keskiviikko 9. huhtikuuta 2014

Projekti leikkimökki.

" Äiti, pitkä hyppynaru olis kiva.
Toisen pään voit laittaa johonkin pylvääseen
kiinni ja pyörittää toisesta päästä, ja mä hypin.
Mä sain hypittyä eskarissakin yli 27 kertaa! "

" Äiti, millon mä pääsen leikkimään leikkimökkiin? "

Noh, sitä mentiin eilen töiden ja eskarin jälkeen juniorin kanssa kohti lelukauppaa. Mukaan lähti pitkä hyppynaru ja uusi hulavanne. Miehenikin oli vielä ennen iltapalaa pyörittämässä hyppynarua neidille. Ja mitä leikkimökkiin tulee, päätin eilen että tänään neiti pääsee sinne leikkimään - ja aloin purkamaan leikkimökin sisältöä. Meillä talvisin leikkimökki toimii myös osittaisena varastona terassikalusteelle ja polkupyörille. Ja tosiaan kun se on varastotoiminnassa, ei sisälle millään mahdukaan leikkimään..

Onko teilläkin leikkimökki varastona? 
Nostin leikkimökistä takaterassille myös hiukan kalusteita esille, pöydän ja tuolit. Pöydän päälle kokeilin uutta vahakangasta - ja kivalta kokonaisuus näytti. Vahakankaan harmaa sävy sopii talomme sävymaailman kanssa. Kangas piti kyllä pikimmiten tuoda takaisin sisälle rullalle, sillä kiristyvä pakkanen sai myöskin vahakankaan kovettumaan ja pelkäsin sen repeävän. Odotan kovasti aurinkoisia iltapäiviä, joina voin nauttia päiväkahvin työkoneeni kanssa terassilla istuen - niitä päiviä oli viime vuonna paljon. Toisinaan taisin riippua myös riippukeinussakin.

Leikkimökin suhteen on sisällä vielä puuhattavaa, muutama juttu lähtee roskiksen kautta ja neidit saavat imuroida lattian ja laittaa mieluisan maton lattialle. Jotain uutta ilmettä siis leikkimökkiinkin tehdään tänä keväänä - lasten ehdoilla tietenkin. Ainakin unikkoverhot saavat myös poistua ikkunasta ja hurauttelen ommella jotain uutta, ehkäpä samasta Marimekon kangaskuosista mitä meillä on keittiönkin ikkunassa? Voisikohan leikkimökkiin tehdä kivan lukunurkkauksen ja työpisteen? Voisikohan seinälle kiinnittää esimerkiksi seinähyllyjä ja laittaa sinne kauniita koristeita? Ja vieläköhän tänä vuonna hiekkalaatikolla mahtaa olla käyttöä? Vai joko voisin alkaa suunnittelemaan jotain istutuskäyttöä hiekkalaatikon kehikkoon? Viime kesänä innostuimme melkoisesti kasvattamaan mieheni rakentamaan istutuslaatikkoon useita eri yrttejä ja erilaisia salaatteja. Ja vuosien aikana meillä lapset onkin tottuneet napsimaan pienemmistä istutusastioista ruohosipulia ja persiljaa, ja viime vuodenkin satoa löytyy vielä pakastimestakin.


Tänään konkreettisesti tajusin, että tuleva sunnuntai on palmusunnuntai. Eli pikkunoitia on liikenteessä. Virvontavitsat olisi oltava valmiina ja suklaamunavarastot täydennettyinä pieniä noitia varten. Meillä kyllä on risuja ja kaikki tarvikkeet vitsoihin, joten siihen hommaan olisi vain tartuttava. Välillä tuntuu että on paha tapa aikatauluttaa itselleen vähän liikaa ohjelmaa saman päivän varalle, kuten juuri tälle keskiviikolle taisi käydä. Töistä suoraan neidin hakuun, renkaanvaihtoon ja jäähallille talkoohommiin jossa hujahtaa mukavasti ainakin pari tuntia. Mutta onhan meillä vielä hyvin aikaa näperrellä sunnuntaille, torstaista lauantaihin. Vieläköhän monta vuotta neidit jaksaa innostua tästä palmusunnuntain perinteestä? Vai onko se pääsiäisen kohokohta ja vertailun paikka kenellä on eniten suklaamunia? Omasta lapsuudestani muistan että virpomisen herkkusuosikkeja oli ehdottomasti kindermunat, ja niitä aion hankkia palkkioiksi tämänkin palmusunnuntain varalle. Täytyy toivoa että pikkunoidat ja omatkin noitaset ovat ajoissa liikenteessä, sillä sunnuntai menee pääosin jäähallilla kevätnäytöksen merkeissä, ja minulla talkoohommissa siellä.

Joko siellä muualla on jo
virvontavitsat tehtyinä?

6 kommenttia:

 1. Näyttää tosi kivalta toi pöytäkokonaisuus! Pitäis varmaan itekin askarrella muutama virpomisvitsa, kun ollaan tänään tytön kanssa kotona..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Melina :) Eikun vaan tuumasta toimeen! Kivasti istuu tuo vahakangas, eikä ollut hinnalla pilattu.. :)

   Poista
 2. Kaunista! Mistä ostit vahakankaan ja mitä makso?

  VastaaPoista
 3. Kiitti Sanna! Vahakangas lähti mukaan niinkin erikoisesta paikasta kuin Etolasta. Hinta taisi olla 6,90€/ metri. Sinnekö suuntaat? ;))

  VastaaPoista
 4. Hah hah tässäkin asiassa olemme samanlaisia. Meilläkin leikkimökki on talvisin varastona. Neiti on jo pitkään kysellyt että milloin mökki olisi leikki kunnossa. No meillä se saa vielä odottaa valitettavasti.
  Stokkalla oli samaa toppia kuin sinulla mutta jotain kökkö värejä enkä halunnut miettiäkään niiden ostoa. Kengät lähti mukaani heti ja takkia sovittelin pitkään ja jäin miettimään. Kun pääsin töihin, tei heti netti tilauksen ja nyt takki on tulossa minulle postin kautta. Jeee.
  Aurinkoista päivää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavuutta! <3
   Onnea uusista ostoksista. Mä vältän koko Hullut Päivät sivuston täällä kertaa. Ne kesärenkaat..

   Poista

Kiitos kommentista, piristit sillä päivääni.
Tervetuloa uudestaan! <3