keskiviikko 5. helmikuuta 2014

Hyvää Runebergia!



Todellakin, hyvää ja makoisaa Runebergin päivää ihan jokaiselle! Olipa mukava työpäivän päätteeksi kun esikoinen päätti leipoa Runebergin torttuja kotonakin, olivat koulussa tänään jo näitä leiponeet. Neiti kotiutui ohjeen kera ja alkoi kaivelemaan kaapista tarvikkeita, pari juttua haimme kaupasta ja neiti alkoi toimeen. Ajattelin jakaa tänne bloginkin puolelle ohjeen, mikäli innostut kokeilemaan helppoa, lapsellekin sopivaa, ohjetta. Paistoimme nämä muffinsi-vuoissa, ja poistin vuoat ennen esillepanoa.

Onko sielläkin leivottu tai
maisteltu Runebergin torttuja?



Runebergin tortut

100g voita
1dl sokeria
1 kananmuna
1dl vehnäjauhoja
3/4dl leivinjauhetta
½dl kardemummaa
1dl korppujauhoja
1dl jauhettuja manteleita
1dl kermaa

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Vaahdota sokeri ja voi sähkövatkaimella. Lisää vaahtoon kananmuna hyvin sekoittaen.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan.
Lisää kerma. Jaa taikina muffinsivuokiin ja paista kullanruskeiksi uunin keskitasolla n.10 minuuttia.

Kuorrute:
1dl tomusokeria
2tl vettä
kiinteää vadelmahilloa

Valmista sokerikuorrutus sekoittamalla tomusokeri ja vesi.
Paina kolo leivoksen keskelle ja laita siihen hilloa.
Valuta kuorrutusta lusikalla / laita pussin avulla hillonsilmän ympärille.



Ja nämä todellakin maistuivat, maukkaita ja sopivan kosteita. Jos et ole vielä leiponut / tehnyt itse Runebergin torttuja - kokeile tätä ohjetta. Helppoa ja nopeaa, itse leivonnassa ei kauaa neidillä mennytkään. Uunissa nämä olivat kymmenisen minuuttia ja koristelu on helppoa kuin heinänteko ;)

Maukasta Runebergin päivää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista, piristit sillä päivääni.
Tervetuloa uudestaan! <3