torstai 1. toukokuuta 2014

One and off.


Kyllä. Olimme luvanneet vappupäiväksi tivoliin menon. Yhdellä ehdolla, ettei sataisi vettä. Eikä satanut. Mutta, oli aivan järkyttävän kylmä ilma! Lämpömittari huiteli viiden kuuden lämpöasteen hujakoilla, ja tuuli oli kylmä. Todella kylmä. Toppavaatteet tuskin olisi olleet liikaa, mutta välikausivaatteet olivat liian vähän. Itsestäni tuntui että sain kroppani umpijäähän, ja meninkin autoon lämmittelemään ennen muita. Eikä koko iltana meinanut kylmyys hävitä, ja haaveilin koko illan peiton alle hujahtamisesta.. Eikä siinä vielä kaikki, eilen illalla alkanut orastava pääkipu meinasi saada huipennuksensa tivolissa - migreeniä pukkasi päälle. Tivolin äänet, lasten huudot ja kioskin jonossa takanani olevien puheet (jotka tuntuivat umpihuudolta) saivat minut melkein oksentamaan ja olo oli huono. Huono. Onnekseni aina mukanani on valikoima lääkkeitä, ja taannutin pahimman olon niillä kunhan vain onnistuin jonottamaan vesipulloa ilman ylimääräisiä "ärsykkeitä" - niin tiedostin kyllä olevani tivolissa jossa ääniä todellakin kuuluukin kuulua, mutta pääkipuni oli eri mieltä. Loppu hyvin, kaikki hyvin. Viihdyimmekin tivolissa reippaat kolme tuntia, jonka jälkeen menimme isovanhemmille iltapalalle ybernälkäisinä (ja väsyneinä).  Ennen tivolia kävimme juniorin bestiksen luona kutsun saattelemana simalla ja juuri paistetuilla munkeilla. Yllätykseksemme samalla terassilla pian meitä istui yhteensä reippaat 20 henkeä - kivaa yhdessäoloa kuitenkin, ja uusia tuttavuuksia!
Tivolia kohden mennessämme satuimme myös juuri vappuun kuuluvaan autokulkueen paraatipaikalle, mukavasti oli ihmisiä kerääntynyt teiden varsille ihastelemaan. Ajoimme myös vierekkäisellä kaistalla ihaillen autoja, mutta takapenkiltä totesi juniori " katsokaa miten paljon meitä on tultu katsomaan, ollaan julkkiksii..!" :DKatsokaa tonne auton takapenkille!!


Ainakaan tivolissa ei kelin puolesta ollut kovinkaan pitkiä jonoja mihinkään laitteisiin, ja neidit saivat rannekkeillaan lystiä erilaisissa laitteissa. Joissain käytiin useampaankin kertaan. Eikä minun tarvinnut mennä yhteenkään, sen sijaan mieheni kyllä taisi ainakin parissa laitteessa olla mukana.. Kuulemma muunmuuassa kummitusjunassa oli ollut sisäpuolella joku tyyppi naamio kasvoilla, ja sieltä pelotellut tai koskenut hiuksiin/selkään 
- juniorin pelätessä ja silmiä kiinnipitäessään oli kuitenkin vain kääntynyt kannoillaan. Mä pelkään ihan kauheasti jo pelkästään klowneja, eikä kummitusjunatkaan koskaan ole ollut ihan se mun juttuni.

Onko tivolilaitteet sinun juttusi?
Vai katsotko mieluummin sivummalta?

Ja tietty, ne perinteiset - narunveto ja onginta. Vielä ne uppoavat meidänkin neiteihin. Vaikka palkinnot ei mitään ihmeellisiä olekaan, niin joku taika tässä jutussa on, ja kovin suosittuja paikkoja ovatkin lapsilla.
Neidit saivat mukaansa kivannäköiset pehmot. Uusi pehmo kainalossa maistuu yöunet, ja mitä yöuniin tulee - aika väsynyttä porukkaa me oltiinkin, liekö monen tunnin ulkonaololla sellaisia vaikutuksia. Juniori olisi ollut valmis jäämään jo isovanhemmille nukkumaan, ja automatkalla kotiin nappasikin pienet unet jo. Totaalisen väsynyttä porukkaa olikin takapenkillä. Ja kyllä, sen lakin painoin päähäni tänäkin vappupäivänä. Ilokseni näitä valkoisia hattuja oli näkyvillä ihan mukavasti tivolissakin. Kokeilipa esikoinenkin lakkiani päättäväisenä, että aikoo myös itse lukea ylioppilaaksi. Se jää nähtäväksi, siihen on onneksi vielä reilusti aikaa.

Olikos siellä lakki päässä?Nyt kuitenkin iltapuuhiin, tämä rouva lähtee huomenna vielä töihin, kun muu perhe viettää vapaapäivää. Mutta silti, vain yksi päivä töitä ja sitten on taas viikonloppu. Aika mahtavaa. Pitäkää kuitenkin peukkuja etten onnistunut tänään vilustuttamaan itseäni tivolissa!

Mahtavaa perjantaita
ja pian alkavaa viikonloppua!

2 kommenttia:

 1. Teillähän ollu ihanan vilkas päivä. Mulla oli kaupunkireissun jälkeen sama homma. Omin vaatemäärästä huolimatta aivan jäässä eikä se mennyt edes kuumalla teellä ohi vaan piti mennä saunomaan. Ulkoilun jälkeen väsytti koko illan tosi paljon. Odotin että mies lähtee töihin ja painuin nukkumaan.
  Paljonko oli tivolirannekkeen hinta? Meillehän se tulee nimittäin aika pian.
  Itselläni ei ole valkolakkia kun en ole yo mutta pipo ei olisi ollut yhtään liikaa. Ihanaa kun on perjantai.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa kun on perjantai, tosiaan.
   Ranneke oli 30€ mutta hintansa väärti jos yhtään tykkää laitteissa mennä.

   Poista

Kiitos kommentista, piristit sillä päivääni.
Tervetuloa uudestaan! <3