keskiviikko 11. kesäkuuta 2014

Raparperia ja ikävää.


Neidit lähtivät eilen "kesälomalle" muutamaksi päiväksi kotiseudulleni tätini luokse. Itse menen perjantaina perässä työpäivän jälkeen. Muutaman päivän maisemanvaihto neideille, ja omaa rauhaa meille. Eilisen illan pyhitin aikaisille yöunille siirtymisellä, joka tuntuu nyt aamulla erittäin hyvältä ratkaisulta, sillä päätä meinaa jännästi vihloa. Toivottavasti kuitenkaan mitään migreeniä ei olisi luvassa.. Mutta en tiedä ikävöivätkö tytöt enemmän kotiin vai minä tyttöjä, vai mahtavatko vielä edes ikävöidäkään. Yksi yö takana, miten ihmeessä voin näin kovasti ikävöidä neitejä? Ikävöinkö sitä "älämölöä" joka valtaa kotimme heti aamusta? Ehkä pientä nahistelun tuntua, kun leikit eivät kohtaa? Vaiko ihania, herkkiä hymyjä? Höpötyksiä? Hassun hauskoja esityksiä roolivaatteilla? Kaikkea. Ihan kaikkea tätä minä kaipaan. Nyt jo. Vaikka kohta on perjantai. Olisiko kohta aika katkaista se näkymätön napanuora? :D

Tätini toi tullessaan ison kassillisen raparperin varsia, ja tunnustan että viime vuotisiakin löytyy vielä meidän pakkasesta. Oikein ei taideta olla raparperin ystäviä, taikka osata valmistaa oikein sitä. Raparperi kiisseleissä ei oikein uppoa, ja monenlaista piirakkaakin tästä kasvista on kokeiltu. Ehkä kuitenkin paras kokeilu oli vuosi taaksepäin, kun leivoin raparperipiirakkaa marengilla. Piirakan kruununa on marenkikerros, joka upeasti tasoittaa raparperin hapakkuutta. Kokeile! Nimittäin minä meinaan tänään tälläisen kotonani pyöräyttää työpäivän jälkeen..


Raparperipiirakka marengilla


Pohja:
125 g voita
1 dl sokeria
1 kananmuna
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria

Täyte:
noin 3 raparperin oksaa
2 valkuaista
1 3/4 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria

Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna hyvin vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut jauhot ja painele voideltuun vuokaan.
Keitä pilkottuja raparperejä sen verran, että ne hieman pehmenevät. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää loppuvaiheessa sokerit. Asettele raparperit ja marenki piirakkapohjan päälle ja paista 175 asteessa noin 20 minuuttia. Nautitaan jäähtyneenä. Nam!

Mitä sinä teet raparperista?

8 kommenttia:

  1. Itsekin yleensä poden kovaa ikävää kun lapset lähtevät jonnekin reissuun.
    Eilen kerroin miehelleni matkasuunnitelmista ja toivoin että ajaisimme pandan myymälän kautta. Olisiko meillä kenties siellä treffit jos ajat sopii yksiin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No ehdottomasti! Koskas te lomailette?

      Poista
    2. Kuun vaihteessa eli parin viikon päästä.

      Poista
    3. Mulla alkaa myös loma silloin! Ollaanpa yhteydessä vielä <3

      Poista
  2. Nauti nyt vapaasta ilman lapsia -sitten jaksaa taas paremmin niiden kinasteluja ym. :)
    Kiitos reseptistä - mulla aina sama ongelma raparperin kanssa.
    mukavaa viikkoa.

    VastaaPoista
  3. Nauti nyt ♥ äkkiä se perjantai tulee!!! Tuo piirakka kyukostaa tosi namilta :) Jos vaun ois niitä raparpereja....Kivaa keakiviikkoa sulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä piirakka on kyllä hyvää! Sain tänään nauttia ystävän seurassa tätä herkkua, mieheni ollessa kalassa.

      Poista

Kiitos kommentista, piristit sillä päivääni.
Tervetuloa uudestaan! <3