sunnuntai 27. heinäkuuta 2014

Asuntomessut 2014 minun silmin.

Päätimme lähteä lauantaiaamusta katsastamaan Jyväskylän Asuntomessut 2014. Asuntomessuille menee järjestetty non stop- bussikuljetus, joka ei yhtään minua innostanut koska kärsin helposti matkapahoinvoinnista erityisesti autoissa. Mieheni lohdutteli että kyseessä on uudet bussit, joissa kunnon ilmastointi. Mutta silti. Kuullessani että Jyväskylän satamasta kuljee myöskin Suomen Suvi- laiva Asuntomessuille - sillä sinne halusin! Matka kesti kymmenisen minuuttia ja meno-paluulippu maksoi aikuiselta 15€. Kannella saattoi nauttia auringosta sekä kylmistä virvokkeista..

Ei yhtään pöllömpi vaihtoehto, eihän?Heti maihin saapuessa vastassa oli taideteokset, suurikokoinen kastelukannu ja porkkana. Nämä näkyvät myöskin autotielle järven rannalle.


Messupäivämme oli todella kuuma hellepäivä. Asfaltti keräsi lämpöä itseensä, ja kohteet olivat todella lämpimiä. Muutaman asunnon lämpömittarista kurkkasin sisälämpötilaa, ja se tuntui pyörivän reilussa 33 asteessa. Yhdessä kohteessa taisi olla ilmalämpöpumppu päällä, ja niissä kohteissa joihin oli tuotu jalallinen tuulettaja - esittelijät seisoivat jostain syystä näiden laitteiden edessä. :) Suurimman pettymyksen tuotti kuitenkin asuntomessualueen jäätelökojut, joihin yhteenkään ei käynyt pankkikortti. Ja arvata saa, oliko meillä käteistä mukana?

Mutta mitä niihin asuntomessujen kohteisiin tulee, niin mielestäni upeita kokonaisuuksia oli rakennettu. Sen verran hinnakkaista asunnoista kuitenkin puhutaan, ettei tämmöinen tavantallaaja pystyisi edes haaveilemaan sellaisista. Talojen hinnat pyörivät keskimäärin 400 000-600 000€ hujakoilla. Mutta sisustuksellisia yksityiskohtia onnistuin tallentamaan puhelimellani, ja jaan ne teille myös.Tämä koivutapetti vei sydämeni. Aiemmin olen haaveillut makuuhuoneemme seinälle Coles&Son - koivutapetista, mutta tämä oli vielä kauniimpi. Täytyy pistää laittaa harkintaan, jospa joskus tällaisen onnistuisi päivittämään makuuhuoneeseen. Ja selvittää mistä tätä mahtaa saada.Asuntomessujen kohteissa näkyi myöskin kierrätys ja kädentaidot vahvasti. Hauska retromainen sisustustyyli oli jotenkin valkeaan kokonaisuuteen näyttävä ja tyylikäs. Huonekalut olivat vanhoja, mutta todella hyväkuntoisiksi kunnostettuja taikka todellisia löytöjä.
Pari kohdetta oli sellaisia, jotka saivat sydämeni muljahtamaan paikoillaan. Toinen oli omakotitalo, jonka sisustuksessa oli onnistuttu. Esimerkiksi tämä kylpytila, josta oli ulospääsy terassille. Niin kaunis, niin ihana. Upea! Samassa yhteydessä meikkitila sekä toinen amme.. Ulkona terassilla puolestaan oli iso uima-allas. Uskomattoman kaunista, luxusta! Jollain tavalla myös tunnelmaa ulkomaan lomalta, terassilla voisi nauttia omassa rauhassa aamukahvit. Onnenpekat!Myös söpö tyttölapsen huone balettitankoinen. Pojan huoneessa puolestaan oli seinällä puolapuut sekä huoneessa teltta. Hauskat, hyvin persoonalliset lastenhuoneet.


Viimeisenä, muttei todellakaan vähäisimpinä, menimme tutustumaan Maailmanpylväs- kerrostalon kohteisiin. Ensimmäisenä ihastuksena oli tämä kenties sinkkunaisen upea kokonaisuus, Drama Queen. Niin kaunis, ja upea!

Samaisessa talossa oli myös toinen kohde, joka puolestaan oli tehty Äijälle. Tämäkin kohde toimisi parhaimmillaan sinkkumiehelle, sillä neliöitä ei paljoa kohteessa ollut. Hyvin miehekäs kokonaisuus.Kerrostalon kohteet olivat mielestäni hyvin suunniteltuja, neliöt hyvin hyödynnettyjä sekä hauskoja persoonallisia ideoita täynnä. Tästä kerrotalosta löytyi meille myös mieluisa kohde, Viherperhe. Huoneisto, jossa oli kolme makuuhuonetta sekä neliöt hyvin hyödynnetty. Hyvin mahtuisimme sinne! ;)


Tässä kokonaisuudessaan Maailmanpylväs- kerrostalo ulkopuolelta. Komea korkea talo. Esimerkiksi Drama Queen -kohde oli 12.kerroksessa, hulppeine nähtävyyksineen Jyväsjärvelle.Voisiko näissä maisemissa nauttia terassilla aamukahvinsa?

9 kommenttia:

 1. Kiva nädä messureportaasi. Olisi kiva käydä siellä, mutta saa nähdä jääkö tänä vuonna väliin :) Kivoja ideoita!

  VastaaPoista
 2. Ihanat maisemat tosiaan olivat :)
  Mukavaa ja aurinkoista viikkoa.

  t.Sanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihania maisemia kyllä tuolta messualueelta!
   Mukavaa viikkoa sinne myös, huomenna täällä minä aloitan työt loman jälkeen..

   Poista
 3. IHania kohteita mutta myös "voi herrajestas" juttuja. Miksiköhän noi pitää aina olla vain rikkaille, voisihan sitä tehdä myös niitä tavisten kotejakin. Meitä taviksia kuitenkin on varmasti rikkaita enemmän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Monta ihanaa kohdetta, ja vielä enemmän ihania yksityiskohtia. Mä itse kaipaan myös sellaisia asuntomessuja, joissa olisi sellaiset simppelit, normityöläisten talot esittelyssä..

   Poista
 4. Olipa kivoja poimintoja. Olisi tosi kiva päästä itsekin messuilla käymään, mutta alkuperäisestä suunnitelmasta poiketen emme varmaan ehdikään:( Kiva siis katsella muiden kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No höh! Onneksi näitä kuvia on blogit pullollaan ;)

   Poista
 5. Hei! Messuista on jo aikaa, mutta kysyn silti... Yritän metsästää koivutapettia, johon sinäkin ihastuit jo kolme vuotta sitten messuilla. Saitko koskaan selville, minkä valmistajan tapetti on kyseessä?

  VastaaPoista

Kiitos kommentista, piristit sillä päivääni.
Tervetuloa uudestaan! <3