keskiviikko 23. huhtikuuta 2014

The kengät.

Helsinkiin saapuessani tyhjensin tavarat autosta hotellihuoneeseen, ja lähdin tallustamaan Helsingin katuja. Kovinkaan kauaa en malttanut pysyä huoneessa paikoillaan, enkä edes purkaa tavaroita kassista. Ulos aurinkoiseen Helsinkiin. Kohteena Aleksanterikatu, ja sen varressa Minna Parikan liike. Aurinko paistoi ja minua hymyilytti. Liikkeseen astuessani olo oli itsevarma "tänään lähden kenkien kanssa kotiin".Aivan ihania kenkiä kesälle oli tullut, söpöt ballerinat. Nämä oli herkullisen värisiä ja tosi söpöjä, mutten uskaltanut edes kokeilla jalkaani (vaikka mieli teki). Päättäväisenä menin tietylle hyllylle, ja siinä se pähkäily sitten alkoi. Kaksi mieluista kenkämallia - kumpiko?
Ja entäpä se kengän väri? Musta? Musta lakerikenkä? Punainen? Vai joku muu? Myyjä oli aivan ihanan ystävällinen, ja tuki oikeastaan omaa ajatusmaailmaani, sillä kenkien tulisi olla sellaiset mitä käytän eikä niiden tule joutua kaapin hyllylle. Se helpotti värin suhteen valintaa - valitsin mustan. Sitten vielä kahden kenkämallin väliltä sen paremman valitseminen, se oli helppo juttu kenkiä kokeillessani. Kyllä hiukan paksumpi kanta kengässä tuntui paremmalta. Jännitystä toikin se, että mahtaako kenkää löytyä minun jalankoossani, koska osa oli loppuunmyyty ja tulossa vasta ensi viikon lopulla..Jännä juttu olikin, kun liikkeeseen astui ilmeisesti äiti tyttärensä kanssa. Tytär ihasteli jotain kenkämallia, ilmeisti äiti maksajana ja kauhisteli ääneen "onpa ne kalliit kengät". Mutta äiti lämpeni minun jaloissani oleville kengille niin että innostui itsekin sovittamaan.
" Onpa kauniit kengät jalassa, katso nyt! " En osaa sanoa lähtikö loppujenlopuksi äiti kenkien kanssa, vai saiko tytär myös kengät mukaansa. :) 

Mutta, kuten oli uhonnut "tällä kertaa en tyhjin käsin lähde", niin en lähtenytkään. Juuri haluttu kenkämalli ja koko löytyi, ja kaupat tuli! Lisäksi mukaani liikkeestä lähti vielä anopillekin rahapussi, jota hän oli netistä katsellut. Reissuun lähtiessäni anoppi vielä tokaisi minulle "mennään joku kerta yhdessä Helsinkiin ostoksille" - joo! Ei taida tietääkään millaisia kauppoja löytyy, ja miten nopsaa shoppailut on tehty ja budjetti ylitetty kun minun kanssa lähtee.. :)


Ja nyt, pahoittelen kuvien laatua. Nämä napsittu puhelimellani hotellihuoneen huonossa valaistuksessa, mutta eiköhän pääasia näistä kuvista tule kuitenkin esille. Minna Parikan kassit ovat itsessään jo näyttäviä, puhumattakaan mitä kassissa kannoin pitkin Helsingin katuja ja kauppoja. Muutaman kaupan päätin skipata suosiolla, nyt ei ole mitään sellaista pakollista tai muutoin musthave ostettavaa enkä mene edes itseäni kiusaamaan. Mutta eipä sillä, kyllä jotain keskustan liikkeistäkin tarttui mukaan. Tuliaisiahan ne ostokset tietenkin pääasiassa.. ;)
Tadaa. The box. Tässä ne on. Mun ikiomat. Mun ensimmäiset Minna Parikat. Ja mä lupaan, että en ala niuhottaa ja miettimään että raaskinko pitää näitä. Vaikka mietin sitä jo nyt. Mutta kuten liikkeessä ostaessani sanottiin, näitä kenkiä ei ole tehty kaapissa säilytettäväksi vaan käytettäväksi. Ja minä lupaan käyttää. Ylpeydellä. Ja samalla hiukan ihaillen.
On ne vaan ihanat, eikö?

9 kommenttia:

 1. Tosi kauniit ovat, ihanaa että sait kengät mukaasi :)

  VastaaPoista
 2. Itsekin aina ylpeydellä kannan jo kauniita kasseja ja niiden sisältö on aina vielä ihanampi aarre. Itse en ole lainkaan perehtynyt Minna Parikan kenkiin, uskaltaako kysyä paljonko tuollaiset kengät maksoivat. Tottahan toki pidät kenkiä ja huolellisella pidolla ne pysyvät kauniina tosi pitkään. Itse olen kyllä tarkka arvokkaampien kenkien ja laukkujen suhteen. Suhuttelen niihin suoja-aineita enkä potkiskentele niitä mihinkään kumppari nurkkaan hiekan sekaan. Aarteista osaa pitää kummasti hyvää huolta :)
  Onnea uusista kengistä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käyttöön nämä pitää kyllä ottaa mutta ei työpäiviin kuitenkaan, kuluu autossa kengät hirveästi. Näillä oli hintaa 295€.

   Poista
  2. Juu se on totta,että autolla ajo kuluttaa kenkiä, mistähän se sekin johtuu. Uudet ballerinani on niin pehmeät että jo muutaman varovaisen käytön jälkeen niissä on jo ärsyttävästi jälkiä. Aaark

   Poista
  3. Niihin jää jälkiä jos yhtään kiviä / hiekkaa ja se ärsyttää muakin ;)

   Poista
 3. Ai niin ja onhan se anoppi kyllä onnekas :)

  VastaaPoista
 4. Kärkyin kyllä kenkäostosuutisia jo pari päivää sitten, mutta vasta nyt ennätän tulla niitä kommentoimaan. Kauniit ja ihanat kengät <3 ja ehdottomasti ne on paremmat sun jaloissa kuin kaapissa. Itse ihailen kovasti Parikan ballerinoja, mutta parit omistaneena en ole ollut niiden laatuun yhtä tyytyväinen kuin korkkareiden. Mä käyn juhlissa/juhlimassa niin harvoin, että kengät jäisivät pölyyntymään kaappiin, joten tästä syystä kaikki mun Parikat on "työkenkiä"... mitäs tekevät niin hyviä kenkiä jalkaan, että niitä pitää ilokseen päivästä toiseen ;)

  VastaaPoista

Kiitos kommentista, piristit sillä päivääni.
Tervetuloa uudestaan! <3