keskiviikko 13. elokuuta 2014

Arkea. Toisessa kaupungissa.

Omassa arjessani on tapahtunut "pientä" muutosta kesäloman jälkeen. Oikeastaan arkeni laajenee tästä viikosta alkaen hiukan kauemmaksi, ja autoon tulee varmasti kilometrejä mukavasti lisää jo kuukausitasolla - puhumattakaan hotelliöistä. Tällä viikolla yksi hotelliyö takana, ja kaksi vielä edessä. Nyt jo koti-ikävä. Viestejä. Puheluita. Facetimepuheluita. Lasten kasvot, "koska tulet" -kyselyt. Arkiset puuhat, yhteinen iltapala. Ikävä yltyy. Tylsyys hotellihuoneessa. Tämä vaatii oikeasti minulta oikeanlaista asennemuutosta, taitoa osata rauhoittua sekä tulevien päivien organisointia. Tulevaisuudessa en halua asua viikkoa reissun päällä, vaan pilkon päivät useammalle viikolle. Onko siellä muillakin töiden aloittaminen jollain tavalla kankeaa?


Yläpuolella on aika normaali kuva työpäiväni alusta, ennen kuin hyppään auton rattiin -tämä kuva on napattu tänään. Salkku käteen, korkkarit jalkaan ja menoksi. Oikeastaan ballerinat saavatkin pikkuhiljaa väistyä, ja korkkareilla / avokkailla mennään niin pitkälle kuin pystytään. Kenkiä minulla kuluukin aikamoisesti autoillessa, vaikkei ehkä uskoisi. Varsinkin takaosasta ja korosta kengät kuluvat, hiekka ja kivet hankaavat auton sisätilan mattoa vasten ajaessa. Minun lempikengät, joilla voisin kävellä vaikka 24h ovat Vagabondin tietyn tyyppiset avokkaat - mutta jostain syystä en ole raaskinut ostaa uusia. Jospa veisin vanhat vain koron korjaukseen, saisikohan suutari niistä vielä ihan käyttökuntoiset? Ja onko se 59€ oikeasti niin paljoa jalkaan istuvista, arkeen sopivista kengistä? Ei se ole.

Mutta onnekseni alkuviikon työreissulla pistäydyin eräässä kenkäkaupassa " vain katselemassa", ja mukaani lähti kaksi paria kenkiä. Eikä tosiaan mitään mustia, vaan pinkit ja punaiset. Molemmat oli alennuksessa 20€ / pari, en vain voinut jättää ostamasta. Kenkiä kuluu, ja vielä on pitkälti avokas-kelejä jäljellä. Ja sitä paitsi, värikkäillä kengillä saa aikaan "sitäjotakin" ilmettä vaikka muutoin pukeutuisi mustaan. Vaikka tänäänkin olisi saanut jo olla melkein kumisaappaat jalassa päivän aikana.. Onko siellä muualla jo asteltu kumisaappailla? Vai vieläkö mennään ballerinoilla?


Tänään saadessani työpäiväni pulkkaan, päätin suunnistaa keskustan kaupoille. Hiukan intoani meinasi lannistaa kaupungin yllä hiipivä ukkosen jyrinä ja vesisade. Eikä tietenkään mukanani ollut sateenvarjoa. Päivän aikana olin huomannut AmandaB- liikkeen, jonne kovasti halusin sisälle. Niin, se oikeastaan oli ainut asia mitä olin saanut päähäni. Sinne oli pakko päästä. Ja sinne pääsinkin. Sieltä mukaani lähti pari kassillista tavaraa, hiukan kotiinviemistä ja hiukan jotain ystävillekin. Ihania kivoja juttuja! Olisin mieluusti kotiuttanut yhden valkoisen pöydänkin alennuksesta - muttei se tyyliltään olisi sopinut sisustukseemme. Aika läheltä piti, etten kotiin lähettänyt kuvaa pöydästä ja pyytänyt lupaa sen kotiuttamiseen. Asiaa vielä hiukan vaikeutti se, että pöytä olisi lähtenyt alennuksesta 79 euron hintaan, ku normihinta huiteli päälle neljänsadan.. Mutta mikäli palkkapäiväni olisi ollut justnyt, niin voin vannoa että kasseja olisi ollut muutama enemmän. Monta kivaa juttua olisi ollut, ja mikä parasta, alennuksessa. Tänne pitää tulla siis ehdottomasti toisenkin kerran. Ehkä jo huomenna?Mitähän ihmettä mahdan huomiselle keksiä? Hotellihuoneessa kökkiminen ei ainakaan ole se minun juttuni. Ehkäpä jonnekin kauppakeskukseen töiden jälkeen? Ja illalla lenkkarit jalkaan ja lenkille? Ainakaan esteitä asialle ei pitäisi olla, sillä pakkasin mukaani sekä lenkki- että salitavarat. Eikä tarvitsisi tuntea huonoa omatuntoa kotoa poisollessani (sitä nyt tuntee jokatapauksessa kun on työmatkalla) liikkumisen takia. Enkä myöskään ole aikoihin käynyt lenkkarin pohjia kuluttamassa. Uudet maisemat voisivat olla mukava piristysruiske. Ja ehkäpä se voisi olla se mun hetki, jolloin tyhjennän akut ja lataan ne uudelleen. Toivotaan että myöskin kaikki luonnonvoimat ovat kanssani samaa mieltä, eikä taivaalta tulisi vettä..

Mukavaa viikkoa sinulle! <3

9 kommenttia:

 1. Olen joskus nähnyt sellaisia kengän takaosaan laitettavia suojia autilua varten, mutta en osaa sanoa mistä niitä saisi ostaa (suutari voisi tietää)
  Ehdotan huomiseksi illaksi leffaa, katkaisee illan kivasti.

  VastaaPoista
 2. Vastaukset
  1. Täytyypä harkita sitä. Oikeastaan illan keli ratkaisee asian, jos keli suosii - lähden ryhdikkäänä lenkille. ;)

   Poista
 3. Millä alalla olet? Työsi kuulostaa mielenkiintoiselta :) -sanna

  VastaaPoista
 4. Tulehan Ouluun työkeikalle niin ei tarvitse pohtia mitä tekisit illalla ♥ mehän tehtäis jotain kivaa yhdessä. Ihania kenkiä. Mie tarvisin kans niin uusia avokkaita. Tsemppiä työreissuun, kotoa poisolo ei ole helppoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi se olisi mukavaa kyllä, mutta mieluummin kylään kuitenkin ;)

   Poista
 5. Muistan ajan, kun nautin reissuista, hotelleista ja vaihtelusta. Perheen myötä ajatus muuttui. Jokapaikasta on aina kiire kotiin. Meillä ei pieni lapsukainen osannut aina suhteuttaa, paljonko on päivä tai viikko, vaikka tein oman kalenterin, josta sai ruksia aina päiviä kuvien muodossa - kuin joulukalenteri :) Tsemppiä sinne!

  VastaaPoista

Kiitos kommentista, piristit sillä päivääni.
Tervetuloa uudestaan! <3