tiistai 25. maaliskuuta 2014

Arkikuva.

Kuvahaaste arjestani 2/5. Pyrinkin kuvaamaan mahdollisimman ärsyttävän inhottavia kuvia, sellaisia todellisia arkisia näkyjä. Tälläinen näky minua odottaa kodinhoitohuoneen pöydällä. Pyykkikasalle tulisi näyttää silitysrautaa, mutta jostain syystä olen ollut sillä rintamalla laiskan puoleinen. Kuten olette lukeneet, rakastan pyykinpesua ja puhtaiden pyykkien tuoksua. Joten puhdasta pyykkiä on lähes tulkoon aina kuivamassa :) Mutta toinen puoli pyykinpesua on intohimoni silittämistä kohtaan, nimittäin silitän lähestulkoon kaikki vaatteet. On kivempi viikata ne kaappiin, vaatteet ovat siistimmän näköisiä sekä sileämmän tuntuisia.

Entä sinä, silitätkö?


Tiistaiaamu valkenee kauniissa auringonpaisteessa, heti aamusta saa nostaa aurinkolasit silmilleen. Yöllä ollut pientä pakkasta, mutta silti niin keväisen kaunis ilma. Polkupyörät ja potkulaudat on jo kaivettu esille, sekä lapset viihtyvät pihalla. Itsestäni tuntuu että keväinen auringonpaiste saa minussa aikaan melkoisen siivoajan - nimittäin auringonpaiste paljastaa kaikki epäsiistit kohdat kodissa! Niin ja mitä tulee ikkuinoihin, kyllä - ne pitää pestä pikaiseen! Onnekseni mieheni on vuosittain hoitanut sen homman, ja viime vuonna pesi myös appivanhempienkin ikkunat - nimittäin Kärcherin ikkunanpesin on mitä parhain keksintö!

Onko sinullakin ikkunanpesin?

Haastan tänään haasteeseen mukaan Viivin Valkoinen Soihtu- blogista.

10 kommenttia:

 1. Oi apua, vältän silittämistä kaikin keinoin ;). Ja kevätaurinko on saanut minut ulkoilemaan paljon. Kun palaa sisälle vasta hämärän hiipiessä, ei huomaa kaikkea sitä siivottavaa :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitäskö siis kokeilla ulkoilua silittämisen sijasta ;)

   Poista
 2. Kiitos haasteesta♥

  Puhdas pyykki on kyllä todella ihana juttu! Sä oot kyllä reipas, kun jaksat silittää pyykit (mä inhoan silittämistä):)! Ostimme jokin aika sitten kuivausrummun ja se on kyllä helpottanut pyykkäämistä ihan suunnattomasti; ihanaa kun ei tarvitse enää ripustella pyykkejä kuivumaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin on kuivausrumpu, mutta nautin pyykkien kuivamaan laittamisesta ja siitä tuoksusta ;)

   Poista
 3. voi kun olisikin ikkunanpesin, nyt vielä katsellaan maailmaa likaisten ikkunoiden läpi. Harvoja vaatteita silitän mutta lakanat ja pyyhkeet, olen vain niin laiska siinä puuhassa että niitä on kertynyt taas yli metrin mittainen keko :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se Kärcherin ikkunanpesin on ihan huippu! Ei valu vettä ja kuivaa samalla ikkunan :) Suosittelen testaamaan jos muuten ei ikkunanpesu nappaa ;)
   Kivaa tiistaita sulle! Ja oon mä vähän hullu sen silittämisen kanssa..

   Poista
 4. Mun kodari on aivan kamala kaaos, en saa sitä siistiksi montaakaan kertaa vuodessa. Siellä on pyykkivuorten lisäksi aina joku muukin romu "poissa silmistä". Sinne ei voi oikein päästää ketään ulkopuolista pyörtymään. Silitän sellaiset vaatteet, jotka silittämättä näyttäisi aivan kamalalta päällä. Lakanat silitän monesti, en saa niihin helpolla viikkausaspua ja sit silitän ne niin näin ne meneee kivasti kaappiinkin ilman apuja. Pojasta on kyllä kehkeytynyt vallan mahtava lakanoiden viikkaus apuri.
  Näkisinpä mieheni pesevän ikkunoita, saisin varmasti sydärin. Olet kyllä onnekas siinä asiassa.
  Ihana kevätaurinko, paljastaa tosiaan kaikki pölyt ja liat. YÖK
  Täällä ollaan nuhassa ja kuumeessa, pitäisi varmaan nukkua mutta saanpa kerrankin rauhassa olla blogeja penkomassa ja suunnittelemassa tulevaa Helsinginreissu ostoslistaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Pisti hymyilyttämään kommenttisi. Kokeile ostaa ikkunanpesin ja ehdottaa sitä miehellesi, miehethän tykkää kaikista laitteista :D Meillä mies itse hankki pesimen! Olen tosiaan onnekas :)

   Poista
 5. Täytyy myöntää etten juurikaan silitä. Jotenkin kun on niin kiire koko ajan, haluan senkin ajan käyttää johonkin ihan muuhun :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se onkin jännä kun tuntuu että aina oliskin kiire johonkin. ;) Mutta silittäminen on kai sitä omaa aikaa, terapiaa ja sitä pikkumaisuuttani :D

   Poista

Kiitos kommentista, piristit sillä päivääni.
Tervetuloa uudestaan! <3