lauantai 12. huhtikuuta 2014

Lauantaiaamu.

Lauantaiaamu. Hiljaisuus, ei kiire mihinkään. Aika jo perinteeksi muodostunut aamiainen läheiseltä leipomolta. Takuutuoretta ja lämmintä aamupalakahvin kaveriksi. Viikonlopun helppous, ei kiirettä heti aamusta. Ei tarvitse miettiä monelta kellon laittaisi aamulla soimaan. 

Tänä aamuna meidän tuli kuitenkin hoitaa loppuun virpomisvitsa-asiat, vaikka viikolla niitä aloittelimmekin - jäi kuitenkin loput viime tinkaan. Tytöthän olisivat valmistaneet kymmeniä vitsoja, mutta minä jouduin toppuuttelemaan ja viemään pajunoksia pois, koska eihän monessa paikassa oikeasti huomenna ennätetä virpomaan. Huomiselle ohjelmassa on Jyväskylän Taitoluisteluseuran kevätnäytös, jonka parissa meidän perhe viettää päivän jäähallilla. Talkootöissä minä ainakin. Saimme tänään kuitenkin aikaan ihan hauskan värikkäitä risuja huomisaamua odottamaan.


Raeruoho ja ohra ovat kasvaneet, käyneet lyhennysleikkauksessakin pari kertaa. Tigeristä ostetut pastelliset tiput ovat päässet sulostuttamaan astioiden reunoille. Kyllä tässä aika pääsiäinen alkaa olemaan kotona! Esikoinen kysyi eilen kauppareissulla:

" Piilottaako pääsiäispupu tänäkin vuonna kotiin suklaamunia?"

Päätin että ehkä on aika kertoa esikoiselle, ettei oikeasti ole pääsiäispupua vaan äiti se niitä munia piilottelee. Sovimme kaupassa ettei juniorille kerrota tästä pääsiäissalaisuudesta. Ja voi mikä työ siinä onkin ollut käydä salaa piilottelemassa suklaamunia vähän sinne ja tänne. Liekö edes olisi onnistunutkaan tänä vuonna, vai olisiko suklaamunat hävinneet Zorron suuhun..

Käykö teillä pääsiäispupu piilottamassa suklaamunia?Huomista varten jemmassa on kinder-munia virpojille, ja muutakin hyvää. Kindermuna on meidän perheen suosikki, ja muutamia ollaankin maisteltu. Eli vähän niinkuin laadunvalvontaa tehty, eikö? Kindermunia nappasin kerralla yhden "kennollisen" mukaan, riittääpä varmasti..Alkaakohan omenapuun oksat kukkimaan
sisällä?

Omenapuiden leikkauksen yhteydessä tosiaan nostin sisälle lasivaasiiin oksia veteen. Jännityksellä odotan, liekö nämä oksat alkavat kukkimaan - aika lupaavalta ainakin lehtien muodostumisen puolesta vaikuttaa. Jospa saisimme nauttia kauniista valkoisista omenapuun kukista keittiönpöydällä vielä pääsiäispyhien aikana. Oletko sinä onnistunut saamaan kukkimaan tällä keinoin? Oletko kokeillut?

4 kommenttia:

 1. Ihana blogi sulla ja suloisia pääsiäistipuja ruohikossa... meillä kylvettiin ohraa vaihteeksi, nousivat tosi nopsaan!
  Toivottavasti omenapuun kukat aloittelevat kukintaansa pääsiäiseksi!
  Tervetuloa vierailemaan minunkin blogissani;)

  VastaaPoista
 2. Samat homma täällä eli virpomisoksien koristelua huomista varten :) Meidän kaksi nuorinta poikaa aikoo lähteä huomenna virpomaan. Minusta on ihana, kun pojatkin innostuvat asiasta. Ihanaa sunnuntaita sulle ja tsemppiä virpojille :) Muuten, Kinderit ovat ihan parhaita suklaamunia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivaa sunnuntaita sinnekin!
   Muistahan maistaa pari suklaamunaa itsekin ;)

   Poista

Kiitos kommentista, piristit sillä päivääni.
Tervetuloa uudestaan! <3