maanantai 11. elokuuta 2014

Kahvia ja kakkua.

Hyvä syy kahvitella. Niitä syitä on paljon. Työpäivän aikana ennättää useampi kahvikupillinen menemään, ja töistä kotiutuessa on hyvä syy keittää päiväkahvit. Iltapäiväkahvit. Iltakahvit. Mutta eiliselle olin lupautunut leipomaan ihan kakunkin kahvin kaveriksi. Ihan jopa synttäreiden kunniaksi, hiukan etukäteen tosin. Vaikka yleensä haluaisinkin ettei sitä vanhenemista enää näillä vuosilla juuri muistettaisikaan, mutta olipa tosiaan hyvä syy kakkukahville. Ja taidan kyllä olla nykyään melkoinen kahvin ylikäyttäjä, liian monta kuppia päivässä taitaa mennä, vaikka vastahan keväällä olin päättänyt että vähennän määrää. Montakohan kuppia päivässä olisi hyvä määrä? Mahtaako siellä olla minun kaltaisia? Leivoin perinteisen mansikkakermakakun kahvipöytään. Täytteenä oli jo lapsuudesta niintutut mansikkasurvos ja banaani, rahkakermalla höystettynä. Kostukkeena oli mansikkamehu. Kuorrutukseen käytin vain kermaa, ja pinnalle tietenkin tuoreita mansikoita. Kyllä vain tämä herkku maistui - lapsuudessa tämä oli varsin perinteinen versio synttärikakuista. Banaanimansikkakakkua vuodesta toiseen. Ja joka vuosi se maistui yhtä hyvältä. Ainakaan meillä ei lapsuudessa mitään marsipaanikakkuja, taikka juustokakkuja juuri kahvipöydässä näkynyt. 

Koska kakusta tuli sen verran reilunkokoinen, päätin pyytää ystäviäni kahville. Pari ystävää tuli kahville, ja olipa heillekin lapsuudesta tuttu juuri näillä täytteillä valmistettu kakku. Vaikka mitään minulle ei olisi tarvinnutkaan tuoda, sain ystäviltäni ihania liljoja että niin-trendikkään marokkalaishenkisen kynttilän. Aika ihana, eikö? Esteetikko ainakin tykkää. :)Mutta tänään se alkoi. Nimittäin koulu meillä päin. Myöskin juniori aloitti ensimmäisen luokan ala-asteella, ja pistinkin mieheni ikuistamaan hetken valokuviin. Esikoinen puolestaan meni jo neljännelle luokalle, mihin tämä aika oikein juoksee? Onnekseni mieheni on tämän ensimmäisen kouluviikon lomalla, joten juniorin kanssa voi vielä harjoitella oikeaa koulureittiä / turvallista kotimatkaa. Sen verran innokas ekaluokkalainen täältä kuitenkin tuntuu löytyvän, että jo monenmonta sivua Aapisestakin on jo minulle ennätetty lukemaan tänään..


Turvallisia koulureittejä näille ekaluokkalaisille!

6 kommenttia:

 1. IHanaa synttäriä ja onpas sinulla ihania ruusuja. Itselläkin on tuo kahvin juonti karannut käsistä, ennen join päivässä puolikuppia ja se riitti, nyt latkin jo ainakin kaksi/kolme kuppia.
  Hui, sielläkin alkoi koulu, onnea ekaluokkalaiselle.

  VastaaPoista
 2. Herkullisen näköinen kakku :) Onnea kuopukselle koulutielle !

  Blogissani on kiva arvonta !

  VastaaPoista
 3. Onnea kovasti synttärisankarille ♥
  Täällä myös toinen kahviaddikti, päätin myös keväällä vähentää, mutta kesän aikana on tainnut käydä ihan toisin..

  VastaaPoista
 4. Ihanan näköinen ja varmasti maistuva kakku, mukavaa, lämmintä kesää sinulle.

  VastaaPoista

Kiitos kommentista, piristit sillä päivääni.
Tervetuloa uudestaan! <3