulla vaikka yöunien kustannuksella :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentista, piristit sillä päivääni.
Tervetuloa uudestaan! <3