lauantai 19. huhtikuuta 2014

Pääsiäiskakku.


Pääsiäiseksi päätin leipoa jotain hyvää pääsiäispöytään. Tarjolla oli karitsaa ja kaikkea herkkuja, joten jälkiruuankin tuli olla teemaan sopiva. Idean tämän pääsiäisen kakkuun sain täältä. Ihana näyttävä piimähyydykekakku, ja lisäksi kakku on mukavan kuohkean pehmeä eikä niin tuhti kuin perinteiset tuorejuustokakut.

PIIMÄHYYDYKEKAKKU

POHJA:
200G digestive hienonnettuna
75G sulatettua voita

Sekoita keskenään ja paina leivinpaperilla suojatun irtopohjavuoan pohjalle.

TÄYTE:
6 liivatelehteä
1,25dl sokeria
2tl vaniljasokeria
4dl piimää /valion täyteläinen
2dl kuohukermaa
3rkl sitruunamehua

Laita liivatelehdet kylmään veteen. Vaahdota kerma. Sekoita piimä ja sokerit keskenään, lisää vaahdotettu kerma sekaan. Purista vesi liivatelehdistä ja liota ne kiehuvaan sitruunamehuun. Kaada seos vuokaan murupohjan päälle ja anna hyytyä yön yli.

PINTA:
2 prk mangopilttiä
( 3 rkl vettä )
( 3 liivatelehteä )
värikkäitä pääsiäisrakeita

Itse halusin käyttää kakun pintaan liivatelehtiä hyydyttämään mangopiltin hyvin paikoilleen, ja saadakseni pintaan myös hyvän kiillon. Voit myös levittää mangopiltin sellaisenaan kakun päälle, mutta jos käytät liivatelehtiä niin liota lehdet aluksi 5min kylmässä vedessä jonka jälkeen liota ne kiehuvaan veteen. Lopuksi sekoita mangopiltti sekaan, ja levitä kakun päälle. Anna hyytyä vähintään puoli tuntia ja koristele. Ja nauti.


Kakun parhaat puolet olivat sen keveys ja pehmeys, se suorastaan suli suussa. Kakku sai paljon kehuja. Suosittelen kokeilmaan tuhdin tuorejuustokakun sijasta, mutta ehkä lisäisin pari liivatelehteä lisää piimäkerrokseen niin olisi ehkä hiukan napakampi koostumus. Muutoinkin en suosittele laittamaan koristelurakeita kakun pinnalle kuin ihan hetki ennen tarjoilua, tästä meinasin saada melkoisen harmituksen kun karkkien värit alkoivat "sulaa" kakun pinnan kanssa. Mutta kuten lapset sanoivat, "maku on se tärkein" ja niin se onkin -
tässä kakussa maku ainakin on kohdallaan! Nam!

6 kommenttia:

  1. Onpa herkullisen näköinen kakku! Minulla suunnitelmissa myös juustokakun teko :) Ihanaa pääsiäisen jatkoa :)

    VastaaPoista
  2. Minä olen ahminut kasakaupalla suklaata. Syön sitä ainoastaan jouluna ja pääsiäisenä. Jotenkin alkaa tuntumaan siltä, että ahmiminen loppuu tänään, hyi yökötys mikä olo.

    VastaaPoista
  3. Vastaukset
    1. Sitä tämä kyllä oli! :) Mukavia Pääsiäispyhiä sinulle :)

      Poista

Kiitos kommentista, piristit sillä päivääni.
Tervetuloa uudestaan! <3