lauantai 19. heinäkuuta 2014

Sisustussuosikkeja Ellokselta.

Täytyy myöntää, että liian usein heitän Elloksen kuvaston lehtikeräykseen edes avaamatta sitä. Nyt kuitenkin lomalla kun on aikaa, ja varsinkin eilen kun vietin päivän leväten kuumeessa - tutustuin kuvaston sisältöön. Yllätyin kuinka paljon kivoja juttuja sieltä löytyikään, ja enemmän yllätyin kuinka suuren ostoslistan saisin kotiimme rakennettua kuvaston perusteella.. Tuleeko sinun tsekattua Elloksen kuvasto? Vai oletko kenties säännöllinen tilaajakin?


En tiedä mikä eilen oli vialla, mutta aloitin Elloksen kuvaston tutkimisen viimeisestä sivusta eteenpäin. Liekö olin saanut vaikutteita risteilyllä tapaamastani kiinalaisen porukan lukemisesta, nehän lukevat oikealta vasemmalle. Pah, mitä lie yritän edes yrittää. Mahtaa edelleen kuume minua vaivata? No olipa miten oli, niin viimeisellä sivulla oleva ihastuttava Diamant- valaisin oli jotain uskomattoman pakkosaada- materiaalia. Kotona tokaisin ettei meillä ole ikkunavalaisimelle edes paikkaa taikka pistoketta, mutta esimerkiksi keittiön ikkunalta sellainen paikka löytyisi pistokkeen kera. Mutta voisiko tällaista valaisinta keittiön ikkunaan edes ajatella? Keittiössämme on reilusti rosteria, eli enemmän hopeaa kuin valaisimessa olevaa kuparin sävyä. Riiteleekö kupari ja "hopean sävy"? Vai voisiko tämä olla nimenomaan sellainen katseenvangitsija, yksityiskohta?


Ihastuin myös tähän siksak- kuosiseen verhoon. Tämän ehdottomasti voisin keittiöön laittaa, tykkään niin vaihdella verhoja keittiössämme. Keittiö taitaa olla se meidän perheen käytetyin huone, jossa vietetään aikaa ja yhdessä jutellaan. Keittiöön on myös olohuoneesta suora näkyvyys. Sen enemmin keittiön ikkunan leveyttä mittaamatta, tuskinpa löytyy valmiina riittävän leveää valmisverhoa - olen nimittäin joka kerta joutunut jatkamaan perusverhokankaidenkin leveyttä. Onhan isot ikkunat kiva juttu, mutta näin verhojen kannalta joutuu vähän enemmän tekemään työtä että saa oikeankokoiset. Enkä laittaisi yhtään vastaan valmiiksi ommeltuja verhoja, säästäisin sen tuskailuni ompelukoneen parissa ja kankaiden kuvioiden kohdistamisien..


Mutta uuh, nämä jakkarat! Yksinkertaiset ja kepeät. Mieheni eka kommentti oli "kolmijalkaiset" - liekö pysyvät pystyssä yhtä hyvin kuin Artekin kolmijalkaiset jakkarat. Olisiko näillä edes tarvetta istua? Mitä jos ajattelinkin nämä sisustuselementeiksi? Ehkäpä apupöydiksi? Saattaisipa näissä olla ideaa yöpöydiksikin, mikäli sellaista tarvetta olisi, vaan eipä ole. Voisitko sinä ajatella tällaisia jakkaroita ja mitä mieltä sinä olet?

Entäpä valkoiseen olohuoneeseen mustien tuikkukippojen yhdistäminen syksyn saapuessa? Näissä sama diamant- tyyli kuin ikkunavalaisimessa. Oi miksi ikkunavalaisimia ei valmisteta mustana, se sopisi paremmin meille kuin kupari.


Ja tämä pöytä. Ihastuttava. Voisin hyvinkin kuvitella sen meidän olohuoneeseen, tammijalat sopisivat keittiönpöytämme kanssa yhteen. Keittiönpöytämme on massiivitammea ja siihen yhdistettynä valkoiset tuolit tammijaloin. En tosin tiedä onko marmori sellainen juttu johon kyllästyisi.


Olisiko kevyt valkoinen tarjoitinpöytä parempi meidän sisustuskokonaisuuteen? Toisaalta järki haloo - ennenkin ollaan olohuoneeseen pöytiä ajateltu, mutta vauhdikas koira tai tässä tapauksessa kaksi vauhdikasta koiraa saa olohuoneen matotkin myttyyn leikkiessään niin mitenkä mahtaisi pöydille käydä?


Esteetikkona rakastan kaikkea kaunista. Kaupassakin on ihana kosketella ja ihailla kaikkia kauniita esineitä. Kaunis esillepano on tärkeää minulle. Voisin kuvitella kristallinloistetta hiukan sisustuksessamme, sopivalla tavalla. Maljakoista esimerkiksi on aina pulaa, tällainen kiva löytö oli Elloksen kuvastossa. Haaveilen myöskin niistä kristallinnäköisistä juomalaseista, mutta mieheni mukaan jotain pitäisi kaapeista hävittää ennen uusien hankkimista. Mitä ihmettä, enkö vain saa haalia tavaraa kaappien täydeltä?


Ihastuin myös yhteen asukokonaisuuteen Elloksen kuvastossa. Harmaa sävymaailma on kaunis, selkeästi syksyyn tulossa. Pitkä hame ja kaunis neulepaita toimivat arkisena asuna, ja mikä ettei juhlissakin. Kaunis kokonaisuus. Liekö minun päälläni mahtaisi yhtä hyvältä näyttää?


Kaikki kuvat olen lainannut Elloksen kuvastosta / nettisivuilta.

Mitä tykkäät minun suosikeistani?

8 kommenttia:

 1. Monta ihanaa juttua mut toi toinen pöytä nousi suosikiksi. Minusta ne artekin jakkarat on tökerön kalliit niinkuin kaikki jossa on jonkun tunnetun ukkelin/akkelin nimi. Minusta kodin voi sisustaa kauniisti ja tyylikkäästi ilman nimekkäitäkin tavaroita,taitaa vain olla omasta sisustus-silmästä kiinni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneks kurkkasin tämän uusimman kuvaston. Nähtäväksi jää kotiutanko jotain vai en. ;)

   Poista
  2. Täytyypi itsekin aukaista se muoveista. Jotexillakin on aina kivoja juttuja.

   Poista
 2. Ellos on ollut uskollinen sisustuskauppani jo vuosia..tilaan paljon verhokappoja,tyynyliinoja,pussilakanoita & muutakin sisustus tavaraa! Ellokselta tilasin lasten huoneeseen myös tapetit. Syksyllä netistä voi tilata myös maaleja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tapetteja! Maaleja! Aikamoinen nettikauppa! Tiedä vaikka tilaankin jotain ;)

   Poista
 3. Aika usein tulee heitettyä suoraan lehtikeräykseen mutta kyllä Ellokselta löytää tosi kivoja juttuja, olohuoneen lamppu taitaa olla sieltä tilattu :-) Ihan kivat olit valkannut tähän ! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle! Mun täytyy varmaan joku ilta ottaa ihan omaa aikaa tälle Elloksen valikoimalle.. ;)

   Poista

Kiitos kommentista, piristit sillä päivääni.
Tervetuloa uudestaan! <3