keskiviikko 4. kesäkuuta 2014

Leikkimökki ja ampiaispesä.

Tänään nappasin leikkimökkiin uutta sisustusta mukaani, kun sattumalta sellaisia kivoja juttuja tuli eteen. Lisäksi aion nostaa limenvihreän Fatboyn leikkimökkiin löhöilyalustaksi. Kuitenkin nämä pöllötyynyt hetken aikaa toimivat istuinalustuina, kun käsittelen jollain aineella aluksi Fatboyn ennen käyttöä leikkimökissä. Nämä pöllötyynyt löytyivät Kodin1:stä ja hintaa per tyyny oli kahdentoista euron kieppeillä. Ihan söpöjä, vai mitä?
Koska Ikean Lack-pöytä on niin kovin matala, on ollut harkinnassa millaisia istuimia tänne hankkisin. Olin jo välillä muovisien jakkaroiden kannalla, mutta tänään löysin myös säkkituolityyppisiä istuimia Jysk:istä. Jäin miettimään mustan ja vaaleanvihreän värin välillä, mutta päädyin kuitenkin mustaan siitä syystä ettei se likaantuisi niin helposti. Kuitenkin kun lähes ulkokäytössä nämä ovat, ja leikkimökissä leikitään ulkovaatteilla. Kotona aloin kuitenkin miettimään, entä jos kuitenkin ne vihreät? Höh ja pöh, näillä mennään - kyllä ei harmita niin nopsaa liat ja tahrat. :)

Pinkki pyöreä bukleematto lähti myös mukaan Kodin1:stä ja hinta oli myös kahdentoista euron kieppeillä. Kun sain sunnuntaina leikkimökin tyhjättyä kalusteista ja ylimääräisistä leluista, aika pian taisin sen uudelleen onnistua täyttämään..

Mitäs tykkäätte? 


Mutta tänään leikkimökissä aikaa viettäen ja istuskellen ( jopa koko perheenä! ) niin tajusimme että sisätiloihin yrittää ampiainen kovasti rakentaa pesää. Kolme kertaa poistin pesän alun sisäpuolelta katonrajasta ja tukin ampiaisen kulkureiänkin. Loppujen lopuksi miehen apua tarvittiin ampiaisen litsimiseen, hävittämiseen. En todellakaan halua ampiaisia leikkimökin sisälle, itse pelkään niitä muuten aika kauheasti.. Kysynkin nyt apua teiltä, millä konstilla ampiaisia saa häädettyä? Onko sulla jotain vinkkiä miten välttää ampiaispesät? Jostain luin että rosmariini auttaisi tähän ampiaisongelmaan, liekö leikkimökin pöydälle istutankin kokeeksi ruukkuun rosmariinia? Onkohan muita vinkkejä taikka "vanhoja taikoja"?

7 kommenttia:

 1. Ampiaiset ei kyl oo kovin kiva kotieläin leikkimökissä. Meillä vieraili mökissä muita ötököitä kun helteellä piti ovea auki mut ompelin oveen pitsiverhon josta kuitenkin ilma kulkee läpi ja on valoisa mutta ötökät pysyy pois mut ampparipesälle en osaa sanoa vinkkejä. Tsemppiä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kokeillaan ensiksi sitä korianteria. Ainakaan enää ei mehiläisiä näy kun mies otti eilen hengiltä:)

   Poista
  2. Vai rosmariinia? Kumpi se nyt olikaan? :D

   Poista
 2. Suloiset pöllötyynyt! Olen yleensäkin tosi ihastunut pöllöihin :) lapset varmaan tykkää kun äiti sisustaa leikkimökkiä :) Lämmintä ja kivaa torstai-iltaa sulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pöllöt on ihania! Mäkin tykkään :) Liitutaulu pitäis saada vielä leikkimökkiin. Mukavaa loppuviikkoa!

   Poista
 3. Meillä myös mökissä ampparit majailivat, kun se oli vuosia tyhjillään. Seuraava polvi, tyttärentytär alkaa olla nyt leiikimökistä kiinnostunut, joten mökkiä kunnostetaan vähitellen. Virkkasin pari valeampiaispesää, kun luin, että amppareilla on oma reviiri. Ne eivät kuulemma tule, jos luulevat siellä jo asuvan ampiaisyhdyskunnan. Kokeillaan toimiiko. Kuvat blogissani.

  VastaaPoista

Kiitos kommentista, piristit sillä päivääni.
Tervetuloa uudestaan! <3