keskiviikko 14. toukokuuta 2014

Pihapuuhia.

Tänään oli taas sellainen sadepäivä, että aamulla en empinyt millä kengillä liikenteeseen lähtisin. Eli kumisaappailla tää rouva päivän pyöräytti. Illasta pystyi lenkkareilla jo hyvin lenkkeilemään ja puuhailemaan pihalla. Mä tiedän kyllä monta ihmistä, jotka ei missään nimessä kumisaappailla "ihmisten ilmoilla" menisi. Mites sinä, kestääkö egosi kumisaappaat työpäivässä? Minä en ainakaan kestä sitä, että koko työpäivän tallustaisin kastuneilla kengillä. Ja onpa nahkakenkiä ihan pilalle mennytkin työpäivän aikana.

Onko sinulla kaapissa omat kumisaappaat?


Aina silloin tällöin ohiajaessani, pysähdyn Pandan tehtaanmyymälässä. Tehtaanmyymälä sijaitsee Vaajakoskella, tässä lisätietoa. Varsinkin kesäisin ei ole mitenkään omituinen näky linja-autot tehtaanmyymälän edessä. Ja hyviä erilaisia tarjouksia täällä aina onkin, ja tänäänkin mukaani lähti pari pussia suklaisia herkkuja - tosin toinen pussi meni ystävälleni, jonne menin yllätyskahvivieraaksi. Jos kesäisin ajelette Vaajakosken suunnalla, suosittelen jarruttelemaan Pandan tehtaanmyymälän kohdalla. Omassa lapsuudessani me teimme reissuja isäni kanssa nimenomaan Pandan myymälään, joka tosin silloin oli Vaajakosken kaupan yhteydessä - mutta oi niitä muistoja..Tästä päivästä tulikin loppujen lopuksi kaunis päivä. Ehkä tosiaan enteilyä siitä ensi viikon luvatuista hellekeleistä. On niitä jo kaivattukin. Sain ikuistettua työpäivän päätteeksi auringonkin puhelimeni kameralla.Tänään puuhasimme pihalla, tehden pieniä pihahommia. Itse siistin koko talonreunustan kuivaneista heinistä ja puiden lehdistä. Puolessa välissä mielessä kävi jo tyttöjen lahjominen isolla viikkorahalla, jos hoitaisivat homman loppuun - mutta arvelin että oma lopputulos on luotettavampi, eikä tarvitse tarkistella lopputulosta. Nyt on siisti talonreunus. Ja uhkaavasti nurmikko näyttää siltä, että ruohonleikkurin kanssa olisi hetki tiedossa mahdollisimman pikaisesti. Olen pihani suhteen aika tarkka, ja tykkään pitää sen kunnossa. Fiskarsin voikukan / rikkaruohonpoistajasta on tullut yksi luottotyövälineistäni, ja sen avulla poistan säännöllisesti ylimääräiset kasvustot nurmelta. Niin tänäänkin tein. Ja eiköhän jo toukokuun puolessa välissä ole hyvä aika poistaa hedelmäpuiden ympäriltä suojaverkot? Miten yleensäkin ne näin myöhään on paikoillaan olletkaan? Ehkä olen sokeutunut kuinka nopeaa kesä tekee tuloaan, vaikkei kelit sitä ole vielä näyttänytkään julki. No ensi viikolla, ensi viikolla. Sieltä se kesätulee. Ja päivä päivältä kesälomatkin on lähempänä..


Mieheni kasasi neideille myös riippukeinun. Siinä vuorotellen neidit loikoilivat, ja viime kesänä usemman hetken itsekin tässä lepäilin. Tämä oli se edullisempi vaihtoehto haaveilemalleni Fatboyn riippukeinulle, joka osoittautui kovin suurikokoiseksi sekä hyvin hintavaksi hankinnaksi. Olisikohan mieheni tämän bongannut kodin ykkösestä, jalallinen riippukeinu kyseessä? Ja hyvä juttu, että jalat löytyy - nimittäin niin tukevia puita pihastamme ei löydykään mihin tämän virittäisi :D 

Onko siellä pihahommat aloitettu?
Joko nurmi on ajettuna?


Leppoisaa loppuviikkoa!

6 kommenttia:

 1. Pihahommat ovat vielä pahasti kesken...Mulla on vaan poikien mustat kumpparit :) haluaisin saada jotkut keltaiset ihanat kumpparit :) kivaa viikon jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän pihahommia kerkee koko kesän tehdä :) Mä haluaisin istuttaa jonkun uuden puun, ehkäpä kirsikkapuun?

   Poista
 2. Ehdotomasti kehtaan liikkua kumppareissa. Kerran huomasin olevani kaupassa yöhousuilla, silloin vähän nauratti itteäkin. Kesäisin lomareissulla ajellaan ton Pandan myymälän ohi ja mieheni ehdottaa pysähtymistä siinä mutta torppaan joka kerta ajatuksen turhan karkin mussutuksen pelossa. Tänä kesänä voisi tehdä poukkeuksen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :))) Ehdottomasti pysähdytte ja ilmoitat koska, niin mä Tuun moikkaa ;)

   Poista
  2. kesä/heinäkuun vaihteessa menemme Helsinkiin ja tietenkin sieltä takaisin. No tottahan toki ilmoitan ja siitä seuraavat rehvit on sit meidän uudessa Ideaparkissa :) eikös se niin ollut puhe?

   Poista

Kiitos kommentista, piristit sillä päivääni.
Tervetuloa uudestaan! <3