sunnuntai 16. maaliskuuta 2014

Muffinseja ja käpyjä.

Tiskikonetta tyhjentäessäni silmiini osuivat helmikuussa hankkimani nämä silikonivuoat. Ja täytyy tunnustaa, etten ollut vielä niitä poistanut pakkauksestakaan vaan sinne kaapintäytteeksi (!) uhkaavasti meinasivat vain jäädä. Vaikka kuinka itselleni ostohetkellä hoin miten tärkeitä ovatkaan, ja manasin miksen aiemmin ollut silikonivuokia hankkinut. Näinpä näin, kaapin perällä kauniisti paketeissaan vuokani olivat. Mutta päätin leipoa jotain, ja kokeilla silikonivuokien ominaisuudet. Ottaa ne paketista pois, ja oikeasti käyttöön.. Yksi lempimuffinsini on valkosuklaa-mustikkamuffinsi. Koska olen luonnollisesti aiemminkin valmistanut samoilla raaka-aineilla niin ajattelin kuitenkin käyttää internetin maailmaa hyväkseni ja googlettaa jotain uutta ja helppoa ohjetta, vaihtelu virkistää? Ja bongasinkin todella helpon ohjeen, josta selviytyy todella nopeaa ja ei tarvii vatkailla mitään - ja lopputuloksena on äärettömän hyvät mustikka-valkosuklaamuffinsit! Ja oivalsin ohjetta noudattessani, että suklaa on helppo rouhia palasiksi pitsarullalla -miksen aiemmin ollut oivaltanut? 

Ohjeen bongasin blogista Sairaan ihana elämä. Ja vaikka osan näistä herkkumuffinseista pistin heti pakkaseen, niin jo tänä aamuna oli niitä sieltä kaivettava lisää esille. Sairastuvan paraneville nämä herkut todella maistuvat. Itse sain ohjeesta 12 silikonivuoallista ja neljä isoa paperivuoallista muffinseja. Jaan teille ohjeen tänne, jotta teilläkin mahdollisuus helliä makunystyjänne. :)

HELPOISTA HELPOIMMAT MUSTIKKA-VALKOSUKLAAMUFFINSIT

4dl vehnäjauhoja
2dl sokeria
2tl leivinjauhetta
1,5dl maitoa
3 kananmunaa
150g sulatettua voita
4dl jäisiä mustikoita
1 levy Pandan valkosuklaata rouhittuna

Valmistaminen on mitä helpointa. Aloita sekoittamalla kuivat aineet keskenään, ja vatkaa sekaan maito, munat ja jäähtynyt voisula. Sekoita mustikat ja rouhittu valkosuklaa taikinaan. Jaa vuokiin ja paistaa 200asteessa n.15-20minuuttia. MAISTA JÄÄHTYNEENÄ JA NAUTI. VARMISTAAKSESI MAUN, MAISTA TOINENKIN. :)


Silikonimuffinsivuokien ensimmäisellä kokeilulla ihastuin vuokiin totisesti, ja uskon etteivät enää jää vain kaapin täytteeksi. Kun vain nostan ne esille, enkä unohda kaappiin. Näissä vuoissa muffinseistani tuli tasalaatuisia, kauniin muotoisia ja samankokoisia. Muffinsit irtosivat vuoista hienosti ja muotokieli oli kaunis. Kaikenkaikkiaan voin nyt reilu kuukausi myöhemmin todeta olevani tyytyväinen ostokseeni, vaikka hinta ei päätä huimannutkaan, 2,99€ / 12kpl. Välillä vain olen huolissani siitä, miten helposti kaikkea tuleekaan hankittua, ja ne päätyvät vain kaapin täytteeksi. Kai se on sitä materialismia? Olevinaan kaikkea tarvitsee? Varsinkin näin esteetikkona kaikelle kauniille on kodissa paikkansa? Onkohan koskaan oikeesti tarpeeksi?Satoiko teillekin muuten lunta?

Viime yön aikana keskisuomeen, Jyväskylään, oli saapunut valkoinen lumipeite. Tylsää ajattelin ensimmäisenä. Mutta kun juniori näki lumipeitteen, toppavaatteet suorastaan kiskottiin kiireessä päälle ja juostiin takapihalle laskemaan pulkalla mäkeä. Ja voi sitä iloa. Myös Zorro piti sisällä melkoista ääntä, ja kurkki ikkunoista ulos hyppien. Olihan pojukin laskettava mäenlaskuun. Ainakin lapsien näkökulmasta lumi on ehdoton juttu, ja onhan se kauniin valkoista nyt. Se onkin eriasia, jääkö se vielä jäädäkseen vai alkaako heti uudelleen ne epämukavat märät kuravaatekelit. Ainakaan enää meillä juniorin mielestä kurahousut eivät ole sitä kuuminta hottia taikka edes mukavat päälläkään.. Samaa ilmiötä ilmassa muuallakin? 

 Eilisen aikana kun minä kuittailin viikon univelkoja juniori oli kerännyt lähimetsästä upean lajitelman käpyjä. Hän piti löydöksistään taidenäyttelyn, upeita kiviä oli myös tarttunut matkaan. Mieleeni nousi ajatus, voisiko näistä kävyistä ehkä askarrella jotain kevääksi? Joulun aikana näistä saisi upeat tarpeet kransiin tai muuhun arkasteluun, mutta entäpä kevään hiipiessä? Ehkäpä maalat /sprayta ne ja käyttää hyväksi tulevissa kevätkukka-asetelmissa? Vai ehkäpä koota maalattuja käpyjä lyhtyjen sisälle koristeeksi? Vai mitä muuta?

Osaisitko auttaa, voisiko näistä
 kävyistä askarrella jotain?2 kommenttia:

Kiitos kommentista, piristit sillä päivääni.
Tervetuloa uudestaan! <3