keskiviikko 16. heinäkuuta 2014

Risteilyllä.

Home sweet home.
Risteily Viking Gracella on takana, ja nyt jo kotona iloisesti pyykinpesukone hurisee. Reissu oli mitä mahtavin, ja tutustuimmepa kaikki uusiin ihmisiin reissun aikana - neiditkin saivat eräästä Emmasta uuden ystävän, kun puolestaan minä juttelin pitkään kiinalaisen seurueen kanssa.


Risteilymme lähti Turusta iltalähdöllä, joten palasimme myöskin puolenyön jälkeen viime yönä kotiin - risteilyn jälkeen edessä oli neljän tunnin ajomatka kotiin. Aika hiljainen tuntui takapenkki olevan, ja saimme anoppini kanssa todellista luxuskeskusteluaikaa ja jaoimme muistoja esimerkiksi omista mummoistamme. Koska minun oma äitini on kuollut, niin anoppini on todella tärkeä neideille - mummi. Ja myöskin minusta on ihanaa kun on joku ns.varaäiti, jolle voi puhua asioista.

Riensimme kiireesti laivaan saapuessamme hyttiin viemään matkatavaramme ja sen jälkeen kannelle ihastelemaan kaunista rannikkoa, ja haistelemaan merituulta. Ilta oli kaunis ja aurinkoinen. Enkä voinut vastustaa "muutamien" valokuvien ottamista, ja jaksan edelleen ihmetellä kuinka mielestäni hyviä kuvia iphonellani saa otettua. Entä jaksatko sinä kantaa kameraa aina mukana? Vai otatko sinäkin puhelimellasi kuvia reissussa?


Tietenkin laivan sisäpuolella tuli myös otettua kuvia. On se jännä juttu, miten nämä neidit ennättävät vääntämään itsensä ihmeasentoihin kun kaivan puhelinta käsilaukusta..Upeita nämä isot pyöreät laivanikkunat. Myöskin hytissämme oli samanlainen iso ikkuna, ja vieläpä kun ikkunoilla on isot ikkunalaudat - niissä kyllä neidit tykkäsivät istuskella ja katsella ulos. Vaikka emme kyllä risteilyn aikana juurikaan hytissä olleetkaan, laivalla riitti ohjelmaa ja ihmeteltävää. Ja kuinka upeat tilat olikaan lapsille sekä teineille, erilaisia huoneita ja teemoja, sekä järjestettyä yhteistä ohjelmaa.


Viking Grace oli todella siisti, tyylikäs ja rauhallinen laiva. Omasta mielestäni hauska yksityiskohta oli kokolattiamatot käytävillä, kuinka hauska teema niihin oltiinkaan saatu ikuistettua. Itse hyttien suhteen pystyi valitsemaan haluaako hytin kokolattiamatolla tai muovimatolla.


Hyvin nukutun levätyn yön jälkeen olikin koko päivä edessä laivalla, maihin emme olleet tällä kertaa lainkaan menossa. Aloitimme aamun maukkaalla, monipuolisella laivan aamiaisella - ilman kiirettä mihinkään. Kuten kuvan taustalta näkyy, siellä se Tukholma olisi ollut! Seuraavalla kerralla on ehdottomasti maihin saakka mentävä, tuonne tivoliinkin olisi kiva mennä. Kävimme kannella hetken aikaa nauttimassa auringosta, ihastelemassa puitteita ja maisemia. Kannesta olikin tehty varsin mukava, erilaisia sohvia, tuoleja, pöytäryhmiä - tilaa oli runsaasti. Kannella 12 järjestettiin myös lapsille polkuautoajelua, jota kävimme katsomassa muttei tästä osoitteesta tullut osallistuneita.

Masut täynnä siirryimme laivan "Shopping World" -taxfreehen. Jokainen teki omia hankintoja, harkittuja sekä niitä spontaaneja. Ehkä pieni pettymys itselleni oli monen tuotteen loppuminen, tyhjät raot hyllyillä. Toisaalta taxfreessa oli melkoinen hulina koko ajan päällä, mutta koko risteilyn aikana en onnistunut löytämään esimerkiksi yhtä tiettyä deudoranttia miehelleni - hyvä vaihtoehto tilalle kyllä löytyi. Tämän jälkeen taisi olla hyvä hetki heittää aivot narikkaan ja siirtyä laivan spa-osastolle.

Spahan tuli erikseen etukäteen varata kylpyaika, jota hiukan ihmettelimme mutta edellisenä iltana jo ennakoimme varauksemme. Kylpylä oli mielestäni arvokkaan oloinen, aikuiset 24€ ja lapset iästä riippuen 10/15€. Mutta oli se aika rentouttavaa, ja mitkä näköalat olivat ikkunoista ulos. Ihmettelimme poreammeessa lilluen Maarianhaminassa pysähtymistä. Span hintaan kuului hedelmiä ja jäävettä, jota pystyi rentoumisen lomassa nauttimaan ja vaikka keräilemään pattereitaan samalla aurinkotuolissa maisemia ihaillen. Ja kyllä me kaikki kävimme myös siellä jääluolassa, joka oli todella kylmä ja huonolla tuurilla saattoi lumipaakkuja katosta tippua niskaankin! Entäpä sen jälkeen höyrysauna, mä niiin tykkäsin siitä ja vietinkin pitkän tovin ihan itsekseni saunan höyryissä.


Kaikinpuolin risteily oli onnistunut, ja mukava pikkureissu lomalla. Vaikka matkan aikana välillä neitejä meinasikin vaivata malttamattomuus, tekemättömyys ja sinnetänne juokseminen - kuitenkin ainakin itselläni oli pitkät hermot, enkä antanut sen haitata. Osittain itsenikin tuli osallistua lapsille tarkoitettuun ohjelmaan, sillä meidän neitejä aina alussa vaivaa aika vahva jännitys - vaikka kuinka haluaisi mennä mukaan, ei uskalla yksin vaan minut tarvitaan rohkaisuksi. Tiedä sitten helpottaako tämä ikinä, sama juttu on aina huvipuistoissakin. Mutta kun kerran saan neidit jonnekin ohjelmaan mukaan taikka huvipuistolaitteeseen - sen jälkeen ne juoksentelevat sinne ja tänne, ja voin itse jäädä vaikka penkille istuskelemaan. Ja aika jännä juttu tämä, sillä neidit ovat sosiaalisia eivätkä yleensä jännitä vieraita ihmisiäkään, mutta ehkäpä tämä liittyy vieraaseen tilanteeseen. Ja olisiko joku pelko tilanteessa mukana. Onko siellä muillakin tällaista huomattu? 

Ehdottomasti Viking Grace on lapsiperheen laiva, tilat lapsille on aivan mahtavat ihan vauvasta sinne teini-ikään. Kaikille on omaa ohjelmaa erikseen, sekä yhteisenä esimerkiksi perinteisiä: laivasuunnistusta ja karkkibingoa. Myöskin laivan ravintolat olivat todella laadukkaita, palvelu erinomaista sekä myöskin käsihygieniä erityisen hyvin huomioitu. Itse annoin hyvää palautetta myöskin ravintolan nopeudesta, nimittäin nälkäiset lapset eivät ole kovin armollisia jos ruuan kanssa kestää kovin kauan.. :)  


Muutama Vikingin kassi lähti laivalta mukaan, enkä edes uskalla halua laskea yhteen kuitteja. Eikä tietenkään karkkipuoltakaan pystynyt täysin vastustamaan, neidit saivat omilla matkarahoillaan tehdä omia ostoksia kun minä valitsin koriin karkkeja kotiin. Vaikka eipä sillä, yhteisiä ne hankkimani karkit ovat - mutta sen sijaan, neidit varmasti pitävät huolen että heidän hankitut karkit eivät mene meidän aikuisien suuhun. :)

Kivaa keskiviikkoa!

8 kommenttia:

 1. Voi kuinka kiva reissu teillä onkaan ollut! Rakastan ristelemistä! Haluan aina vaan uudestaan risteilylle :) Tämä uusi laiva vaikuttaa tosi hienolta, itse en ole vielä siellä käynyt. Kauniita kuvia olet ottanut, niin työistä kuin sinustakin. Kivaa keskiviikkoa sinnekin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti Jaana tälle laivalle seuraavaksi! Ihastuin kovasti, eikä ollut yhtään sellaista känniriehumista tällä laivalla. Lapsiperheitä oli todella paljon.

   Poista
 2. IPhonella saa hyviä kuvia toisin kuin omalla Samsungillani. Ihana reissu ollu teillä ja sulla taas ihania vaatteita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pöh, no kiitos taas Nanni! :) Oli kiva risteily kyllä naisporukalla, ja saatiin ihan rauhassa kierrellä taxfreessäkin!

   Poista
 3. Onpas hyviä kuvia, teillä on ollut varmasti tosi ihana tyttöjen reissu. Kännykällä en ole kuvia juuri aiemmin ottanut, koska Lumiassani on ihan surkea kamera. Kävin juuri tänään ostamassa IPhonen ja toivon, että sillä saa parempia kuvia, ei tarvitse aina siä kamalaa järkkärin möhkälettä raahata mukana..
  Hymyilytti tuo tyttäresi risti-ikkuna -kuva. Taitaa olla nuo luistelijaneidot samanlaisia, meilläkin ollaan enemmän aikaa jossain ihme venytyksessä tai sitten pää väärinpäin;) Meiltä löytyy ihan samanlainen kuva Gracelta parin viikon takaa, Tanskan reissumme menomatkalta:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, kyllä nää tytöt on kyllä notkeita venyttelemään taikka mitä lie liikkeitä tekemään. Hassuja kun tekee hisseissäkin vaikka millaisia asentoja, joihin itse ei kuuna päivänä pääsisi :)
   Ja varmasti iphonellasi saat hyviä kuvia, se toimii mulla monesti kameran sijasta kun en jaksa kameraa mukanani kantaa.

   Poista
 4. Ihana reissu teillä takana ja kuinka notkea tyttösi onkaan :)
  Mukavaa viikkoa

  terkuin. Sanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa vikkkoa sinne myös! Kummasti tällaiset pienetkin reissut piristää ja maisemanmuutos kotoa tekee aina välillä hyvää ;)

   Poista

Kiitos kommentista, piristit sillä päivääni.
Tervetuloa uudestaan! <3