tiistai 20. toukokuuta 2014

Kesäpäivä.

Mitä kesäpäivät olisikaan ilman jäätelöä? Minun mielestäni ehdottomasti jäätelöt kuuluvat kesään, ja viime kesänäkin nautin työpäivieni kahvitauoilla kahvini jäätelön kera. Maanantaina sain nautittua työpäivän jälkeen ihanasta auringonpaisteesta, toisin sanoen kauheasta helteestä, takapihallamme. Vähän niinkuin oma kotitoimisto takaterassilla, kahvin ja jäätelön kera tietenkin. Mahtaako siellä olla muitakin, ketkä ajattelevat kuten minä? Tänään istutin ensimmäiset kesäkukat pihaamme, vaikka kuinka olin päättänyt malttaa kesäkuun puolelle. Hain leikkimökille kuivuneiden narsissien tilalle kesäkukkia ruukkuun, pitäähän neidillä olla viihtyisä leikkimökin edusta. Kuten kotimmekin etuovella on äitienpäivälahjaksi saamani iso ruukkuruusu ruukkuun istutettuna rappusilla vastaanottamassa. Vähän niinkuin yhtä viihtyisä sisääntulo vai?Ihastelin tänään myöskin pihassamme kauniita kesän merkkejä. Norjanangervopensaat kukkivat valkoisin kukin, eikä tarvitse kuin hiukan sadetta lisää ja lämpöä niin nämä pensaat puhkeavat täyteen kukkaan ja ovat täysin valkoiset. Myöskin takapihan istutusalueelta ovat nousseet kuunliljat esille. Eikä muuten ole kaukana omenapuidenkaan kukinnan aika. Terassilla oleva ruusu kukkii kauniisti myös, ja valkoinen teema jatkuu tässäkin.

Tänään kesäkukkia katsoessani silmiini pistivät aluksi valkoiset kesäkukka-amppelit, kuinka olenkaan kovin uskalias kukkienkin värin suhteen. Vai onko se valkoinen vain niin varma väri? Eipä sillä, kesäisin istutan useisiin ruukkuihin eri värisiä kukkia ja nostan ne havuistutusalueelle ison kiven päälle. Siellä ne nauttivat auringonsäteistä ja vesisateesta tasaisesti, sekä piristävät melkoisesti muutoin niin vihreävoittoista takapihaamme. Tosin kukkien suhteen tulee olla tarkka, että ne kestävät paahteisen takapihamme, koska kaikki lajikkeet eivät sitä kestä. Kun muutimme nykyiseen taloomme, niin kaivoin kukkapenkin ylösalaisin ( homma näytti siltä että kaivan jotain isoa vallihautaa tai uima-altaalle paikkaa) sekä tein isohkon havuistutusalueen. Jotenkin aluetta olen kuitenkin jo kertaalleen suurentanut, ja vieläkin mieleni tekisi tehdä jotain uutta laajennusta..  

Nyt onkin pähkäilyn paikka, millaisia muita kesäkukkia mahdankaan pihallemme hankkia. Kun muutimme nykyiseen taloon, kiinnitimme etupihan terassin kaiteelle kaksi kukkalaatikkotelinettä. Pari kesää niitä taisin katsoa, ja kyllästyin lannoiteveden likaamaan valkoiseen kaiteeseen. Kun maalasin kaiteen uudelleen, irroitin samalla ( lopullisesti? ) myös kukkalaatikot kaiteelta. Sen jälkeen ne eivät ole paikalleen tulleetkaan, vaan olen tyytynyt isoon kukka-amppeliin. Nyt sitten taas tässä pähkäillään, että kukkalaatikot vai amppeli? Vai unohtaisinko vain molemmat? Pystyisinkö tosiaan siihen?  

Mites sinun kesäkukat?
Joko on hankittuna?

4 kommenttia:

 1. Ostin eilen 16 pelargoniaa ja 6 murattia + yhden miljoonakelloamppelin. Puolet noista on nyt istutettu ja huomenna jatkuu multahommat. Ihana kesä! Ja kyllä...jäätelöä pitää syödä joka päivä :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oih, siellä jo ihanasti kesäkukkia! Onnellinen :)
   Ihana ihana kesä! Nautitaan!

   Poista
 2. Jäätelöä ehdottomasti. Perjantaina ostin kauppareissulta omaa lemppariani, Classicin minttu puikon, nami. Siitä nautiskelin kotia ajellessa. Pakasteeseen yksi lokero täytee jätskejä että pärjätään.
  Ikeasta ostin muutaman kukan ja ma.na sain ne takaterassille. Kesäkukat on niin ihania.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me ollaan ihan tosi hurjia jäätelön kuluttajia, pitkin vuotta! Haetaan monesti kesällä Valion myymälästä sellaisia 5litran astioita - viime vuonna oli Fazerinajäätelöä sellainen astia. :)
   Mä en vielä tiedä mitä tekisin kesäkukkien kanssa, kovasti mieli tekisi puutarhalle.,

   Poista

Kiitos kommentista, piristit sillä päivääni.
Tervetuloa uudestaan! <3