torstai 1. toukokuuta 2014

Toukokuun eka.

Toukokuun ensimmäinen. Toukokuu. Se on jo kesälomakuukausi. Kesä siis on aivan ovella. Ja 1.5 numeroina kertovat vapusta. Meillä neidit koristelivat eilen ja toissapäivänä kodin vappukuntoon, ilmapalloja ja serpentiinejä. Foliopallot tosiaan jäivät hankkimatta, neidit eivät enää tänä vuonna sellaisia lainkaan halunneet. Mitä muuta sitten vappuun neitien mielestä kuuluu? Tivoli! Eli suuntaamme tänään tivolin hulinaan, neideille rannekkeet ja ei muuta kuin hurjaa menoa! Juniori haluaa myös narunvetoon, ongintaan ja hattaraa. Hattaraa! Tietenkin. Niin, meilläkin on se hattarakone itsellämmekin - ei ollakaan montaa kertaa käytetty. No ehkäpä kesän synttäreillä siitä tulee hitti, tosin kuka meistä jaksaa pyöritellä sitä tahmeaa sokeriherkkua tikkujen ympärille kun lapsia on enemmän kuin kaksi..

Mitäs siellä tehdään vappupäivänä?


Mieheni oli hankkinut simaa kahden pullon verran, ja on se kyllä melkoista herkkua. Silti en tiedä olisiko minusta siitä nauttimaan litratolkulla, nimittäin tämä juoma ei ollutkaan lasten mieleen. Sen sijaan munkit upposivat ihan hyvin neideillekin. Ystäväni muisti minua vapun merkeissä munkeilla heti aamusella, kun tapasimme kahvin parissa. Ja päivä jatkui siitä niin, että asiakkaillakin oli tuoreita munkkeja ja simaa tarjolla. Illalla kotonakin oli tuoreita munkkeja pussillinen, mieheni oli myyjäisistä ostanut siman lisäksi munkkirinkeleitä. Eipä siis tarvinnut itse kotona käryttää munkkirasvan hajussa.. eikä kyllä enää tee yhtään mieli munkkeja, pitkään aikaan.

No, oliko munkkeja?


Vappupäivän aloitimme vappubrunssilla. Mieheni kokkasi kinkku-paprikarullia, minä täytin ruissipsit katkaraputäytteellä. Lisäksi pöydästä löytyi kaikkea useammassa sortissa, paistettua kananmunaa, nakkeja, chorizoa, kasviksia, ym.  ja tietenkin aamukahvia. Varsin täyttävä aamiainen, jolla pärjää pitkälle - ainakin juniorin kaverin luokse puolenpäivän aikaan, jonne meidät on kutsuttu simalle ja munkille.. Jostain syystä minua meinaa pieni pääkipu vaivata, se iski illalla ja heti aamusta tuntuu että se meinaa ottaa vallan taas. Aloitetaan siis vappupäivä päänkivulla ja särkylääkkeen voimin, eikä missään nimessä voi puhua että se olisi tullut juhlimisesta. Olin koko porukastamme ensimmäisenä unen mailla!
Vappupäivänä olen normaalisti ottanut kaapista tämän Fredriksonin laatikon esille. Ylioppilaslakkini. Monena vuonna olen sen päähänikin sujauttanut. Mahtaisinko tänä vuonna jatkaa perinnettä?
Omistatko samanlaisen
lakin? Nostatko sinä sen tänään
päähäsi?

4 kommenttia:

 1. Todella ihanilla herkuilla olet saanut herkutella. Me vietämme päivää Oulun keskustassa. Poika on serkun kanssa leffassa ja me vietämme aikaa kahvioissa ja leikkipuistoissa. Vaikka vaatetta onkin paljon ja aurinko paistaa niin silti on tosi kylmä. Täältä ajelemme mummolaan vappulounaalle ja iskä menee yöksi töihin. Ihanaa toukokuuta, se siis todellakin on toukokuu ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä kylmä päivä tivolissakin! Hrr.
   Mukavaa toukokuuta <3

   Poista
 2. Meillä vappua on vietetty kotona. Eilen grillattiin perheen kesken ja mies lähti tänään aamulla töihin ja tulee vasta huomenna aamulla takaisin. Mies vei autonkin mukanaan...eli kotona siis tämä päivä. Lasten kanssa ollaan pelattu ja katsottu leffaa ja herkuteltu vappuherkuilla. Ihanaa ja vauhdikasta vappua teille Tivolin merkeissä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, siellä tivolissa kolme tuntia hujahti. Itselle meinasi iskeä melkoinen migreeni siellä :/

   Poista

Kiitos kommentista, piristit sillä päivääni.
Tervetuloa uudestaan! <3