tiistai 22. huhtikuuta 2014

Ikkunanpesua.

Upean pääsiäisen huipennukseksi mieheni päätti pestä ikkunat. Aika mahtavaa. Eikä minun tarvinnut tehdä mitään, ihastella vain sivusta puhtaita ikkunoita. Hienosti homma hoitui ulkoakin käsin. Viime vuonna hankimme Kärcherin ikkunanpesimen, ja se on kyllä ollut todellinen apuväline ikkunanpesuun. Yleisesti ottaen meidän perheessä mieheni on aina hoitanutkin ikkunanpesut, mutta tällä laitteella ikkunanpesu on vielä helpompaa ja nopeampaa. Eikä ole mitään sotkemista veden kanssa, ikkunanpesin pesee ja imee pesuaineveden mennessään. Ja mitä miehekkyyteen tulee, ikkunanpesin hurisee mukavasti, joten voin suositella muidenkin perheiden miehille tätä laitetta. Kuka teillä muuten pesee ikkunat?

Onko teilläkin jo pesty ikkunat?Muutoinkin pääsiäisenä saimme nauttia ihanista ilmoista, ja minä ihailin luonnon värimaailman siirtymistä kauniiseen keväänvihreään. Niinkuin omassa pihassakin näyttivät pensaat mukavasti jo vihertävän, aika uskomatonta - huhtikuussa! Jokohan kohta uskaltaisi laittaa pihalleen esimerkiksi orvokkeja? Joko kohta voisi upottaa käsineet istutusalueisiin ja uusia mullat jotta kasvit pääsevät parhaimpaan loistoonsa? Voinko alkaa haaveilemaan uusista istutuksista? Ehkäpä voisin harkita omaan pihaan kirsikkapuuta tänä vuonna? Omenapuutkin upeasti kasvavat takapihallamme, niin miksei kirsikkapuukin? Etupihan suhteen haluan pihan pitääkin simppelinä, ja että yleisesti pihallamme on lapsille tilaa leikkiä ja pelata ilman jatkuvaa varomista. Jotenkin kuitenkin kovasti mielessä olisi pation rakentaminen takapihalle? Oikeastaan jo parin vuoden ajan mielessä on ollut ajatus siitä. Mutta onko se oikeasti ihan välttämätön? Miten sitä aina onkin kaikenlaisia suunnitelmia ja haaveita - voisiko sitä joku kesä olla vaan? 

Onko sinullakin pihasuunnitelmia kesän varalle?  Mukavaa viikkoa teille
ihanille lukijoille!

8 kommenttia:

 1. Valitettavasti meillä ikkunat pesen minä eikä se ole lempipuuhaani. Paljonko tuollaisesta masiinassa piti pulittaa, miekin tahdon tollaisen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti tämä laite hankintaan, maksaa about 59-69€.

   Poista
  2. Ai se ei siis ole sen kalliimpi? Ja eikö sen jälkeen enää tarvitse kuskata mukana kahta ämpäriä, rätti sitä ja rätti tätä ja lastaa jne…..

   Poista
  3. Ei tarvitse. Se kuivaa ikkunan samalla kun sillä viimeistelet homman.
   Mahtava laite. Muistaakseen prismasta tms kotiutui meille,

   Poista
 2. Olet ehkä viides henkilö, joka viikon sisään kehuu tuota Kärcherin ikkunanpesulaitetta. Nyt minun on uskottava, ja hankittava sellainen. Jotain tarttis tehrä, sillä ikkunanpesu on inhottavaa ;).

  VastaaPoista
 3. Täällä odottaa kans ikkunanpesu :( ei vaan vielä viiti pestä ennen kun nuo männyt on kunnolla heittäny siitepölynsä. Meillä rakennettiin toissakesänä iso terde ja on nautittu kovasti.Haluisin roskiskatoksen..ainaskin puuliiterin maalaan talon väriseksi ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eli suunnitelmia sielläkin :) Meillä tosiaan mies hoiti ikkunanpesun alta pois, kyllä kelpaa nyt auringon paistella :)

   Poista

Kiitos kommentista, piristit sillä päivääni.
Tervetuloa uudestaan! <3