lauantai 29. maaliskuuta 2014

Ystäviä ja herkkuja.

Oletko huomannut jo kauppoihin ilmestyneet pääsiäisherkut? Ehkä ensimmäiset suklaamunat jo hankittuina? Minä päätin tänään virallisesti tehdä pääsiäisherkkuostoksia, ja ostoskoriin hyppäsivätkin pääsiäisteemaisia lakuja että 4packin Mignom-suklaamunia. Ja hyvä syy herkkuihin olikin, nimittäin parin ystävän kyläilysuunnitelmat. Onko parempaa tapaa lauantaille, kuin pyhittää se ystävyydelle? ( ja herkuille..) 

Mikä on muuten sinun suosikki
 pääsiäisherkku?
Lauantaiaamun aamiaisen suhteen päätin tehdä hienon vaikutuksen, ja koukkasin auton nokan kohti lähellä sijaitsevaa leipomoa. Leipomo aukeaa kahdeksalta, ja siellä oltiin heti hakemassa lämpimäisiä aamupalalle. Ajatukseni oli kotona tulkittu oikein, sillä ihana tuoreen kahvintuoksu valtasi jo eteisen saapuessani. Mukaan leipomolta lähti myös muutamat lämpöiset munkit, joilla aamulla herkuteltiin. Myöskin lempipullaani, korvapuustia, lähti pussillinen mukaan. Ja kyllä, tuli sitä suolaisiakin ostoksia tehtyä ettei ihan pelkällä sokerilla ja kahvilla aamua startattu. :)


Mitä herkkuihin tulee, niin herkkuja oli minulla korvissakin roikkumassa. Nimittäin nämä ihanat kuppikakkukorvikset tulivat anopilta tuliaisina risteilyltä, ja Elvarin korun onkin yksiä söpöimpiä koruja. Ennestään esikoiselta löytyy esimerkiksi vaahtokarkkikorvakorut Elvarilta. Elvari aloitti toimintansa yhden naisen voimalla vuonna 2011, ja Jyväskylän seudulla koruja voi hankkia esimerkiksi Hankasalmen Tuliaistuvalta, Jyväskylässä sijaitsevasta Kimperin myymälästä tai Elvarin nettikaupasta. Käy kurkkaa Elvarin koruvalikoimaa täältä.

Mutta jottei ihan herkuttelua vain päivä olisi ollut, niin kaivoin haravan varaston perältä ja rapsuttelin nurmikkoa sieltä mistä se oli ennättänyt jo kuivumaan. Tosin suurinosa hommasta jäi tekemättä, ja suurin osa niistä rakkuloistakin hankkimatta. Tämän päivän haravoinnin saldo on yksi rakkula kämmenessä. Kipeäksi yksittäinenkin rakkula tuntuu tulevan helposti. Kaupungille emme tänään ennättäneet, mutta vietimme mukavan päivän tyttöjen kesken tänään - ja aikaa oli todellakin ystävyydelle ja jutustelulle. Ystävät taitavat ollakin niitä parhaita terapeutteja! Ja täytyy sanoa, että minulla on kyllä ihan maailman parhaimpia ystäviä!

Omasta mielestäni söpöyteen voi rinnastaa myös ankkuriteeman, jota meille on hiljalleen hiipinyt juniorin vaatekaappiin. On ankkuria t-paidassa, pitkähihaista ankkuripaitaa ja on myös housuissa ankkureita. Meriteemaa kerrakseen, mutta kyllä mä tykkään! Jotenkin ajatonta mutta samalla aikaa myöskin tyylikästä.

Uppooko ankkurit sinuun?

9 kommenttia:

 1. Nams mitä herkkuja! Kyllä onkin tuoretta munkkia ikävä!!
  Pääsiäisherkuista mun suosikki on tietenkin Kinder! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tuore lämmin munkki onkin hyvin harvinaista herkkua täälläkin! Kinder on munkin suosikki. Ja mignom viehättää myös. Ja entäpä ne pupuneidin rakeet... :D

   Poista
  2. Nyt tuli himotus saada vapuksi gluteenittomia munkkeja, ommnommmm :)

   Poista
 2. Nam, mitä herkkuja. Meillä oli myös herkkupäivä tänään :) Piti oikein alkaa pohtimaan, että mikä on oma pääsiäisherkku, mutta mikään ei ole oikein ylitse muiden. Lapsuuteeni kuitenkin kuului joka pääsiäinen Mignon-munat, joten ne ovat varmasti se paras herkku pääsiäisessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulle jäänyt lapsuudesta mämmi mieleen, enkä vieläkään tykkää siitä :D

   Poista
 3. Munkit olivat herrkullisia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ne on! Onneks niillä herkuttelee tosi harvoin ;)

   Poista
 4. Oi mitä herkkuja ja ihanat korvikset. Ongelmaksi pääsiäismunien kohdalla meillä muodostuu lasten atoppinen iho joka herkistyy mm. suklaasta. Enhänvoi kieltää lapsia syömästä niitä herkkuja joita he ovat itse virpomalla ansainneet. Tästä oppineena, ostan itse virpojille muuta herkkua kuin suklaata.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itselle lapsesta saakka suklaamunat se juttu ollut. Nykyään on kivoja lakuja ym kaupoissa virpojille. Miten meni reissusi? ;)

   Poista

Kiitos kommentista, piristit sillä päivääni.
Tervetuloa uudestaan! <3