maanantai 10. helmikuuta 2014

Verhokangasta ja vuokia.

Kovasti kevättä on mielessä - ja keltaisen tuloa sisustukseen ei voi estää. Marimekon räsymatto- kankaasta hurauttelen ommella uuden verhon keittiöön. Tosin keittiömme ikkuna on sen verran leveä että ilman haasteita tämä homma ei mene, sillä kuvio tulee kohdistaa ja yhdistää kangaspalat yhteen. Marimekon ystävällinen palvelu kuitenkin toimii, ja sain valmiiksi leikattuna palaset ettei tarvitse kotona kuin alkaa yhdistämään ja kohdistamaan. Niin ja toivoa, että valkoista lankaa löytyy kotoa. Voiko olla niin surkea tuuri, että innostus kaatuu siihen ettei lankaa löydykään?

Olikin pakko käydä kurkkaamassa lankavarastoni, ja kyllä siellä valkoista ompelulankaa oli joten taidan hypätä ompelukoneen pariin. Onpa varmaan mukava yllätys töistä kotiutuvalle miehelleni, kun pääsee verhojen vaihtopuuhiin heti..


Onko sinulla leivonnassa silikonivuokia? 

Minulla ei vielä ole ollut silikonisia vuokia, ei kakku- eikä muffinsivuokia. Vaikka monesti on pitänyt ostaa kotiin testiin, mutta jotenkin ne aina vain on jäänyt / unohtunut kaupan hyllylly. Bongasin kuitenkin Lidlin lehtisestä, että heillä tulee tänään maanantaina (10.2) myyntiin silikoniset muffinsivuoat. Paketissa oli 12kpl vuokia ja hintaa paketilla oli 2.99€. Liekö mistään muualta näin edullisesti näitä olisi saanutkaan? Valinnan vaikeus tietenkin tuli, perinteiset vai sydämenmalliset - piti ottaa tähän hintaan molemmat! Vinkkinä myös teille, että samaisesta kaupasta löytyi ihanaa sydänpastaa ystävälle, minäkin kiikutin yhden pussillisen sydänystävälleni.
Ehkäpä jo juniorin synttäreille viikonlopuksi pääsen kokeilemaan näitä vuokia, ja nähdään oliko ostokseni hyvä vai huono.  "Älä tule paha kakku, tule hyvä kakku! " :)


Niinhän siinä kävi, että kaivoin Husqvarnan esille - tämä on muuten kruununprinsessa Victorian mukaan nimetty ompelukone. Vanha mutta toimiva kone, olen saanut tämän anopiltani - välillä se on pitkiäkin aikoja kaapissa ja välillä ahkerammassakin käytössä. Tänään kuitenkin halusin saada uudesta Marimekon verhokankaasta ikkunaan pikaisesti uuden verhokapan.
Ja tältä se näyttää valmiina. Hiukan ottaa aikaa, että silmä taas tottuu uudenlaiseen lookiin keittiössä mutta mukavasti kappa sinne istuu. Ja mikä tärkeintä, olen tyytyväinen lopputulokseen - kyllä mä vielä jotain osaan, vaikka vähän taistelinkin kohdistamisen kanssa.. Vähän jäin miettimään, pitäisi kankaan leveyttä ottaa vielä hiukan pois, olisiko se kivempi suorempana vai istuuko poimut keittiöön paremmin. Näitä juupas eipäs- pohdintoja tuntuu minun päässäni riittävän..

Mutta, mitä sinä tykkäät?

2 kommenttia:

Kiitos kommentista, piristit sillä päivääni.
Tervetuloa uudestaan! <3