keskiviikko 16. huhtikuuta 2014

Only one day.

Pääsiäisviikko ja yksi arkipäivä vielä edessä. Tänään meinasi iskeä melkoinen lamauttava pääkipu, mutta sain levolla - lääkkeillä - kahvilla sen taltutettua. Miehenikin vei minut kahville Arnoldsille ja siellä olikin tuoretta hyvää kahvia kera donitsin. Tuli hoidettua myös pääsiäisen kauppaostokset, ja olipa jo nyt muitakin ruokakaupassa - hyvä ettei jätetty huomiselle!


Esikoisen huoneen suhteen minulla tuntuu olevan huomautettavaa lähes joka päivä. Tavarat eivät mene paikoilleen. Vaatteet jäävät kasoiksi lattialle. Hiuspinnit, ponnarit ovat pitkin pöytiä. Vaikka ihan pienestä pitäen ollaan opetettu siivoamaan tavarat paikoilleen, ja neiti on siivonnutkin, nyt on tullut muutosta tapoihin. Onko iällä niin paljon tekemistä asian kanssa? Ja huoneen siivoaminen ei ole mitään mieluisinta hommaa esikoiselle, siitä tahtoo helposti tulla tahtojen taisto. Ehkäpä vähän nitinää? Itkua? Just sillä hetkellä mahdoton väsymys kaataa sänkyyn?

Onko muuallakin ongelmia
lastenhuoneiden siisteydessä?


Kun minulle tulee "Argh!"-fiilis, silloin alkaa tapahtumaan. Nyt kuitenkin aamulla kurkkasin esikoisen huoneeseen, ja päätin että kotiintullessani huone on laitettu kuntoon tällä konstilla - lappu ovenkahvassa. Mahtoi piristää neitiä kotiin tullessa. Olipa miten oli, huoneen siisteys on minulle yllättävän tärkeää. Jo pelkästään Zorron takia olisi lattiapintojen oltava tiptop, ettei poju vahingossakaan satu saamaan mitään sellaista suuhun johon voisi vaikka tukehtua. Palkkiona siististä huoneesta neiti sai ompelukoneen huoneeseensa ja sillä ommella surrutteli mummolle nuppineulapussukan. Ompelukoneen käyttö kiinnostaa neitiä kovasti, koulussa ovat sillä ompelua opetelleet, mutta mitä voisin neidillä ompeluttaa? Millaisista ompeluista kolmosluokkalaiset mahtavat selviytyä? Onko vinkkejä antaa mitä neiti voisi ommella?

Tänään pääkipuepisodin jälkeen sain siivousvimman, ja innostuin vaihtamaan petivaatteita. Puhtaat petivaatteet, rakastan niitä! On aivan ihanaa illalla pyllähtää puhtaisiin, hiukan karheisiin petivaatteisiin. Petivaatteet tuntuvat ja tuoksuvat puhtailta. Muutoinkin pyykkikone on illan laulanut kodinhoitohuoneessa ja pientä pintasiivousta tehty. Huomenna vielä imurointi, pölyt ja lattianpesu niin pyhät ovat tervetulleet tähän huusholliin. Onkin uskomatonta kuinka paljon parissa päivässä laminaatille kertyykään pieniä tassunjälkiä.. ja vielä uskomattomampaa kuinka armoton aurinko on näiden jälkien suhteen. Ihana, kamala aurinko.  

Odotetaanko sielläkin jo kovasti pääsiäispyhiä?

6 kommenttia:

 1. Meillä tulee riitaa just tosta huoneen siivouksesta, taas aivan pommi.
  Uskon, että jokin pitkähihnainen laukkukin olisi helppo tehdä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huh, hyvä etten ole yksin asian kanssa. Mulla menee järki huoneen kanssa, kun ei huolehdita yhtään.
   Ja toi laukkuidea on mahtava, kiitos! Mulla löytyy Marimekon markiisikangasta, siitähän olisi helppo hurruuttaa sellainen tukeva olkalaukku!

   Poista
 2. Tää päivä on mulla ollu kyllä niin pas..a että voisin jättää sen kertaheitolla unohduksen kaivoon, hitto soikoon vieläkin kiukuttaa ihan mahdottomasti.
  Meillä esikoinen, poika siis, pitää huoneen ihanan siistinä mutta tyttö… :/ aaarkkk eikä riitä että sotketaan oma huone kun sit levitetään kamoja sinne tänne.
  Jospa huomenna olisi jo parempi päivä.

  VastaaPoista
 3. Meillä sama ongelma tytön huoneen kanssa - ei pysy millään kunnossa :)
  Mukavaa pääsiäistä!

  VastaaPoista

Kiitos kommentista, piristit sillä päivääni.
Tervetuloa uudestaan! <3