tiistai 23. syyskuuta 2014

Lunta. Nyt jo.

Kyllä, syksy tuli totaalisesti tänne keski-suomeen. Nimittäin lunta oli heti aamulla liikenteessä vastassa, ja päivän mittaan ajokeli sen vain paheni. Melkoista lumituprua satoi vaakatasossa ja sohloa oli tiet täynnä, ei ollut mitenkään nautintoa ajella kesärenkailla. Ja paikkapaikoin uudet asfalttipaikat tuntuivat erityisen liukkailta. Kotimatkalle valitsinkin hiukan vilkkaamman, ja turvallisemman tiepätkän, josta tosin tuli hiukan lisäkilometrejä mutta turvallisuus ennen kaikkea. Keli tuntuu nyt illalla jo hyisen kylmältä, maa on valkoinen - huomenaamulla on tiedossa taas kieli keskellä suuta ajelemista. Ja taitaapa olla ajankohtaista soittaa jo rengasliikkeeseen, jospa vaihtaisin kuitenkin ne nastat auton alle jos tällaisiä kelejä alkaa pitämään.

Mutta millainen kaaos olikaan kotona ennen autoilemaan lähtöäni? Mistä löytäisin lapsille paksummat takit? Entäpä pipot? Lapaset? Joko pitäisi olla jo välikausikenkää, vaiko kevyttoppakenkää? Mitä oikeasti nollankeleihin pitäisi varata lapsille? Miksi jätin tämän taas tällaiseksi järkytykseksi aamulla, miksen katsonut ajoissa kaikkia näitä valmiiksi? Oliko siellä muillakin samanlainen aamu tänään tiedossa? Itsellenikin mahtaa olla hyvä aika kaivaa käsineet mukaan työpäivään, taidankin hoitaa homman jo nyt illalla vielä kuntoon. Aamun kiireet eivät ole ollenkaan minun juttuni.. 


Oliko siellä muuallakin tänään
 tämän näköisiä maisemia?


Tiistai-illan piristykseksi lämmitimme myös takan, talon sisällä alkoi jo hiukan kylmältä tuntumaan - vaikka mittari näytti kahtakymmentä astetta. Minulle se on kuitenkin liian vähän, rakastan lämmintä ilmaa - kuten kesää ja aurinkoakin. Sisäilma saa olla lähempänä 23-24 astetta minulle. Se on monelle aivan liian kuuma. Myöskin se on liikaa monesti miehelleni, joudummekin tekemään kompromisseja oikean huoneilman lämpötilan kanssa. Meillä harvoin vieraat joutuvat palelemaan. Eikä lämmityksessä meillä säästetä. Olen myöskin huono käyttämään sukkia sisällä, joten lattia ei saisi tuntua kylmältä. Monesti talvellakin sujautan paljaat jalat talvikenkiin esimerkiksi hakiessani postia taikka koiria ulkona käyttäessäni. Ja jos silti viluttaa sisällä, rakastan kietoutua peiton sisälle sohvalla - ja nukahtaa siihen. Eikun lepuutan silmiäni. Näin olen miehelleni asian selittänyt puoliunessa.. 

Talvisen oloista syysviikkoa!
Nyt on kumppareilla tarvetta!

6 kommenttia:

 1. Meillä satoi rakeita useampaan kertaan, mutta kaikki suli pois. Teillä on tullut selvästi enemmän lunta.

  VastaaPoista
 2. Täällä Oulussa satoi tänään eka kerran lunta. Aamulla tuntui ilma tosi kylmältä...Ihana takka teillä! Meillä on kans takassa tuli hetivkun ilmat kylmenee :) Kivaa viikon jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivaa viikkoa sinne myös, jospa viikonloppu on lumeton! :)

   Poista
 3. Täällä on myös ihan kurjat kelit ja aamuisin tosi kylmää. Mie en haluais vaihtaa balerinoja syyskenkiin mut eipä se mukaan auta. Uudet siistimmät kumpparit ois aika hyvä hankinta. Vanhat on ostettu pojan ollessa pari vuotias eli onhan niillä jo ikää ja monta maaliläiskää. Uudemmilla kehtais hippasta vaikka töihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uudet kumpparit piristää kyllä sadepäivänä. :)

   Poista

Kiitos kommentista, piristit sillä päivääni.
Tervetuloa uudestaan! <3