sunnuntai 15. kesäkuuta 2014

Lapsuuden Nukkekoti.

Tyttäreni lomailivat muutaman päivän minun lapsuudenmaisemissa. Olivat käyneet Nukkekodilla tätini kanssa, jossa omassa lapsuudessanikin useat päivät tuli vietettyä. Siellä järjetetään erilaisia työpajoja ja siellä pidetään erilaisia esityksiä nukketeatterista näytelmiin. Nukkekodin pihapiirissä on erilaisia rakennuksia, peuhumökki, noidan luola, kauppapuoti, riippusilloilla kulkemista sekä kapulalossi. Tämän kesän 2014 aikana Nukkekodilla painetaan kankaita, askarrellaan kylttejä kasvimaalle, tehdään keppihevosia, marmoroidaan paperia ym. Kaikkea kivaa puuhaamista siis tiedossa, puhumattakaan teatteriesityksistä.

Nukkekoti sijaitsee Pieksämäellä, Hiekanpäänniemessä. Nukkekoti on kesäisin avoinna kesäkuusta elokuuhun tiistaista lauantaihin. Alueelle on vapaa pääsy, ainoastaan työpajoihin ja esityksiin on ostettavissa lippuja joiden hinnat ovat 3-5€.Neidit olivat perjantaina käyneet työpajassa painamassa kankaita. Teokset jäivät kuivamaan, joten haimme ne eilen koko perheen voimin. Ihastelin myös pihalla olevia rautaverkkoteoksia sekä vietimme sisäpuolella mukavan hetken tutkien ja ihmetellen mitä kaikkea talo pitää sisällään..Nukkekoti on kaksikerroksinen talo. Lauantaina alakerrassa järjestettiin merirosvoaiheinen esitys sekä työpaja, jossa puuhattiin rintamerkkejä sekä merirosvohattuja. Alakerrassa on myös hauska pieni kahvilanurkkaus. Yläkerrassa puolestaan minäkin vietin lapsuuteni kesinä monta hetkeä, ja keksimme pukea päällemme vaikka mitä hassuja vaatteita..


Yläkerrassa on melkoinen valikoima erilaisia roolivaatteita, ja neidit innostuivat niitä kokeilemaan. Niin ja kuten talon teemaan sopii, niin myöskin käsinukkeja oli yläkerrassa erilaisiin leikkeihin.

Lauantaina Nukkekodin henkilökunta oli pukeutunut merirosvoteemaan päivän ohjelman mukaisesti. Hauskoja persoonallisia pukeutumistyylejä, ja roolisuorituksia todellakin. Teatterin henkeä tämän ihastuttavan talon sisällä. Jännittävää ja samalla kiehtovaa lapsille.
Pihalla puolestaan kauppapuoti piti sisällään oikean kassakoneen, erilaisia myytäviä tuotteita sekä liitutaululla puodin hintoja.Oletko ehkä sinä käynyt
 myös Nukkekodilla?

1 kommentti:

  1. Onpas hauskan kuuloinen paikka! Harmi, että meillä on kesä jo ohjelmoitu piukkaan, muuten tuolla olisi voinut käydä kurkkaamassakin, jotain vähän erilaista. Ja erityisesti näyttäisi uppoavan tyttöihin;)

    VastaaPoista

Kiitos kommentista, piristit sillä päivääni.
Tervetuloa uudestaan! <3