sunnuntai 1. kesäkuuta 2014

Kukkia ja leikkimökkiä.

Tänään se tapahtui. Heti aamusesta sain ajatuksen anoppini soitosta, että mitäpä jos nyt olisi aika lähteä puutarhalle. Mietin vielä automatkalla että jospa en tälle vuodelle juuri hankintoja tekisikään, mutta niin vain kotiuduin autoni peräkontillisen kera erilaisia kukkia. Sain luvan kanssa kaivaa varastosta erilaisia ruukkuja, sekä istutusastioita. Multaakin mies sai lähteä hakemaan lisää istutuksiani varten. Ei muuta kuin käsineet käteen, sormet multaan ja istutuspuuhiin. Aika terapeuttista, vaikkakin mitä nyt että Zorro kävi tunkemassa kuononsa pari kertaa multaan ja teki makeat pissatkin juuri istutettuun kukkaruukkuun..Vielä nämä kaikki näyttävät niin pieniltä ruukuissaan, mutta aivan varmasti ne siitä innostuvat kasvamaan - eli ei muuta kuin aurinkoa tilaukseen! Takapihalla alkaa olemaankin jo lähes vakio, että laitan kukkaruukut isolle laakealle kivelle piristämään muutoin ikivihreää havuistutusaluetta. Ja helpottaa se kivasti hoitourakkaakin, kun kaikki kukat ovat samassa paikassa. Eikä myöskään terassilla ole vaaraa ruukkujen kaatumisesta taikka mullan valumisesta.Pari amppelikasviakin tuli hankittua. Kyllä nämä kesäkukat vain jollain tavalla viimeistelee kesäfiiliksen ja tunnelman pihassa. Jouduimme kuitenkin toteamaan että olimme armottomasti myöhässä kukkien hankinnasta, sillä tarjonta ei ollutkaan yhtä hyvä kuin muina vuosina - mutta syynä olivat viikonlopun aloittava juhlakausi. Silti mielestäni tein kivoja hankintoja, tiedossa on ei niin kivoja juttuja, kukkien jatkuvaa nyppimistä että ne jaksavat kauniisti kukkia..

Joko sinäkin olet kesäkukat hankkinut?


Omassa pihassa kukkii myöskin sireenipensaat parhaillaan. Minulta löytyykin sekä valkoista että violettia sireeniä. Minulle sireenistä tulee mieleen lapsuudenkesät, ja mummola. Mummolassani oli isoja sireenejä, ja keräsimme sen kukkia isoon vaasiin. Kauniita muistoja. Muutoinkin lenkillä huomasin nenässäni kielon voimakkaan tuoksun, alkaa kielotkin kauniisti kukkimaan. Mielessäni oli ajatus, että voisinko kerätä kimpullisen kotiini näitä herkkiä kukkia? Onko kielo sellainen kukka, joka pistää aivastuttamaan? Kielohan on myös myrkyllinen, mutta kovin kaunis kukka.

Sunnuntai on aika ihana päivä. Varsinkin jos sen varaan ei ole tehnyt suunnitelmia vaan voi chillata. Tai innostua siivoamaan leikkimökkiä. Oikeastaan tämä projekti olisi pitänyt jo aikapäiviä sitten tehdä, nimittäin tänään tartuimme toimeen - mökki tyhjentyi kalusteista ja useampi tavara saa huomenna uuden kodin. Päätin lahjoittaa tuoli-pöytäsetit eteenpäin sekä nukenrattaat ja aikoinaan niin pop olleen leikkikeittiön. Luulen että leikkimökin uudistuva ilme tulee hakemaan fiiliksiä isojen tyttöjen teemaan, ehkäpä siitä tulee jonkunsortin lukunurkkaus taikka arkastelupaikka. Lattialle tulisi hankkia jokin kiva matto ja ehkäpä fatboy löhöämispaikaksi. Tällä hetkellä kun tytöille hankitut fatboyt ovat vaatehuoneessa vain säilytyksessä, mieluummin ne käytössä olisi.
Leikkimökin oven yläpuolella "tervetuloa"-kyltti toivottaa kaikki tervetulleiksi. Paitsi ampiaiset. Tänäkin vuonna yhtä pesää ne ovat aloittaneet mökin sisälle rakentamaan, ja niiden poistamiseen tarvitaan ehdottomasti mieheni apua. Nimittäin minä pelkään ampiaisia, pelkäätkö ehkä sinäkin? Oven vieressä on myös söpö postilaatikko, johon silloin tällöin ystäviltä tupsahtaa kirjeitä taikka kutsuja erilaisiin lastenjuttuihin. Mutta pääsääntöisesti taitaa toimia kuitenkin somisteena, koristeena. Söpö se on.Ensisilmäyksenä leikkimökin ovelta näkyy katossa roikkuva paperipallo. Tämän olen ostanut joskus Ikealta, ja nyt se on siirtynyt leikkimökkiin. Lisäksi leikkimökin oven molemmin puolin seinillä on naulakot, joihin voi tärkeät tavarat laittaa roikkumaan taikka riisua ylimääräisiä vaatteita. Kesäisin tämä mökki on aika lämmin sisältä, ja monesti naulakoissa roikkuukin erilaisia huiveja taikka pitkähihaisia.
Leikkimökin seinillä on erilaisia koristeita ja muistoja. Kuten esimerkiksi nämä kolme taulua on muistoja Peppi Pitkätossun talossa käymisestä. Lisäksi löytyy erilaisia muistoja ulkomaan reissuilta. Kovin paljoa seinille emme ole mitään kiinnittäneet, koska mökki on valmistettu vain laudoista, eikä erikseen mitään lautasisäverhousta ole mökkiin tehty. Tällä hetkellä pöytänä toimii Ikean Lack-pöytä, jonka kaveriksi tuolit vaikka rahit ovat vielä hakusessa. Ihan tarkkaan en edes tiedä mitä tähän ajattelisin hankkia, olisiko sinulla ehdotusta? Oikeastaan oman haasteen istuimille asettaa pöydän matala koko, joten kovin korkeita tuoleja tämän kanssa ei voi yhdistää. Ehkäpä jonkunlaiset istuintyynyt olisi parempi vaihtoehto. Pitääpä harkita, enköhän minä aina jotain keksi. Pöydällä näkyvät pinkit purkit ovat toimineet meillä yrttipurkkeina, mutta tänä keväänä niiden istuttamispuuhat ovat unohtuneet - ja taidan siirtyä suoraan kaupasta saataviin valmisyrtteihin. Nämä purkit voivat hyvin toimia leikkimökissä esimerkiksi kynäpurkkeina.Että sellainen sunnuntai täällä Jyväskylässä. Kuitenkin viikonlopusta kaikenkaikkiaan jäi jäljelle hyvä fiilis, ja varsin kesäinen tunnelma tuli saavutettua. Nyt jotenkin pitäisi saada palautettua mukavien viikonloppujen jälkeen se niin tarpeellinen työvaihde myös päälle, vielä olisi viikkoja töissä aherrettavana. Joten eipä muuta kuin iltapuuhiin, ja unille - huomenna on taas uusi työviikko edessä, vaikka hyvin mieluusti voisin jatkaa viikonloppua vielä parin päivän ajan.. taikka jäädä suoraan kesälomalle. Hih. Joko sielläkin kesälomat polttelee mielessä?
Mitäs siellä on tänään puuhattu?

8 kommenttia:

 1. Ihania kukkia, minä en ole vielä ruukkuihin istuttanut mitään.
  Kaunis leikkimökki myös teillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos! Nyt vaan kesäkukkia hankkimaan, niitä on kiva ihastella. Tulee kunnon kesäfiilis. ;)

   Poista
 2. Ihania kukkia ja istutuksia :)
  Täällä haaveillaan omasta pihasta (joka kevät-kesä kerrostalossa).
  Hinnat vaan törkeät tällä seudulla.
  Aurinkoista viikkoa.

  VastaaPoista
 3. Ihanat kukat ja leikkimökki:)! Hitsit, mulla on vieläkin kesäkukat ostamatta!

  VastaaPoista
 4. Söpö mökki ja kukat! Joka vuosi mietin, että tänä kesänä laitan vähemmän kukkia. Niin vain käy, että pitkin kesää tulee hankittua vähitellen kaikenlaista. Puutarhamyymälässä on niin kiva käydä. Eikös siellä teidän kulmilla ole Asuntomessut tänä vuonna? Meillä oli muutama vuosi sitten, ja taisin käydä siellä ainakin neljä kertaa, kun olivat kotimaisemissa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! <3 Samoin käy minulle myös kukkien kanssa. Enkä uskalla sanoa vielä ääneen, onko kaikki hankinnat tässä. Juu, täällä on asuntomessut tänä vuonna - tuuhan tännekin tutustumaan ;))

   Poista

Kiitos kommentista, piristit sillä päivääni.
Tervetuloa uudestaan! <3