sunnuntai 28. syyskuuta 2014

Ideoiden tuloa ei voi estää.


Viikonlopun aikana bongasin pitkästä aikaa ehkä hauskimman ja persoonallisimman näyteikkunan, nimittäin H&M:n näyteikkunan. Ihan älyttömän makea! Tämän ohi ei pystynyt kävelemään pysähtymättä, ja kuvaamatta. Eikö olekin tosi hauska? Jollain tavalla tuo neuleiden lisääntyminen katukuvassa sekä esillepanoissa saa minut ajattelemaan neulomista. Tällä kertaa kauppareissulla en pystynyt vastustamaan lankakerää ja kotona tartuin heti neulontapuikkoihin..Ajatuksena on neuloa joko itselle, taikka esikoiselle kaulahuivi. Sellainen putkimallinen, ompelen kaulaliinan päät yhteen lopuksi. Jollain tavalla tästä tulee hauskannäköinen kun langan erivärit vaihtelevat huivissa, vaikkakin siitä näyttääkin muodostuvan erilaisia kuvioita. Valitsin ehkä helpoista helpoimman neulontatavan, toinen puoli kokonaan oikeaa neuletta ja toinen puoli sitten kokonaan vasenta neuletta. Loin puikoille 30 silmukkaa ja valitsin isompikokoiset (10) puikot käyttööni, näin neuleesta tulee muhkean leveä että kuviosta mukavan iso. Oletko sinäkin ehkä innokas neulomaan? Onko sinulla kenties joku projekti siellä kesken?


Löysin vielä paketista pari Ikean valokuvakehystä, ja hetken mielijohteesta niistä valmistui tällaisia mustavalkoisia tauluja kodinhoitohuoneen tasolle. Toteuttamiseen otti aikaa ehkä yksi minuutti, kun vain idea oli valmis. Taulujen kuosit ovat nimittäin tehty serveteistä. Leikkasin servetit oikeaankokoon ja sitten vain takaa kehys kiinni, ja valmis. Nopeaa, edullista sekä saapa muutettua tunnelmaa hetkessä. Näiden kehyksien oli tarkoitus mennä esikoisen seinälle muun taulukollaasin lisäksi, mutta saattaapa olla että näille on käyttöä kodinhoitohuoneessa taikkapa keittiön seinällä. Eikä olisi pöllömpi idea liimata tällaisiin pienempiin kehyksiin liitutaulutarraakaan, ja vaikkapa kirjoittaa vaihtuvia reseptejä keittiön seinälle. Seuraavana siis liitutaulutarran hankintaan?

Mahtavaa alkavaa viikkoa!

8 kommenttia:

 1. Oi, onpas ihanannäköistä lankaa, mitä se on?
  Syksyllä tulee aina kumma himo kutomiseen, minulla on nyt jo toinen tyyny kutimilla;)
  Olen viime vuonna kutonut kaulaliinoja ja pipoja yli tarpeen, niissä pitää koittaa nyt pitää jonkinlainen pieni tauko;)
  Hauska idea nuo taulut, helppo, nopea ja tosi kivannäköinen!
  Ihanaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lanka on Red Heart- nimistä lankaa, tarttui Prismasta mukaani.
   Ihanaa että muillakin projekteja tulee syksyn mittaan, kivaa viikkoa sinne myös!

   Poista
 2. Niin monta projektia on kesken... kaulaliina, sukkia ja pipoja. Jospa joskus tulisi valmistakin :) Koukuttavaa puuhaa tuo neulominen!
  Ihanan langan olet löytänyt, kaunista jälkeä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä haluaisin lapasia neuloa, mutta liekö enää osaisin..?!

   Poista
 3. Onpas kyllä hauska näyteikkuna, kerrassaan. Uusia neuleita pitäisi hommailla ja itseasiassa tilasinkin tämän illan me&i kutsuilta itselle yhden simppelin neuleen.

  VastaaPoista
 4. Sullahan on ollut inspis kohdillaan! Kivat taulut teit ja neulominen onnistuu sulla kivasti. Toisin kuin mulla. Mää oon niin huono neulomaan...Kivaa viikkoa sulle :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentista, piristit sillä päivääni.
Tervetuloa uudestaan! <3