tiistai 1. heinäkuuta 2014

Aurinkoa odotellen.

Kesäloma.
Minulle se merkitsee aurinkoa, lämpöä ja yhteistä aikaa. Kuitenkin tänäänkin saa pukeutua ulkotakkiin, eikä auringosta ole tietoakaan. Se on vähän harmi, mutta toisaalta näissäkin ilmoissa on omat hyvät puolensa. Talon seinien sisäpuolella saa kyllä puuhattua kaikkea sellaista, jolla saa hyvän mielen aikaan. Esimerkiksi meillä on herkuteltu helpoimmalla mansikkakakulla kahteenkin kertaan. Kakkua varten tarvitsee vain valmiin torttupohjan, vispikerman ja mansikoita. Kotimaisia mansikoita - ovat muuten todella hyviä, mutta hintavia vielä. Tällaisia mansikkapikakakkuja omassa lapsuudessani tehtiin isäni kanssa, ja nyt myös omat lapseni osaavat myös omin avuin tällaisen puuhata. Näin ne omat lapsuuden muistot ja perinteet siirtyvät kivasti myös omille lapsille.


Onko teilläkin tehty tällaisia pikakakkuja?


Esikoinen valmisti eilen meille oman versionsa tästä pikakakusta. Hyvin se maistui kahvin kaverina, sekä taidettiin kerralla syödä se kokonaan. Nyt vielä joku kaunis aamu sinne torille, ja mukaan mansikoita - kotona mansikkamaitoa. Siitäkin tulee lapsuus mieleen. Onko musta tullut vaan niin vanha, kun lapsuuttani muistelen? Vai haluanko kaikki lapsuuden muistot siirtää tytöille?

Mutta niin, mitäs kaikkea siellä talon seinien sisäpuolella voikaan tehdä? Ensimmäisenä aloitin niillä keittiön kaappien siivoamisella, yksi iso kaappi aloitti urakan. Ja mieheni jatkoi puuhaamista kuivakaapin, ja muiden eniten käytettävien kaappien parissa. Onpa nyt muuten siistit kaapit! Pari astiakaappia vielä odottaa siivoustaan, ja samalla saa karsittua ylimääräisiä astioita ja tavaroita kaapeista pois. Saavat kuitenkin odottaa nyt vuoroaan, nimittäin tänään on puuhattu petivaatteiden kanssa. Pyykkikone ja kuivausrumpu on hurissut koko aamun. Rakastan puhtaita pyykkejä, pyykinpesuaineen tuoksua sekä puhtaisiin lakanoihin pujahtamista. Mikäli kelit ovat tällaisia pidemmän aikaa, luulen että talomme ennättää saada lomani aikana melkoisen suursiivouksen. :)


Jotain pitäisi kuitenkin keksiä tälle viikolle. Ehkäpä Tuurissa käymään? Entäpä Tampereella Särkänniemessä jonne neidit niin haluaisivat? Kun tuo mies herää päiväuniltaan, ehkäpä rohkenen kysäistä mitä sitä tehtäisiin ja mihin suuntaan Audin keula ohjattaisiin?

Mukaani saatan napata uutukaisen laukkuostokseni. On se vaan kaunis. Kun vielä saisin sen käyttöön, ehkäpä mukaan kesälomareissulle? Kun vain keksisi mitä ja mihin sitä reissuaisi? Kotona keretään kyllä olemaan, ja tylsistymäänkin. Minulle oikeastaan lomalla olo on melkoisen outoa sekä vähän ahdistavaakin, koska ei ole mitään aikatauluja - olen tottunut kovin aikataulutettuun ja hektiseen arkeen. Kerkeän varmasti lomalla ahdistumaan tekemättömyyteen, varsinkin jos kelit on mitä nytkin on.. Voisin mieluummin kuitenkin olla vaikka siinä riippukeinussa takapihalla, samalla auringosta nauttien.Nyt vinkit kehiin,
mihin kannattaisi kesälomareissulle lähteä?

4 kommenttia:

 1. Näitä pikakakkuja on tullut kyllä tehtyä. Olenkin pohtinut että mikä pohja on paras? Näitkin pohjia löytyy monelta merkiltä. Tuo uusi laukku on kyllä ihana! Kivaa loman jatkoa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen napannut mukaani esimerkiksi ihan Prisman hyllyltä tällaisen pohjan. Tärkeää olisi vain saada se hyvin kostutettua.
   Voi kiitos! <3
   Mukavaa viikkoa sinnekin!

   Poista
 2. Aivan ihana tuo kassi, kyllä ladyn kelpaa :))!

  Itsekin yritän täällä keksiä vaikka ja mitä kesälomasuunnitelmia. Kun noi ilmat vaan tuosta paranisivat...huooh!

  VastaaPoista

Kiitos kommentista, piristit sillä päivääni.
Tervetuloa uudestaan! <3