lauantai 27. syyskuuta 2014

Harkintoja.

Viikonloppu. On tätä taas odotettu. Käytin lauantaiaamun ensimmäisenä puuhana koiramme Zorron jalostustarkastuksessa, jossa olikin ihan virallinen tiukka näyttelytuomari tekemässä tarkastusta. Poju selvisi hienosti, upein kommentein. Viimeisin kommentti jäi kummittelemaan mieleeni "kyllä minä näyttelyyn veisin!" ja jäin asiaa pohtimaan. Olisiko minusta siihen turkinhoitoon? Lähinnä juuri se turkin pesu, föönaukset sekä mahdolliset takkujen selvittämiset. Sadekelillä lian peseminen ja turkin kuivattaminen. Talvella turkkiin kerääntyvät lumipaakut ja turkin kuivattaminen. Onnistuisinko tulemaan toimeen pitkän turkin kanssa kuitenkin? Entä jaksaisinko sitoutua näyttelykoulutukseen sekä siihen puuhaan yleensäkin? Sattuuko kukaan harrastamaan koiran kanssa näyttelytoimia ja millaista se mahtaa olla oikeasti?
Olen etuterassille laitellut hiukan callunoita syystunnelmaa tuomaan ja lyhtyjä taitaa tällä hetkellä yhteensä olla vastassa neljä kappaletta. Onko siellä muuallakin laitettu syyskasveja tai ehkä tehty ihan syysistutuksia? Musta tuntuu etten jaksa tämän enempää vaivaa nähdä syyskasvien suhteen, mutta pihalla odottaa kyllä muut syystoimet. Omenapuiden suojaaminen jänisverkoilla olisi varmaan pian edessä, toiset tuntuvat pitävät pitkin vuotta mutta itse kesäksi poistan ne paikoiltaan. Pihaan ilmestyneet sienet olisi hyvä yrittää taltuttaa mahdollisin apukeinoin, sekä heittämällä syyslannoitetta päälle. Onko siellä vinkkejä sienien hävittämiseen? Vai onko yksi keino yksi kerrallaan vaan nyppiä uudelleen ja uudelleen pois? Itse huomasin sienien sekä sammaleen torjunnassa sammalpoistoaineen tehon, se tuhoaa molemmat. Silti sinne tänne on vielä sieniä tupsahtanut takaisin. Ja nurmikolle siis. Ei ollenkaan kiva juttu.


Syksyyn kuuluu lämpimät huivit, kuten kuvassa näkyvä iso, lämmin harmaa Gina Tricotin huivi. Onko muuten vinkkejä miten pörröisien huivien nukan määrää saisi vähennettyä muista vaatteista? Sitä nukkapölyä tuntuu olevankin sitten ihan joka paikassa, kun huivia pitää. Jostain luin että kuivausrumpu voisi olla hyvä keino, taikka ystävän vinkkinä tuli huivin pakastaminen. Mutta jos vinkkejä tähän seikkaan, niin ehdottomasti jakakaa myös minulle. Tämä huivi taitaa olla 100% akryylihuivi, joten pitkän keston huivista ei ole varmastikaan kyse mutta tykkään sen olemuksesta kovasti, enkä haluaisi luovuttaa taistelua nukan kanssa. Eikä huivin hintakaan päätä huimannut, jos oikein muistan niin kahdentoista euron hujakoilla taisi hinta olla.

Muutoinkin mielessäni on eräs muukin huivi. Ostopäätös on mielessä tehty jo aika päiviä sitten, mutta lompakko ei tue päätöstäni. Mutta eihän jouluunkaan enää ole pitkä aika? Ja väittäisinkö itselleni ettei vaatekaapistani löydy huiveja kaulaan? Pakkomielteiden syntyminen oman pään sisälle on kuitenkin varsin ahdistavaa, ja vielä ahdistavampaa on kun ei pysty toteuttamaan ihanjustnytheti hankintaa. Onko sinulla ehkä syksyn varaan jotain musthave hankintoja mielessäsi? Mitä haluaisit hankkia syksyyn?

Ensi viikolla alkavat myös Sokoksen 3+1 päivät. Bongasin 3+1 alelehtisestä mustat saappaat tikkauksella, mutta se onkin eri asia onnistunko kengät hankkimaan ajoissa taikka meneekö niissäkään edes vetoketjut kiinni. Taikka onko kengät oikeasti sellaiset miltä kuvat lupaavat. Lisäksi siellä kynttilänjalkapuolella olisi tosiaan esimerkiksi Iittalan Lantern-lyhty tarjouksessa, mutta joudun sen kaikkien muiden pakollisten hankintojen ja menojen ohella skippaamaan alennuksesta huolimatta. Näiltä päiviltä hankintalistalla olisivat pelkästään nämä mustat saappaat, tosin ei ole ehdoton hankinta. Ainakin haluan käydä tarkastamassa onko kengät yhtään sellaiset mitä ajattelin, katsotaan sitten miten minun käy. Onko sulla ostoslistaa 3+1 päiville, mitä lähdet hankkimaan? Vai pystytkö sinä vastustamaan kokonaan? 

4 kommenttia:

 1. Mie en edes uskalla arvailla mitä huivia sie haaveilet ;)
  Täällä on myös laiteltu syys"kukkasia" ja lyhtyjä ja kuvattukin ne, kun vielä saisin ne tännekin saakka. Aaar ihanaa varmasti toi näyttely homma mut ekana mieleeni tulee, että mistä revit aikaa ja energiaa?? Mutta toki onhan se varmasti ihana harrastus.

  VastaaPoista
 2. Kanervat on meilläkin jo ruukuissaan ja sinne ne unohdan. Kunnes viimeistään toukokuussa havahdun rontot poistamaan ;). Syksy onkin oikein alesta toiseen odottelua, tasausta, shobbailua, 3+1-päivää, hullareita...Itseltä jää kyllä osallistuminen pitkälti kuvastojen selailuun. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Onnekseni Stockmanneja ei ole ihan lähellä, niin kuvaston voi vaan nopeaa selailla läpi, taikka haaveilla :D

   Poista

Kiitos kommentista, piristit sillä päivääni.
Tervetuloa uudestaan! <3