keskiviikko 18. kesäkuuta 2014

Suunnitelmaa.

Kauniit pinkit pionit maljakossa alkavat kovaa vauhtia aukenemaan, ja kukan kauneus ja herkkyys tulee esiin. On pioni vain upea kukka. Näyttävä kaunis kukinto, mutta samallaan kukinto pitää sisällään tiettyä herkkyyttä ja haurautta. Edelleenkin mielessäni on istuttaa myöskin omalle pihalleni pioneita, vaan monta seikkaa vielä mietittävänä. Mikä on oikea paikka pihassani pioneille? Haluanko useampaa lajiketta vai yhtä? Yhtä väriä vaiko useampaa? Jotenkin haaveilen sekä herkän pinkeistä että valkoisista pioneista. Toisaalta yhdelläkin sävyllä voisi saada vuosien aikana näyttävän istutusalueen. Millä rajaisin istutusalueen? Tulisiko pionin olla lähellä talon reunustaa kukinnan tukemisen vuoksi? 

Lisäksi tässä on herännyt muitakin piha-ajatuksia - sopivasti kesälomaa odotellen- , joten eiköhän multasäkeille, istutuskäsineille ja lapiolle ole tarvetta heinäkuussa.. Aina löytyy oman tontin puolelta sellaisia kohtia, jotka eivät miellytä taikka haluaa tehdä jotain uutta. Minä aion kivetettyyn tontin etureunaan istuttaa jotain maanpeitekasvia, tai muuta nopeasti leviävää kasvia, saadakseni erilaisen ulkoasun. Sekä hakusessa on myöskin helppoutta nurmenajon kannalta.Kuten aiemmin olen kertonut, olen laiskanpuoleinen lakkaamaan kynsiäni. Arvelin lakkiaisiin kaunista lakkausta tehdessäni, että koskahan mahdan lakat poistaa vai annanko niiden kulua kynsiltä. Niin, jälkimmäinen oli se todellinen oikea vaihtoehto. Tänään kuitenkin sain innostuksen laittaa uudet kynsilakkaukset, ja meillä kynsilakkoja löytyy ihan mukava (ja sotkuinen) valikoima. Eikä tässä ole vielä kaikki, lisäksi neidit ovat jemmanneet huoneisiinsa "omat" lakat, joihin kukaan ei saa koskea..

Meidän lemppareita on Kickistä ostetut Depend- kynsilakat. Plussaa tälle kynsilakalle on niiden korkea pigmenttimäärä, hyvä suti, hyvä kesto kynsillä ja edullinen hinta. Oletko sinä ehkä kokeillut Depend-kynsilakkoja? Selkeästi myöskin Lumenen lakkoja näyttää neidillä olevan, niissä hempeitä sävyjä. Itse olen hankkinut myöskin Mavalan kynsilakkoja, sopivan pieniä pulloja mutta hintavia verrattuna Dependin kynsilakkoihin. Edullisilla kynsilakoilla täällä mennään, ja hyvä niin - tällä käytöllä ja kynsilakkauksien vaihtotiheydellä :D

Mitä kynsilakkoja sieltä löytyy?Juhannus alkaa olemaan ihan lähellä, ja viikko enää olisi töitä painettavana ennen kesälomaa. Mahtavaa, neljä viikkoa putkeen kesälomalla. Siinä kerkeää yhtä ja toista puuhaamaan. Tosin vielä ei taida ollakaan muita suunnitelmia kuin laivaristeily uudehkolla Viking Gracella. Toisaalta se voi ollakin mukavaa, ettei suotta liikoja suunnittele vaan katsoo tilanteen mukaan minne liikkuisi. Neidit haluavat Helsinkiin, joten sinne ainakin siis menemme loman aikana. Myöskin esikoisen synttärit tulevat sopivasti loman aikana juhlittua. Niin ja mitä tulee kesälomarahoihin, tietäisin yhden mainion tavan sijoittaa hiukan niitä.. Arvaatko mihinkä? ;)

Onkos siellä kesälomasuunnitelmia?

10 kommenttia:

 1. Upea pioni. Puutarhan kaunistus :). Kesälomasuunnitelmia olisi, mutta nyt tarvittaisiin ensiksi takaisin kesäinen sää :).

  VastaaPoista
 2. Itse mietiskentelin lenkillä käydessäni että millaisia luonnonkukkia tai oksia hakisin viikonlopuksi. Pitänee varmaan lähteä huomenna hieman erilaiselle lenkille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luonnonkukista saa vaikka mitä. Iso kimppu lupiineja, vaikkapa eri väreissä.

   Poista
 3. Ihana pioni! <3 Hyvää juhannusta!

  VastaaPoista
 4. Ihania pioneja! Kyllä sullakin tuntuu olevan kynsilakkoja...Kivaa jussia sulle :)

  VastaaPoista
 5. Voih joka paikassa on ihania pioneja, mutta eipä löydy meidän kodista! Täytynee korjata asia :) Ihanaa juhannusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuntuukin, että blogit on pullollaan pioneita. :) Mutta on ne aika ihania, vastustamattomia. Eikun hankkimaan vaan, kauniita kukkia ja ihana tuoksukin.
   Ihanaa juhannusta sinne!

   Poista

Kiitos kommentista, piristit sillä päivääni.
Tervetuloa uudestaan! <3