maanantai 28. heinäkuuta 2014

Lomat meni..


Arki. Töihin paluu. Aikataulut, aikaiset herätykset. Hiustenlaitto, meikkaaminen. Se tulee olemaan taas arkipäivää tästä päivästä talvilomaan saakka. Voin kuitenkin sanoa nauttineeni tästä kesästä, sen tunnelmasta, yhteisestä ajasta ja auringosta. Ainakin kelien puolesta neljä viikkoa olivat upea otos Suomen ihanasta kesästä. Saatan ensi kesänä tehdä saman ratkaisun reissaamisen sijasta, panostan lomailuun ja yhteiseen aikaan. Uimarannalla tuli käytyä tänä vuonna todella paljon enemmän kuin viime kesänä, voi lasten iloa kun itsekin uit vedessä. Kauniita kesäiltoja, ystäviä ja riippukeinussa keinumista. Lasteniloa, hassuttelua, juhlimista sekä yhteisiä toimia. Pyykkien kuivatusta auringossa, yrttien kasvattamista sekä pieniä retkiä lähipaikkakunnille. Kiireettömiä aamuja, haleja sekä äitinä oloon panostamista - pitkäjänteisyyden kasvattamistakin. Kaikenkaikkiaan kiteytettynä minulla oli MAHTAVA KESÄLOMA!Loman jälkeen olo on todella rentoutunut. Ehkä siksi onkin vaikeaa laskea irti lomamoodista ja siirtyä stressaavan hetkiseen arkeen. Voisinko kuitenkin asenteellani ja tahdolla vaikuttaa stressitasoihin? Osaisinko paremmin erottaa työn ja vapaa-ajan, tehdä itselleni selkeät pelisäännöt? Voinko tehdä tietyt toimet autossa jo ennen kotiintuloani helpottaakseni perhe-elämään siirtymiseen? Auttaako stressi ja töiden ajattelu oikeastaan yhtään enempää kotona? Ainakin harrastuksen tärkeyttä ei voi väheksyä, yksi apukeino töistä irtautumiseen sekä omaan aikaan, hyväänoloon. Onko tosiaan juoksupolut tai sali oikea paikka minulle? Uskaltautuisinko ehkäpä tanssisalille - nuoruudessani elin tanssille ja teatterille, olisiko siellä edelleen jotain minulle annettavaa?  Entäpä sitten koira-asiat? Lomani aikana taloomme ilmestyi toinenkin Zorron rotukaveri, joka on hienosti kotiutunut meille. Jotain on varmaan tehty oikein, koska koira on saanut luottamuksen meihin ja tottelee upeasti. Keskenään pojut tulevat myös hyvin toimeen, sekä esimerkiksi takapihalla niitä voi yhdessä pitää vapaana. Koska en osaa puhua koiran kanssa samaa kieltä, en tiedä millainen menneisyys koiralla mahtaa olla ja kuinka paljon työtä mahtaa olla edessä, mutta lupaavalta yksilöltä tämä kaveri vaikuttaa. Tietynlaista hommaa lomani aikana pojissa on kuitenkin riittänyt, eikä enää edes peruslenkkikään ole niin helppoa kuin yhden kanssa. Entäpä sitten se huomionjakaminen kahdelle huomionkipeelle kaverukselle? Tässäkin asiassa olen opetellut asiaan sitoutumista, pitkäjänteisyyttä sekä tasapuolisuutta. Olen kokeillut erilaisia vinkkejä, koulutuksellisia asioita, joiden kanssa on tapahtunut edistymistä. Aika näyttää onko tulevaisuuden kuvassa kaksi valkoista karvapalloa vai onko toiselle kenties uusi koti jossain, mutta kuitenkin lähellä.


Coton de tulear on rotuna mitä mahtavin. Pelkkää plussaa on se, ettei rotu tyypillisesti allergisoi. Hyvä omakohtainen kokemus rodusta on mieheni ja minä, molemmat olemme koirillekin allergisia. Kuitenkaan mitään allergiaan viittaavia oireita emme ole missään vaiheessa saaneet. Rotu on ihastuttava seurakoira, sekä pitkäkarvaisena näyttelykoiranakin hyvin tuttu. Meidän Zorro- poju täytti heinäkuun alussa yhden vuoden, ja kuinka rakastankaan tätä halinallea! Voiko olla pehmeämpi karvaista, niin huomion- ja halinkipeetä rotua olemassakaan.

Nyt se kuitenkin alkoi, arki. Muu perhe jatkaa vielä lomailua hetken aikaa, kun minä jo aherran töiden parissa. Toivon sinulle ihania lomapäiviä, nauti niistä. Mikäli taas olet työsi jo aloittanut, niin nautitaan siitä vapaa-ajasta töiden jälkeen. Ja minun mielestäni asenne ratkaisee tässäkin asiassa! Upeita kesäpäiviä, kesäiltoja vielä edessä reilusti ihan jokaiselle meille. Nyt nautitaan, ennen kuin syksyn sateet ja pimeys tulevat päälle. Mikä mahtava suomen kesä!

Ihanaa viikkoa!

4 kommenttia:

 1. Teillä on kyllä ollu ihana loma ja juuri sellainen kuin sen pitääkin olla. Voi kuinka ihanan rusketuksen oletkaan saanut ♥.
  Tsemppiä arkeen.

  VastaaPoista
 2. Oi miten ihana koira!! Todella söpö. Vaikutat hyvin levänneeltä ja loma on tehnyt tehtävänsä :) Tsemppiä työviikkoon :) Itse olen vielä tämän viikon lomalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Loma oli enemmän kuin onnistunut! :)

   Poista

Kiitos kommentista, piristit sillä päivääni.
Tervetuloa uudestaan! <3